tribedo tribedo tribedo

Ensimmäinen viikkoni Opsetin viestintäharjoittelijana

Julkaistu 27 tammikuun, 2020

Joensuulainen markkinoinnin opiskelija Saara-Liina aloitti Opsetilla viestinnän harjoittelijana tammikuussa. Millaisia ajatuksia hänellä heräsi ensimmäisen viikon aikana?

Ensimmäinen viikkoni Opsetin viestintäharjoittelijana

Aloitin viestintäharjoittelijana Opsetilla tammikuun puolen välin jälkeen. Ennen harjoittelun alkua olin kuullut kauhutarinoita siitä, kuinka tuttuni eivät ole omissa harjoitteluissaan päässeet muihin hommiin kuin kahvinkeittoon ja iltapäivälehtien lukuun. Kaikeksi onneksi omalla kohdallani kävi kuitenkin toisin! Nyt minulla on takana parin päivän perehdytys, sekä ensimmäinen kokonainen työviikko, enkä voisi olla tyytyväisempi siihen, mitä harjoittelu on jo tähän mennessä antanut.

Suoritan harjoitteluni pääosin Joensuusta käsin, mutta perehdytystä varten pääsin matkustamaan Helsingin toimipisteelle. Pienen aamuisen julkisilla töihin tulemisen jännitysnäytelmän jälkeen, löysin kuitenkin perille. Helsingissä minut otettiin jo heti perehdytyksen ensimmäisenä päivänä lämpimästi vastaan. Kävimme perehdytyksen aikana läpi tehtäviä, joita tulisin seuraavan 3 kuukauden aikana tekemään, enkä voisi olla iloisempi siitä, kuinka paljon ja monipuolisesti pääsen kaikkea tekemään.

Ensimmäisen työviikkoni Joensuussa on nyt takanapäin ja päivät ovat siintäneet hurjaa vauhtia. Olen päässyt tekemään oikolukua, ja kyllä -usko tai älä- pidän siitä, sillä rakastan korjata kirjoitusvirheitä. Lisäksi olen saanut ottaa erilaisia valokuvia ja muokata niitä sekä suunnitella ja toteuttaa Opsetin somesisältöä Instagramiin. Olen myös tiivistänyt tehdyn viestintäkyselyn tuloksia sekä tehnyt Instagramin benchmarkkausta.

Olen myös päässyt tutustumaan Adobe Creative Cloudin erilaisiin ohjelmiin. Aiemmin sovelluksista olen käyttänyt ainoastaan Photoshop -ohjelmaa, mutta senkin käytöstä on jo vierähtänyt useampi tovi. Katsoin Adoben erilaisia opetustutoriaaleja, ja aloinkin niiden opastuksella muokkaamaan itse ottamiani valokuvia. Tähän mennessä olen päässyt tutustumaan Photoshopin, InDesignin sekä Lightroomin saloihin. 

”Saara-Liina on ottanut uudet haasteet vastaan alusta pitäen hyvällä draivilla. Hänen aikaansaava ja omaksumiskykyinen otteensa soveltuu monipuolisiin viestinnän tehtäviin kuin nenä päähän”, Opsetin viestintäasiantuntija kertoo.

Ensimmäiseen viikkoon on myös toki mahtunut useita hetkiä uutta opetellessa, ja niitä varmasti riittää jatkossakin. Pääsen esimerkiksi käymään muutamassa rekrytointitapahtumassa Kuopiossa, jossa tarkoituksenani on tehdä mahdollisesti paikallisen toimihenkilön haastattelu, verkostoitua sekä katsoa yleisesti tapahtumia sosiaalisen median sisällöntuotannon silmin.  

Ensimmäinen viikkoni oli kaiken kaikkiaan todella antoisa, enkä malta odottaa mitä tulevat viikot tuovat tullessaan!

Saara-Liina, 22
• Opsetin viestintäharjoittelija Joensuussa
• Opiskelee markkinoinnin tradenomiksi
• Talvessa pidän siitä, että lumi narskuu jalkojen alla ja että pääsee luistelemaan järven jäälle
• Odotan harjoitteluajalta uuden oppimista, haasteita ja onnistumisen tunteita
• Minusta tulee isona… Olen vielä täysin avoin kaikelle mitä tulevaisuus tuo tullessaan!


Tutustu keihin tribedolaisiin voit törmätä meille hakiessasi, osa 2

Julkaistu 13 toukokuun, 2024

Tribedossa työskentelee yhteensä viisi henkilöstökonsulttia, sekä kaksi rekrytointikonsulttia. Heihin kaikkiin saatat törmätä meille töihin hakiessasi. Tässä 2-osaisen juttusarjan 2 .osassa selviää, mitä rekrytointikonsulttiemme Heidin ja Nellyn sekä henkilöstökonsulttiemme Emmin ja Saran työpöydille kuuluu, sekä millaisia henkilöitä he ovat.
Lue lisää

Tutustu keihin tribedolaisiin voit törmätä meille hakiessasi, osa 1

Julkaistu 30 huhtikuun, 2024

Tribedossa työskentelee yhteensä viisi henkilöstökonsulttia, sekä kaksi rekrytointikonsulttia. Heihin kaikkiin saatat törmätä meille töihin hakiessasi. Tässä 2-osaisessa juttusarjassa selviää mitä henkilöstö- ja rekrytointikonsulttiemme työpöydille kuuluu, sekä millaisia henkilöitä he ovat. Tässä kirjoituksessa käydään läpi henkilöstökonsulttiemme työnkuvaa, sekä pääset tutustumaan hiukan paremmin tribedolaisistamme Jaanaan, Kaisuun ja Tanjaan.
Lue lisää

Tutustu Vuoden 2023 tribedolainen -äänestyksen sijojen 4–10 tribedolaisiin

Julkaistu 8 helmikuun, 2024

Kärkikymmenikön palautteissa korostuivat erityisesti toisten kohtaaminen arjessa, auttamisen halu ja ratkaisukeskeisyys sekä vastuullinen tapa tehdä töitä, huumoria unohtamatta. Mitalikolmikkoon olet päässyt tutustumaan tarkemmin joulukuun blogikirjoituksesta, ja nyt esittelyvuorossa ovatkin sijoilla 4–10 olevat mahtavat tribedolaiset.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki