tribedo tribedo tribedo

Kuin muuttolintu, joka lentää syksyllä lämpimään

Julkaistu 7 kesäkuun, 2023

Kesän myötä Tribedolla on aloittanut kesätyöntekijöitä ympäri toimipaikkakuntiamme. Tämän kirjoituksen kautta pääset tutustumaan Kuopiossa työskentelevään Miiaan. Mikä toi hänet kesätöihin taloon ja millaiset ovat olleet fiilikset alkumetreillä?

Kuin muuttolintu, joka lentää syksyllä lämpimään

Itseään sosiaaliseksi ja iloiseksi persoonaksi kuvaileva Miia aloitti Tribedolla kesätyöntekijänä toukokuun alussa. Työskentelemään hän tuli asiakasneuvojaksi yritysasiakkaiden puolelle.

”Kuulin, että entinen kollegani oli siirtynyt OP:lta Tribedolla ja laitoin hänelle viestiä. Sen jälkeen rekrytointi käynnistyi virallisen protokollan mukaisesti. Työnkuvaani kuuluu yritysten pankkiyhteysvaltuuksien hoitamista” kertoo Miia.

Ennen Tribedoa Miia työskenteli 11 vuotta OP:lla. Viimeisimmäksi kotipesä löytyi maksuliikkeen myyjän tuesta. ”Voisi sanoa, että aika vahva osaaminen maksuliikeasioista siis löytyy” toteaa Miia.

Nykyisessä kesätyössä vaaditaankin yrityksen maksuliikkeen ymmärtämistä ja erilaisten järjestelmien hallitseminen on keskiössä. Koska osaamista maksuliikeasioista löytyy ennestään, kokee Miia haastavimmaksi työnkuvassa uusien toimintatapojen oppimisen.

Miia Espanjan auringon alla
Muuttolinnut lentävät syksyllä lämpimään 

Miia kertoo inhoavansa talvea, pakkasta, pimeyttä, lunta ja talvivaatteita. Sen sijaan hän haaveilee kesämekkoihin pukeutumisesta vuoden ympäri.

”Vuoden 2021 syksyllä halusin elämääni muutosta. Tästä syystä johtuen irtisanoin itseni vakituisesta työsuhteestani ja otin hypyn tuntemattomaan.”

”Pakkasimme mieheni kanssa kimpsut ja kampsut kasaan, ja muutimme koiramme kanssa Espanjaan aurinkorannikolle. Työpaikasta ei siinä vaiheessa ollut tietoa, mutta jo 1.11. aloitin työt Espanjassa. Etelän auringon alla asuimme vuoden ja seitsemän kuukautta, kunnes muutimme takaisin Suomeen” avaa Miia taustoistaan.

Tribedo pystyy tarjoamaan joustavia työsuhteita, jolloin töitä voi tehdä osa-aikaisesti tai määräaikaisesti.  ”Työpaikka vastaa toiveisiini ja pääsen talveksi aurinkoon ja lämpimään. Kesätöiden päätyttyä, on haaveissa muuttaa talveksi Thaimaahan Koh Samuille” jakaa Miia suunnitelmistaan.

Ennen syksyn saapumista nauttii Miia kuitenkin pankissa työskentelystä tauon jälkeen. ”Työt ovat lähteneet käyntiin mainiosti, ja maksuliikeasiat tulivat nopeasti takaisin mieleen. Lisäksi meidän tiimi vaikuttaa tosi mukavalta ja entinen kollegani, joka toimii tiimin esihenkilönä, on ihan huippu tyyppi” hehkuttaa Miia.


OP Kevytyrittäjä -palvelu lähellä sydäntä kahdesta eri työmaailmasta

Julkaistu 5 syyskuun, 2023

Kuopiossa koko elämänsä vaikuttanut Ida työskentelee osa-aikaisesti Tribedolla yritysasiantuntijana OP Kevytyrittäjä -palvelussa sekä toimii yrittäjänä koiratrimmaajana. Kuinka kahden eri työmaailman yhteensovittaminen luonnistuu ja millainen henkilö Ida onkaan? Sen saat selville tästä kirjoituksesta.
Lue lisää

Pallottelu osana arjen vapaa-aikaa kuin myös työelämää

Julkaistu 16 elokuun, 2023

Maksukuoripalveluissa toimihenkilönä toimivalle Tuomakselle pallottelu kahden toimipisteemme, Kuopion ja Tampereen, välillä on tuttua. Tässä kirjoituksessa pääset tutustumaan pintaraapaisua syvemmin reilu puoli vuotta sitten taloon tulleeseen Tuomakseen, ja hänen työnkuvaansa sekä siihen millaisia työelämätaitoja tehtävässä menestymiseen tarvitaan.
Lue lisää

Esittelyssä palautteen antamisen mestari Henrik

Julkaistu 5 heinäkuun, 2023

Tuttavallisemmin itseään Henkaksi kutsuvalle, Kuopiossa kotipesäänsä pitävälle osaajalle, kuuluu työpöydälle niin asiakasneuvojan töitä, perehdytystä kuin muiden auttamistakin. Unohtamatta muotoilun opintojen kanssa yksiin meneviä tehtäviä. Mitä tehtäviä palvelumuotoiluun kuuluu ja millainen henkilö nimen takana piilee? Sen saat selville tästä kirjoituksesta.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki