tribedo tribedo tribedo

Esittelyssä Joensuun päivittäispalveluiden monitaituri

Julkaistu 2 kesäkuun, 2023

Heinäkuussa 2021 Tribedon Joensuun päivittäispalveluiden tiimiin liittyi rento ja huumorintajuinen Julia. Millainen hän onkaan ja minkälaisia tehtäviä asiakasneuvojan tehtävään voikaan kuulua?

Esittelyssä Joensuun päivittäispalveluiden monitaituri

Julian päätyminen finanssialalle oli sattuman kauppa. ”Selailin työpaikkailmoituksia, koska oma ala ei tuntunutkaan omalta”. Tribedon työpaikkailmoitus kiinnitti huomion, vaikkei kokemusta alalta ollutkaan.

Tänä päivänä asiakasneuvojan tehtävässään Julia onkin kartuttanut paljon kokemusta päivittäispalveluiden eri tehtävistä ja on edennyt floor manageriksi. Julia kuvaakin itseään erittäin tiedonhaluisena persoonana, joka imee informaatiota kuin pesusieni vettä.

Julian työkuvaan kuuluu pääsääntöisesti puhelinpalvelu, chat sekä verkkoviestit. Päivittäispalveluiden puolella osattavaa riittää laidasta laitaan aina edunvalvottavien asioista, ulkomaanmaksuihin ja tiliasioihin. Julian erityisosaamisena on Omistaja Plus – ja kuolinpesälinjat.

”Kuolinpesä-linjassa opastetaan lähiomaisia menehtyneen raha-asioista ja sitä, miten asioita lähdetään hoitamaan. Työssä on hallittava laajasti kuolinpesien termistöä aina testamenteista perintökaareen. Puhelut ovat usein tunteita herättäviä ja koskettavia. Minusta asiakaskohtaamisissa onkin tärkeää huomioida tunnetilat ja kuunnella asiakasta” avaa Julia osaa työnkuvastaan.

Omakohtaisten kokemusten kautta hän kokee tärkeäksi olla mukana prosessissa ja auttaa lähiomaisia surun keskellä parhaansa mukaan.

Julia

Keskiössä jämptiys, empaattisuus, tiedonhakutaidot ja paineensietokyky

Julian mielestä työssä vaaditaan heittäytymistä ja paineensietokykyä, sillä koskaan ei tiedä millainen seuraava puhelu on. Lisäsi vaaditaan hyviä tiedonhakutaitoja, empatiakykyä, mutta myös jämptiyttä asettaa rajat.

”Parasta työssä on ihmisten auttaminen, työyhteisön tuki, sekä asiakkailta saatu palaute. Myös se, kun puhelun jälkeen molemmille, sekä minulle että asiakkaalle, jää hyvä mieli ja asia saadaan ratkaistua, innostavat minua.”

”Työssä on kaikki kuitenkin opeteltavissa, sillä ei minullakaan ollut aikaisempaa kosketusta finanssialaan Tribedolle tullessa ja erittäin hyvin olen täällä pärjännyt” Julia kertoo.

Positiivisella asenteella pärjää pitkälle

Omasta jaksamisesta Julia pitää huolta erottamalla työajan vapaa-ajasta. Myös työkavereille puhuminen ja esihenkilöiden tuki ovat avainasemassa. Vapaa-ajan Julia kertoo kuluvan pitkälti omien harrastusten parissa. Tällöin aika menee taiteillen, true crimen ja paranormaalien asioiden parissa, sekä videopelejä pelaten.

Ihmisenä Julia haluaa olla sellainen, jolta muut uskaltavat kysyä apua. Hänen tavoitteenaan on parantaa maailmaa pienillä teoilla. ”Ei sen tarvitse olla suurta, positiivisuus kantaa pitkälle” Julia toteaa.

Erikoisena faktana itsestään Julia kertoo, olleensa lapsena sirkuskoulussa. Kyseisistä tunnelmista hänet voikin löytää Kainuun lehdestä pellemeikeissä.

”Lopuksi haluan vielä sanoa, että tämä työ antanut paljon tietoja ja taitoja, joista on varmasti hyötyä tulevaisuudessa. Meillä on Tribedolla hyvä yhteishenki ja pelkällä omalla tiedonjanolla voi edetä todella pitkälle” Julia kertoo loppukaneettina.

 

Kirjoittanut: Alexandra Lemmetti


OP Kevytyrittäjä -palvelu lähellä sydäntä kahdesta eri työmaailmasta

Julkaistu 5 syyskuun, 2023

Kuopiossa koko elämänsä vaikuttanut Ida työskentelee osa-aikaisesti Tribedolla yritysasiantuntijana OP Kevytyrittäjä -palvelussa sekä toimii yrittäjänä koiratrimmaajana. Kuinka kahden eri työmaailman yhteensovittaminen luonnistuu ja millainen henkilö Ida onkaan? Sen saat selville tästä kirjoituksesta.
Lue lisää

Pallottelu osana arjen vapaa-aikaa kuin myös työelämää

Julkaistu 16 elokuun, 2023

Maksukuoripalveluissa toimihenkilönä toimivalle Tuomakselle pallottelu kahden toimipisteemme, Kuopion ja Tampereen, välillä on tuttua. Tässä kirjoituksessa pääset tutustumaan pintaraapaisua syvemmin reilu puoli vuotta sitten taloon tulleeseen Tuomakseen, ja hänen työnkuvaansa sekä siihen millaisia työelämätaitoja tehtävässä menestymiseen tarvitaan.
Lue lisää

Esittelyssä palautteen antamisen mestari Henrik

Julkaistu 5 heinäkuun, 2023

Tuttavallisemmin itseään Henkaksi kutsuvalle, Kuopiossa kotipesäänsä pitävälle osaajalle, kuuluu työpöydälle niin asiakasneuvojan töitä, perehdytystä kuin muiden auttamistakin. Unohtamatta muotoilun opintojen kanssa yksiin meneviä tehtäviä. Mitä tehtäviä palvelumuotoiluun kuuluu ja millainen henkilö nimen takana piilee? Sen saat selville tästä kirjoituksesta.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki