tribedo tribedo tribedo

Ensimmäinen viikkoni Opsetin viestintäharjoittelijana

Julkaistu January 27, 2020

Joensuulainen markkinoinnin opiskelija Saara-Liina aloitti Opsetilla viestinnän harjoittelijana tammikuussa. Millaisia ajatuksia hänellä heräsi ensimmäisen viikon aikana?

Ensimmäinen viikkoni Opsetin viestintäharjoittelijana

Aloitin viestintäharjoittelijana Opsetilla tammikuun puolen välin jälkeen. Ennen harjoittelun alkua olin kuullut kauhutarinoita siitä, kuinka tuttuni eivät ole omissa harjoitteluissaan päässeet muihin hommiin kuin kahvinkeittoon ja iltapäivälehtien lukuun. Kaikeksi onneksi omalla kohdallani kävi kuitenkin toisin! Nyt minulla on takana parin päivän perehdytys, sekä ensimmäinen kokonainen työviikko, enkä voisi olla tyytyväisempi siihen, mitä harjoittelu on jo tähän mennessä antanut.

Suoritan harjoitteluni pääosin Joensuusta käsin, mutta perehdytystä varten pääsin matkustamaan Helsingin toimipisteelle. Pienen aamuisen julkisilla töihin tulemisen jännitysnäytelmän jälkeen, löysin kuitenkin perille. Helsingissä minut otettiin jo heti perehdytyksen ensimmäisenä päivänä lämpimästi vastaan. Kävimme perehdytyksen aikana läpi tehtäviä, joita tulisin seuraavan 3 kuukauden aikana tekemään, enkä voisi olla iloisempi siitä, kuinka paljon ja monipuolisesti pääsen kaikkea tekemään.

Ensimmäisen työviikkoni Joensuussa on nyt takanapäin ja päivät ovat siintäneet hurjaa vauhtia. Olen päässyt tekemään oikolukua, ja kyllä -usko tai älä- pidän siitä, sillä rakastan korjata kirjoitusvirheitä. Lisäksi olen saanut ottaa erilaisia valokuvia ja muokata niitä sekä suunnitella ja toteuttaa Opsetin somesisältöä Instagramiin. Olen myös tiivistänyt tehdyn viestintäkyselyn tuloksia sekä tehnyt Instagramin benchmarkkausta.

Olen myös päässyt tutustumaan Adobe Creative Cloudin erilaisiin ohjelmiin. Aiemmin sovelluksista olen käyttänyt ainoastaan Photoshop -ohjelmaa, mutta senkin käytöstä on jo vierähtänyt useampi tovi. Katsoin Adoben erilaisia opetustutoriaaleja, ja aloinkin niiden opastuksella muokkaamaan itse ottamiani valokuvia. Tähän mennessä olen päässyt tutustumaan Photoshopin, InDesignin sekä Lightroomin saloihin. 

“Saara-Liina on ottanut uudet haasteet vastaan alusta pitäen hyvällä draivilla. Hänen aikaansaava ja omaksumiskykyinen otteensa soveltuu monipuolisiin viestinnän tehtäviin kuin nenä päähän”, Opsetin viestintäasiantuntija kertoo.

Ensimmäiseen viikkoon on myös toki mahtunut useita hetkiä uutta opetellessa, ja niitä varmasti riittää jatkossakin. Pääsen esimerkiksi käymään muutamassa rekrytointitapahtumassa Kuopiossa, jossa tarkoituksenani on tehdä mahdollisesti paikallisen toimihenkilön haastattelu, verkostoitua sekä katsoa yleisesti tapahtumia sosiaalisen median sisällöntuotannon silmin.  

Ensimmäinen viikkoni oli kaiken kaikkiaan todella antoisa, enkä malta odottaa mitä tulevat viikot tuovat tullessaan!

Saara-Liina, 22
• Opsetin viestintäharjoittelija Joensuussa
• Opiskelee markkinoinnin tradenomiksi
• Talvessa pidän siitä, että lumi narskuu jalkojen alla ja että pääsee luistelemaan järven jäälle
• Odotan harjoitteluajalta uuden oppimista, haasteita ja onnistumisen tunteita
• Minusta tulee isona… Olen vielä täysin avoin kaikelle mitä tulevaisuus tuo tullessaan!


Tribedon asiakkuuspäivä: Arvoa asiakkaalle – Miten voin kehittää asiakaskohtaamisia?

Julkaistu November 24, 2022

Tästä kirjoituksesta pääset lukemaan 1.11. asiakkuuspäivänämme viimeisen teeman asiantuntijoiden kertomia asioita siitä, kuinka asiakaskohtaamisia on mahdollista kehittää asiakkaalle arvoa luoden.
Lue lisää

Tribedon asiakkuuspäivä: Toimintaympäristö muuttuu – Miten vastaat osaamisen vahvistamisen tarpeeseen?

Julkaistu November 24, 2022

Tämän vuoden keväällä aloitettu ’perinne’ sai jatkoa, kun vietimme asiakkuuspäivää uusin ajankohtaisin aihein. Lue mistä teemoista asiantuntijat kertoivat 1.11. koskien toimintaympäristön muutoksista syntyviä osaamisen vahvistamisen tarpeita.
Lue lisää

Tribedon asiakkuuspäivä: Näkemyksiä murroksesta – Millainen on vetovoimainen työnantaja?

Julkaistu November 24, 2022

Tämän vuoden keväällä aloitettu ’perinne’ sai jatkoa, kun vietimme asiakkuuspäivää uusin ajankohtaisin aihein. Lue mistä teemoista asiantuntijat kertoivat 1.11. koskien näkemyksiä murroksesta työnantajanäkökulmasta.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki