tribedo tribedo tribedo

Esittelyssä Joensuun päivittäispalveluiden monitaituri

Julkaistu 2 kesäkuun, 2023

Heinäkuussa 2021 Tribedon Joensuun päivittäispalveluiden tiimiin liittyi rento ja huumorintajuinen Julia. Millainen hän onkaan ja minkälaisia tehtäviä asiakasneuvojan tehtävään voikaan kuulua?

Esittelyssä Joensuun päivittäispalveluiden monitaituri

Julian päätyminen finanssialalle oli sattuman kauppa. ”Selailin työpaikkailmoituksia, koska oma ala ei tuntunutkaan omalta”. Tribedon työpaikkailmoitus kiinnitti huomion, vaikkei kokemusta alalta ollutkaan.

Tänä päivänä asiakasneuvojan tehtävässään Julia onkin kartuttanut paljon kokemusta päivittäispalveluiden eri tehtävistä ja on edennyt floor manageriksi. Julia kuvaakin itseään erittäin tiedonhaluisena persoonana, joka imee informaatiota kuin pesusieni vettä.

Julian työkuvaan kuuluu pääsääntöisesti puhelinpalvelu, chat sekä verkkoviestit. Päivittäispalveluiden puolella osattavaa riittää laidasta laitaan aina edunvalvottavien asioista, ulkomaanmaksuihin ja tiliasioihin. Julian erityisosaamisena on Omistaja Plus – ja kuolinpesälinjat.

”Kuolinpesä-linjassa opastetaan lähiomaisia menehtyneen raha-asioista ja sitä, miten asioita lähdetään hoitamaan. Työssä on hallittava laajasti kuolinpesien termistöä aina testamenteista perintökaareen. Puhelut ovat usein tunteita herättäviä ja koskettavia. Minusta asiakaskohtaamisissa onkin tärkeää huomioida tunnetilat ja kuunnella asiakasta” avaa Julia osaa työnkuvastaan.

Omakohtaisten kokemusten kautta hän kokee tärkeäksi olla mukana prosessissa ja auttaa lähiomaisia surun keskellä parhaansa mukaan.

Julia

Keskiössä jämptiys, empaattisuus, tiedonhakutaidot ja paineensietokyky

Julian mielestä työssä vaaditaan heittäytymistä ja paineensietokykyä, sillä koskaan ei tiedä millainen seuraava puhelu on. Lisäsi vaaditaan hyviä tiedonhakutaitoja, empatiakykyä, mutta myös jämptiyttä asettaa rajat.

”Parasta työssä on ihmisten auttaminen, työyhteisön tuki, sekä asiakkailta saatu palaute. Myös se, kun puhelun jälkeen molemmille, sekä minulle että asiakkaalle, jää hyvä mieli ja asia saadaan ratkaistua, innostavat minua.”

”Työssä on kaikki kuitenkin opeteltavissa, sillä ei minullakaan ollut aikaisempaa kosketusta finanssialaan Tribedolle tullessa ja erittäin hyvin olen täällä pärjännyt” Julia kertoo.

Positiivisella asenteella pärjää pitkälle

Omasta jaksamisesta Julia pitää huolta erottamalla työajan vapaa-ajasta. Myös työkavereille puhuminen ja esihenkilöiden tuki ovat avainasemassa. Vapaa-ajan Julia kertoo kuluvan pitkälti omien harrastusten parissa. Tällöin aika menee taiteillen, true crimen ja paranormaalien asioiden parissa, sekä videopelejä pelaten.

Ihmisenä Julia haluaa olla sellainen, jolta muut uskaltavat kysyä apua. Hänen tavoitteenaan on parantaa maailmaa pienillä teoilla. ”Ei sen tarvitse olla suurta, positiivisuus kantaa pitkälle” Julia toteaa.

Erikoisena faktana itsestään Julia kertoo, olleensa lapsena sirkuskoulussa. Kyseisistä tunnelmista hänet voikin löytää Kainuun lehdestä pellemeikeissä.

”Lopuksi haluan vielä sanoa, että tämä työ antanut paljon tietoja ja taitoja, joista on varmasti hyötyä tulevaisuudessa. Meillä on Tribedolla hyvä yhteishenki ja pelkällä omalla tiedonjanolla voi edetä todella pitkälle” Julia kertoo loppukaneettina.

 

Kirjoittanut: Alexandra Lemmetti


Tutustu Vuoden 2023 tribedolainen -äänestyksen sijojen 4–10 tribedolaisiin

Julkaistu 8 helmikuun, 2024

Kärkikymmenikön palautteissa korostuivat erityisesti toisten kohtaaminen arjessa, auttamisen halu ja ratkaisukeskeisyys sekä vastuullinen tapa tehdä töitä, huumoria unohtamatta. Mitalikolmikkoon olet päässyt tutustumaan tarkemmin joulukuun blogikirjoituksesta, ja nyt esittelyvuorossa ovatkin sijoilla 4–10 olevat mahtavat tribedolaiset.
Lue lisää

Kesätyöntekijäkokemuksia

Julkaistu 19 tammikuun, 2024

Tribedolla oli kesätöissä vuonna 2023 eri paikkakunnilla uusia kasvoja. Näitä henkilöitä olivat muun muassa Henrietta, Sanna, Henri, Nuppu, Konsta ja Samuli. Miten he viihtyivät talossa kesätöiden merkeissä, ja millaisia tehtäviä kesätöissämme pääsee esimerkiksi tekemään?
Lue lisää

Vuoden tribedolaiset TOP 3

Julkaistu 19 joulukuun, 2023

Järjestimme vuoden huipennuksena ”Vuoden tribedolainen 2023” -äänestyksen, jonka avulla löysimme työyhteisömme arvosankareita. Heitä, jotka omassa toiminnassaan toimivat arvojemme kautta ja niiden mukaisesti, arvomme arjen teoissa näkyviksi tehden. Pääset tutustumaan mitalikolmikkoon pintaraapaisua syvemmin tästä kirjoituksesta.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki