tribedo tribedo tribedo

Töiden ja opintojen yhdistäminen henkilöstömme kertomana, osa 3

Julkaistu 27 tammikuun, 2023

Tribedolla työskentelee lukuisia opiskelijoita eri puolilla Suomea. Tässä 3-osaisen juttusarjan viimeisessä osassa pääset lukemaan kuinka töiden ja opintojen yhteensovittaminen on sujunut Aleksilla.

Töiden ja opintojen yhdistäminen henkilöstömme kertomana, osa 3

Kolmantena omia kokemuksiaan jakaa Aleksi Joensuusta. Hänen aiempi koulutustaustansa löytyy ajoneuvoasentajaksi valmistumisesta vuodelta 2017. Valmistumisen jälkeen tie toi Kainuusta, Aleksin omin sanoin ”perämetiltä”, Joensuuhun viisi vuotta sitten puolison opiskeluiden myötä.

Tribedon työsuhteessa Aleksi aloitti vuoden 2020 loppuvuodesta, jo ennen opintojensa aloitusta. ”Tieni toi puoli vahingossa taloon. Olin hetken aikaa ennen tätä työttömänä ja päädyin hakemaan asiakasneuvojaksi Joensuussa toimivan Luotsin kautta. Olen kuitenkin tykännyt olla Tribedolla ja työ on mielekästä”, Aleksi avaa taustastaan.

 

Etenemismahdollisuuksien puutos alanvaihdoksen vauhdittajana

Tällä hetkellä käynnissä olevia tradenomin opintoja Aleksi on suorittanut vuoden 2021 syksystä lähtien Karelia ammattikorkeakoulussa. Opintosuunnakseen Aleksi on päättänyt valita taloushallinnon. Täyden suunnan muutoksen alan kohdalla Aleksi päätti tehdä huomatessaan, ettei ajoneuvoasentajan työssä ollut etenemismahdollisuuksia.

”Se tarkoitti käytännössä sitä, että olisin tehnyt samaa duunia koko loppu elämäni, eikä se ajatuksena tuntunut omalta. Uutta alaa pohtiessani, tuntui finanssiala kiinnostavalta ja monipuoliselta, eri työskentelymahdollisuuksia tarjoten. Siten päädyinkin hakemaan Tribedolle töihin ja vähän myöhemmin myös opiskelemaan liiketaloutta.”

”En oikein tiedä mitä haluan tehdä ”isona”, joten koen että tradenomiopinnot auttavat minua moniin eri tehtäviin tulevaisuudessa ja avaavat eri ovia. Aina on myös mahdollisuus jatko-opinnoille” pohtii Aleksi.

Vapaa-aikana, kun työ tai koulu ei täytä päiviä, Aleksi käy kuntosalilla ja viettää aikaa kavereiden kanssa.

 

Moitteetonta kahden eri maailman yhdistelemistä

Aloittaessaan Tribedolla Aleksi teki töitä kokopäiväisesti, mutta siirtyi opintojen alkaessa osa-aikaiseksi työntekijäksi. Koulun ohella tunteja viikossa kertyy 20.

”Teen töitä päivittäisien palveluiden asiakaspalvelussa eli päivät kuluvat mukavasti puhelimessa keskustellen sekä chat- ja verkkoviestejä kirjoitellen. Työtehtäviini lukeutuu myös rahoituksen kirjallinen kanava, eli laina-aiheisten viestien sekä chatin tekeminen. Lisäksi toimin floor managerina, jonka myötä toimiini kuuluu muiden asiakasneuvojien auttaminen työssään”, kertoo Aleksi työtehtävistään.

Töiden ja opiskeluiden yhdistäminen on sujunut Aleksin mukaan moitteetta. Eniten hän tykkää tehdä täysiä työpäiviä, mutta viikot vaihtelevat kuitenkin aina lukujärjestyksen mukaisesti.

”Esimerkiksi nyt minulla on koulusta perjantaisin aina vapaata, joten silloin on helppoa tehdä täysi työpäivä. Viikot kuitenkin vaihtelevat, mutta työvuorojen suunnittelu on onnistunut hyvin. Joustoa on tullut tosi paljon, sillä työvuorot sovitellaan aina minulle sopiviin ajankohtiin riippuen siitä, miten luentoja ja tenttejä on. Kertaakaan en ole joutunut koulusta skippaamaan mitään töiden takia.”

”Koen että työ ja koulu tukevat toisiaan alan myötä. Työ ei stressaa tai lisää rasitusta, joten se sopii erinomaisesti koulun oheen” kehuu Aleksi.

 

Viimeiseksi kysyimme Aleksilta suosittelisiko hän Tribedoa työpaikkana muillekin opiskelijoille?

”Työpaikkana suosittelen kyllä. Täällä on mahdollista olla useimmissa työtehtävissä etänä ja koen, että etenkin näin liiketalouden alaa opiskellessani, saa sen yhdistettyä hyvin pankin työmaailmaan.”

”Kuitenkin, joillekin täysipäiväisille opiskelijoille 20 tuntia viikossa voi olla liikaa. Mutta, sellaiselle, joka on valmis sen verran töitä tekemään, niin ehdottomasti suosittelen.”

”Plussaa omasta mielestäni tulee myös siitä, että asiakaspalvelun puolella töitä voi tehdä kello 22 asti. Se mahdollistaa enemmän, verrattaessa siihen, että työaika olisi vain klo 16 saakka, jolloin työvuorosuunnittelu ei olisi yhtä joustavaa.”

 

Kaipaatko sinä töitä opintojen oheen? Kurkkaa tarjoamamme mahdollisuudet täältä – juuri nyt haut myös kesätyöpaikkoihin ovat auki!


Tutustu keihin tribedolaisiin voit törmätä meille hakiessasi, osa 2

Julkaistu 13 toukokuun, 2024

Tribedossa työskentelee yhteensä viisi henkilöstökonsulttia, sekä kaksi rekrytointikonsulttia. Heihin kaikkiin saatat törmätä meille töihin hakiessasi. Tässä 2-osaisen juttusarjan 2 .osassa selviää, mitä rekrytointikonsulttiemme Heidin ja Nellyn sekä henkilöstökonsulttiemme Emmin ja Saran työpöydille kuuluu, sekä millaisia henkilöitä he ovat.
Lue lisää

Tutustu keihin tribedolaisiin voit törmätä meille hakiessasi, osa 1

Julkaistu 30 huhtikuun, 2024

Tribedossa työskentelee yhteensä viisi henkilöstökonsulttia, sekä kaksi rekrytointikonsulttia. Heihin kaikkiin saatat törmätä meille töihin hakiessasi. Tässä 2-osaisessa juttusarjassa selviää mitä henkilöstö- ja rekrytointikonsulttiemme työpöydille kuuluu, sekä millaisia henkilöitä he ovat. Tässä kirjoituksessa käydään läpi henkilöstökonsulttiemme työnkuvaa, sekä pääset tutustumaan hiukan paremmin tribedolaisistamme Jaanaan, Kaisuun ja Tanjaan.
Lue lisää

Tutustu Vuoden 2023 tribedolainen -äänestyksen sijojen 4–10 tribedolaisiin

Julkaistu 8 helmikuun, 2024

Kärkikymmenikön palautteissa korostuivat erityisesti toisten kohtaaminen arjessa, auttamisen halu ja ratkaisukeskeisyys sekä vastuullinen tapa tehdä töitä, huumoria unohtamatta. Mitalikolmikkoon olet päässyt tutustumaan tarkemmin joulukuun blogikirjoituksesta, ja nyt esittelyvuorossa ovatkin sijoilla 4–10 olevat mahtavat tribedolaiset.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki