tribedo tribedo tribedo

Ensimmäinen viikkoni Opsetin viestintäharjoittelijana

Julkaistu 27 tammikuun, 2020

Joensuulainen markkinoinnin opiskelija Saara-Liina aloitti Opsetilla viestinnän harjoittelijana tammikuussa. Millaisia ajatuksia hänellä heräsi ensimmäisen viikon aikana?

Ensimmäinen viikkoni Opsetin viestintäharjoittelijana

Aloitin viestintäharjoittelijana Opsetilla tammikuun puolen välin jälkeen. Ennen harjoittelun alkua olin kuullut kauhutarinoita siitä, kuinka tuttuni eivät ole omissa harjoitteluissaan päässeet muihin hommiin kuin kahvinkeittoon ja iltapäivälehtien lukuun. Kaikeksi onneksi omalla kohdallani kävi kuitenkin toisin! Nyt minulla on takana parin päivän perehdytys, sekä ensimmäinen kokonainen työviikko, enkä voisi olla tyytyväisempi siihen, mitä harjoittelu on jo tähän mennessä antanut.

Suoritan harjoitteluni pääosin Joensuusta käsin, mutta perehdytystä varten pääsin matkustamaan Helsingin toimipisteelle. Pienen aamuisen julkisilla töihin tulemisen jännitysnäytelmän jälkeen, löysin kuitenkin perille. Helsingissä minut otettiin jo heti perehdytyksen ensimmäisenä päivänä lämpimästi vastaan. Kävimme perehdytyksen aikana läpi tehtäviä, joita tulisin seuraavan 3 kuukauden aikana tekemään, enkä voisi olla iloisempi siitä, kuinka paljon ja monipuolisesti pääsen kaikkea tekemään.

Ensimmäisen työviikkoni Joensuussa on nyt takanapäin ja päivät ovat siintäneet hurjaa vauhtia. Olen päässyt tekemään oikolukua, ja kyllä -usko tai älä- pidän siitä, sillä rakastan korjata kirjoitusvirheitä. Lisäksi olen saanut ottaa erilaisia valokuvia ja muokata niitä sekä suunnitella ja toteuttaa Opsetin somesisältöä Instagramiin. Olen myös tiivistänyt tehdyn viestintäkyselyn tuloksia sekä tehnyt Instagramin benchmarkkausta.

Olen myös päässyt tutustumaan Adobe Creative Cloudin erilaisiin ohjelmiin. Aiemmin sovelluksista olen käyttänyt ainoastaan Photoshop -ohjelmaa, mutta senkin käytöstä on jo vierähtänyt useampi tovi. Katsoin Adoben erilaisia opetustutoriaaleja, ja aloinkin niiden opastuksella muokkaamaan itse ottamiani valokuvia. Tähän mennessä olen päässyt tutustumaan Photoshopin, InDesignin sekä Lightroomin saloihin. 

”Saara-Liina on ottanut uudet haasteet vastaan alusta pitäen hyvällä draivilla. Hänen aikaansaava ja omaksumiskykyinen otteensa soveltuu monipuolisiin viestinnän tehtäviin kuin nenä päähän”, Opsetin viestintäasiantuntija kertoo.

Ensimmäiseen viikkoon on myös toki mahtunut useita hetkiä uutta opetellessa, ja niitä varmasti riittää jatkossakin. Pääsen esimerkiksi käymään muutamassa rekrytointitapahtumassa Kuopiossa, jossa tarkoituksenani on tehdä mahdollisesti paikallisen toimihenkilön haastattelu, verkostoitua sekä katsoa yleisesti tapahtumia sosiaalisen median sisällöntuotannon silmin.  

Ensimmäinen viikkoni oli kaiken kaikkiaan todella antoisa, enkä malta odottaa mitä tulevat viikot tuovat tullessaan!

Saara-Liina, 22
• Opsetin viestintäharjoittelija Joensuussa
• Opiskelee markkinoinnin tradenomiksi
• Talvessa pidän siitä, että lumi narskuu jalkojen alla ja että pääsee luistelemaan järven jäälle
• Odotan harjoitteluajalta uuden oppimista, haasteita ja onnistumisen tunteita
• Minusta tulee isona… Olen vielä täysin avoin kaikelle mitä tulevaisuus tuo tullessaan!


Esittelyssä Oulun joustavan asiakaspalvelun floor manager

Julkaistu 14 maaliskuun, 2023

Kirjoituksessa itsestään ja taustoistaan avaa Anna. Kuinka neljän lapsen äiti esimerkiksi hallitsee työn, arjen ja yrittäjyyden kombinaation? Entä mitä hänen tehtäviinsä Tribedolla kuuluu?
Lue lisää

Esittelyssä Joensuun päivittäispalveluiden Team Lead

Julkaistu 21 helmikuun, 2023

Tässä kirjoituksessa pääset tutustumaan uuteen Joensuun päivittäispalveluiden Team Lead Maijuun. Millainen Tribedon tuore vahvistus onkaan ja millaisia odotuksia hänellä tehtävää kohtaa on?
Lue lisää

Töiden ja opintojen yhdistäminen henkilöstömme kertomana, osa 3

Julkaistu 27 tammikuun, 2023

Tribedolla työskentelee lukuisia opiskelijoita eri puolilla Suomea. Tässä 3-osaisen juttusarjan viimeisessä osassa pääset lukemaan kuinka töiden ja opintojen yhteensovittaminen on sujunut Aleksilla.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki