tribedo tribedo tribedo

Töiden ja opintojen yhdistäminen henkilöstömme kertomana, osa 1

Julkaistu 21 joulukuun, 2022

Tribedolla työskentelee lukuisia opiskelijoita eri puolilla Suomea. Tässä juttusarjassa pääset lukemaan kuinka töiden ja opintojen yhteensovittaminen on sujunut Johannalla, Aleksilla ja Emilialla.

Töiden ja opintojen yhdistäminen henkilöstömme kertomana, osa 1

Ensimmäisenä kokemuksia pääset lukemaan kahden kissakaverin kanssa Tampereella asuvalta, alun perin Itä-Suomesta kotoisin olevalta, Johannalta. Hän on aloittanut Tribedolla 1,5 vuotta sitten päivittäispalveluissa osa-aikaisissa tehtävissä asiakasneuvojana. Samaan aikaan Johanna suoritti liiketalouden opintoja Tampereen ammattikorkeakoulussa, jotka hän aloitti vuonna 2019. Opintoja hänellä on jäljellä enää opinnäytetyön ja parin tentin verran.

”Kun aloitin talossa, tein useimmiten töissä iltavuoroa ja aamupäivän hoidin koulujuttuja. Koulua oli vain noin muutamana päivänä viikossa, joten viikosta saattoi jäädä kolmekin vapaapäivää, mitkä tasapainottivat pitkiä opiskelu- ja työyhdistelmä päiviä. Yleensä viikonloput olivat siis vapaita, ihan muutamaa lauantaivuoroa lukuun ottamatta.”

Vuoden 2022 maalikuussa Johanna siirtyi Talousrikollisuuden torjuntaan Asiakkaan tuntemisen työtehtäviin kokoaikaiseksi työntekijäksi päivittäispalveluiden alkaessa olemaan tuttua juttua. Ennen sitä Johanna oli muutaman kuukauden palkattomalla vapaalla keskittäen energiansa 100 % koulun suorittamiseen.

”Töistä vapaat kuukaudet olivat erinomainen valinta siinä kohtaa. Silloin sain tehtyä kouluhommia jopa vähän etukäteen. Nyt koulu onkin jo ihan loppu suoralla. Opinnäytetyön aihe liippaa läheltä työelämää sen liittyessä Talousrikollisuuden torjunnan kehitykseen, mikä on kiinnostavaa” avaa Johanna taustastaan samalla etätyökaveriaan, Pablo kissaa silitellen.

Mutkien kautta lapsuuden unelmia toteuttamaan

Liiketalouden taloushallinnon opintoihin Johanna päätyi monen sattuman summana. Alun perin hän on opiskellut kokiksi sekä leipuriksi ja on alan tiimoilta käynyt jopa Italiassa työskentelemässäkin. Pidemmäksi aikaa hän ei kuitenkaan itseään ravintola-alalle nähnyt, jolloin kysymys siitä mitä tehdä tulevaisuudessa, nousi esiin.

”Sanoin jo pienenä, että minusta tulee joskus Suomen pankin johtaja. Tämän muistuessa mieleeni, aloin pohtimaan pankki- ja finanssialaa. Myös numerot ja laskeminen ovat aina olleet juttuni, joten uusi valikoitunut ala oli lopulta aika luonteva valinta”, kertoo Johanna tyytyväisenä valintaansa.

Mitä pidemmälle opinnot etenivät, vahvistui myös finanssialan kiinnostavuus. Kun oli aika miettiä opintoihin kuuluvan työharjoittelua, valikoitui Tribedo kuvioihin mukaan.

”Halusin pankkiin töihin ja katsoin eri avoimia harjoittelupaikkoja. Lopulta eri vaihtoehdoista Tribedo valikoitui ykköseksi, sillä tiesin että mahdollisuuksia on lukuisia OP Ryhmän myötä.”

”Ennen työtä itsellänikin oli kuitenkin suppeampi kuva siitä, mitä kaikkea pankissa tehdään, kuin mitä todellisuus on. Kun pääsin taloon ja näin, miten paljon kaikkia eri yksiköitä onkaan, hämmästyin. Tällöin ajatus siitä, että tätä minä haluan tehdä, vahvistui entisestään” sanoo Johanna.

Johanna
Kahden maailman yhdistäminen

Opiskeluiden ja töiden yhdistäminen toteutetaan Tribedolla yleensä työvuorotoiveiden kautta. Tällöin työvuoroja toivotaan itselle parhaaseen aikaan niin, etteivät ne satu päällekkäin esimerkiksi luentojen kanssa.

”Työvuorotoiveeni järjestyivät kyllä aina. Muun muassa sen, etätöiden ja työvuorojen joustamisen ansiosta opintojen ja töiden yhdistäminen onnistui hyvin. Asiakasneuvojana joustaminen näkyi osa-aikaisen työsuhteen viikkotyötunneissa sekä mahdollisuutena tehdä töitä iltaisin klo 22 saakka, kun taas nykyisessä tehtävässä joustavuutta saa liukuvasta työajasta. Voin esimerkiksi nyt tehdä niin että teen toisena päivänä enemmän ja toisena sitten vähemmän, mikäli on tiedossa vaikkapa jokin koulujuttu mihin täytyy osallistua” kertoo Johanna.

Itselle sopivin vaihtoehto mahdollisuuksien joukosta

”Ehdottomasti suosittelen Tribedo työpaikkana muillekin opiskelijoille. Talossa on niin paljon eri työtehtäviä, että jokaisen on mahdollista löytää vaihtoehdoista itselle se sopivin valinta.”

”Vastaukseeni vaikuttaa myös esihenkilöt ja heidän suhtautumisensa asiaan. Kaikki esihenkilöt ovat olleet todella joustavia ja kannustavia. Olen joka kerta tarpeen eteen tullessa kehdannut kysyä vapaata opintoihin liittyen. Yleisesti ottaen on tosi positiivinen fiilis ollut” tiivistää Johanna lopuksi.

 

Kaipaatko sinä töitä opintojen oheen? Kurkkaa tarjoamamme mahdollisuudet täältä!


Tutustu keihin tribedolaisiin voit törmätä meille hakiessasi, osa 2

Julkaistu 13 toukokuun, 2024

Tribedossa työskentelee yhteensä viisi henkilöstökonsulttia, sekä kaksi rekrytointikonsulttia. Heihin kaikkiin saatat törmätä meille töihin hakiessasi. Tässä 2-osaisen juttusarjan 2 .osassa selviää, mitä rekrytointikonsulttiemme Heidin ja Nellyn sekä henkilöstökonsulttiemme Emmin ja Saran työpöydille kuuluu, sekä millaisia henkilöitä he ovat.
Lue lisää

Tutustu keihin tribedolaisiin voit törmätä meille hakiessasi, osa 1

Julkaistu 30 huhtikuun, 2024

Tribedossa työskentelee yhteensä viisi henkilöstökonsulttia, sekä kaksi rekrytointikonsulttia. Heihin kaikkiin saatat törmätä meille töihin hakiessasi. Tässä 2-osaisessa juttusarjassa selviää mitä henkilöstö- ja rekrytointikonsulttiemme työpöydille kuuluu, sekä millaisia henkilöitä he ovat. Tässä kirjoituksessa käydään läpi henkilöstökonsulttiemme työnkuvaa, sekä pääset tutustumaan hiukan paremmin tribedolaisistamme Jaanaan, Kaisuun ja Tanjaan.
Lue lisää

Tutustu Vuoden 2023 tribedolainen -äänestyksen sijojen 4–10 tribedolaisiin

Julkaistu 8 helmikuun, 2024

Kärkikymmenikön palautteissa korostuivat erityisesti toisten kohtaaminen arjessa, auttamisen halu ja ratkaisukeskeisyys sekä vastuullinen tapa tehdä töitä, huumoria unohtamatta. Mitalikolmikkoon olet päässyt tutustumaan tarkemmin joulukuun blogikirjoituksesta, ja nyt esittelyvuorossa ovatkin sijoilla 4–10 olevat mahtavat tribedolaiset.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki