tribedo tribedo tribedo

Kesätyöntekijäkokemuksia

Julkaistu 19 tammikuun, 2024

Tribedolla oli kesätöissä vuonna 2023 eri paikkakunnilla uusia kasvoja. Näitä henkilöitä olivat muun muassa Henrietta, Sanna, Henri, Nuppu, Konsta ja Samuli. Miten he viihtyivät talossa kesätöiden merkeissä, ja millaisia tehtäviä kesätöissämme pääsee esimerkiksi tekemään?

Kesätyöntekijäkokemuksia

Haku Tribedon kesätyöpaikkoihin on auki! Tarjoamme kesätöitä, joissa on mahdollisuus päästä sukeltamaan finanssialan saloihin. Etsimme kesätyöntekijöitä Tribedon eri palvelualueille, jolloin voit työskennellä esimerkiksi viidella päätoimipaikkakunnallamme Kuopiossa, Oulussa, Joensuussa, Tampereella ja Helsingissä.

Tästä kirjoituksesta pääset lukemaan viime vuoden kesätyöntekijöidemme fiiliksiä kesätöistä Tribedossa. Ensimmäisenä korvausneuvojan tehtävää Pohjola Vakuutuksella avaa Henrietta ja toisena rahoituspalvelun asiakasneuvojan työtä Henri sekä Konsta. Kolmantena talouspalveluiden ostolaskujen käsittelijänä olemisesta kertoo Sanna, ja viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä asiakasneuvojan tehtäviä päivittäispalveluissa avaavat Nuppu ja Samuli.

 

Korvausneuvojana Pohjola Vakuutuksella Tampereella

Henrietta vietti kesänsä Tampereella korvausneuvojana Pohjola Vakuutuksen henkilöasiakkaiden omaisuusvakuutuspalveluissa. Kesätöihin taloon hän päätyi hakemaan käytyään Yrityspäivillä juttelemassa Tribedon pisteellä. Hän kertoo taloon tulemisen olleen jännittävä. Tunne hävisi kuitenkin nopeasti vastaanoton ollessa lämmin niin Pohjolan kuin Tribedonkin puolesta.

”Alussa pää oli aivan pyörällä kaikesta uudesta, mutta samalla uuden oppiminen oli todella mielenkiintoista. Meille painotettiin alusta asti sitä, että kaikki tekevät joskus virheitä, eikä maailma niistä kaadu, vaan niistä opitaan. Fiilistä nostatti myös kesän ajan ihana kesätyöporukka, sekä muut hyvin porukkaan mukaan ottaneet työkaverit.”

Kesätyöntekijät aloittavat urakkansa perehdytyksellä. Näin myös Henrietta.

”Aloituskuukausi eli toukokuu oli lähes kokonaan perehdytystä ja harjoittelua asiantuntijavalmentajien avustamana. Kesäkuun alussa sitten aloitettiin työt toden teolla. Vähän jännitti aluksi, mutta onneksi perehdytyksessä saatiin todella hyvät eväät aloitukseen, ja tiesin että tukea on tarjolla aina”, avaa aloituksen kokemuksista Henrietta.

Kesätyöt sujuivat Henrietan mukaan jopa paremmin kuin hän aluksi ajatteli.

 

Haastavimmaksi korvausneuvojan tehtävässä hän koki aika ajoin itsenäisten ratkaisujen tekemisen. Jännitystä päiviin loi myös asiakaspalvelun hoitaminen suomen lisäksi ruotsiksi. Loppujen lopuksi Henrietta kuitenkin kertoo olevansa tyytyväinen saamaansa kielikylpyyn.

Päällimmäiset fiilikset ovat kuitenkin mainiot! Lisäksi kesästä on jäänyt käteen etenkin rohkeus itsenäiseen ongelmanratkaisuun. Kaikkea oppimaani onkin vaikeaa koota tiiviiseen pakettiin. Itseni haastamisen lisäksi minulle on ollut erityisen tärkeää, että olen päässyt tekemään sitä mistä nautin, eli auttamaan asiakkaita. Minusta on ihanaa tehdä työtä, jossa pääsee jatkuvasti haastamaan itseään ja oppimaan uutta. Parasta on etenkin työn monipuolisuus, jolloin työaika rientää kuin huomaamatta. Nykyhetkessä voin puhua, sillä jäin taloon osa-aikaisesti tekemään hommia koulun ohella”, summaa Henrietta ajatuksiaan nykyhetkeen asti.

 

Kesätyö Joensuun rahoituspalveluissa asiakasneuvojana

Joensuuhun asiakasneuvojan tehtäviin rahoituspalveluiden puolelle kesävahvistuksiksi saimme esimerkiksi Henrin ja Konstan.

Henri kertoo hakemusprosessiin olleen sujuva: hakemuksen lähettämisen jälkeen otettiin nopeasti yhteyttä ryhmähaastatteluun kutsumisesta ja siitä viikon päästä oli jo tieto valinnasta. Samankaltaisen kokemuksen hakemisesta jakoi myös Konsta: ”Olin Tribedon lisäksi lähetellyt kesätyöhakemuksia muihinkin yrityksiin, joista Tribedo otti minuun kuitenkin ensimmäisenä yhteyttä ja sain kutsun työhaastatteluun. Itse työhaastattelu toteutettiin ryhmähaastatteluna etänä.”

Perehdytys rahoituspalveluissa kesti noin 3 viikkoa. Läpikäynti aloitettiin kaksikon mukaan ensin tutustumalla Tribedoon yleisesti, uusin työkavereihin sekä itse työhön.

”Perehdytys koostui ”oppitunneista”, kollegoiden seuraamisesta ja loppua kohden ensimmäisistä puheluista linjoilla. Uuden työn alkaessa tietenkin jännitti osaako esimerkiksi näitä hommia ollenkaan, mutta perehdytyksen jälkeen oli jo mahdollista olla linjoilla aivan itsenäisesti. Itsevarmuudesta huolimatta apua oli aina saatavilla ja sitä myös uskalsi kysyä”, avaa Konsta aloituksesta.

Henri piti etenkin perehdytyksen perinpohjaisuudesta: ”Asiat olivat jo perehdytyksessä todella mielenkiintoisia, ja joka päivä oppi uutta.”

 

Työporukkaan kaksikko sujahti erinomaisesti. Työyhteisön he kokivatkin olevan yksi parhaista asioista kesätyön aikana.

”Meillä oli aivan huippu työporukka ja jokainen aamu oli mukava tulla näkemään kollegoita konttorille. Työkavereiden ja viihtyisän konttorin sekä työpisteiden myötä tarjottua etätyömahdollisuutta ei tullutkaan hyödynnettyä läheskään yhtä paljon kuin olin alun perin suunnittelut”, kertoo Henri.

Ajatuksia jatkaa Konsta: ”Jo kättelyssä kävi ilmi, että meistä pidetään huolta eikä täällä olla yksin. Kesätyöntekijöiden perehdyttämiseen käytettiin reilusti aikaa ja työntekijöiden haluttiin onnistuvan. Niin lähiesihenkilöt kuin kollegatkin olivat perehdytyksenkin jälkeen tukena pitkin kesää, samalla tukien myös omaa oppimistani ja suoriutumistani.”

Tribedoon tyytyväinen Henri oli myös työtehtävien vaihtelevuudessa sekä joustossa työvuorojen ja vapaapäivien suhteen. Jouston ansiosta hän pystyi työskentelemään kesän ajan kahdessa eri työssä ja silti pitämään viikon mittaisen vapaan vaellusreissua varten.

Ensimmäiset pari kuukautta Henri ja Konsta viettivät henkilöasiakkaiden rahoituksen puhelinasiakaspalvelussa, josta siirtyivät loppukesäksi projektin pariin.

”Projekti toi aivan uudenlaisen ulottuvuuden työhön ja kertoo paljon siitä, kuinka talossa on mahdollisuus tehdä hyvinkin erilaisia työtehtäviä. Kokonaisuudessaan pesti maistui, ja kesätyön kohokohdat ovat ehdottomasti olleet työkaverit ja tämä kyseinen projekti, jossa erityisen mielenkiintoista oli asiakkaiden kanssa neuvotteleminen”, kertoo Konsta.

Konsta

 

Henri kokoaa kokemuksistaan itse työn parissa seuraavaa: ”Työ vastasi odotuksiani ja fiilikset olivat läpi kesän todella hyvät. Tribedo oli erittäin joustava työvuorojen suhteen ja etätyömahdollisuuttakin pääsin hyödyntämään. Työssä parasta olivat mukavat työkaverit sekä monipuoliset tehtävät. Puhelu- ja viestiosaamisen lisäksi oli todella hienoa päästä laajentamaan osaamista projektityöskentelyn puolella. Varsinkin marginaalin ja viitekoron tarkastus sekä muutosehdotusten tekeminen oli erittäin mielenkiintoista. Sain Tribedolta todella paljon uusia oppeja ja taitoja, joita en välttämättä koulun penkiltä olisi saanut”, kokoaa kesätöiden jälkeen syksyllä opintojaan jatkanut Henri kokemuksistaan.

Konsta jatkaa omien kokemuksiensa kokoamisella: ”Rehellisesti sanottuna pestiin hakiessani en sen tarkemmin tiennyt mitä työ käytännössä on, sillä minulla ei ollut alalta aikaisempaa kokemusta. Kokemuksen puute herätteli myös epäilystä työssä suoriutumisesta, mutta aivan turhaan. Rahoituksen asiakaspalvelussa viihdyin, ja työ yllätti positiivisesti. Asiakaspalvelusta imin tietotaitoa henkilöasiakkaiden rahoituksesta ja ”asiakaspalvelukykyni” ovat nyt uudella tasolla. Marginaali-projekti, jossa olin mukana, antoi puolestaan näkemystä päätöksentekoprosessiin ja neuvottelemiseen. Molemmista hommista kertynyt kokemus on arvokasta ja auttaa minua jatkossa niin työmarkkinoilla, kuin myös uravalintoja tehdessäni.”

Oman kokemukseni nojalla uskallan väittää, ettei uusi työntekijä tule Tribedoon pettymään ja suosittelen paikkaa lämpimästi.
– Konsta, asiakasneuvoja

Helsingin talouspalvelut kesätyöpaikkana

Tradenomiopiskelija Sanna työskenteli ostolaskujen käsittelijänä Helsingin talouspalveluissa. Kesätyöt hän sai tehdä joustavasti etänä kotoa käsin. Vaivattomaan töiden teon makuun hän kertoi päässeensä heti muutaman aloitusviikon jälkeen. Työt Sannan kohdalla vastasivat hänen odotuksiaan ja etätyöt sujuivat mutkitta.

Yleisfiiliksen kesätöistään Sanna kertoi olevan positiivinen. ”Parasta kesätyössä oli se, että työyhteisö toivotti minut heti alusta lähtien avosylin osaksi porukkaa. Mielipidettäni kysyttiin, kutsuttiin kahvitauoille ja muutenkin erilaisiin tilaisuuksiin ja juttuihin mukaan” kertoo Sanna samalla jatkaen:

”Haastavinta työssä oli monien erilaisten käytäntöjen omaksuminen, riippuen asiakkaasta ja tilanteesta. Näihin tilanteisiin sai onneksi apua auttavilta työkavereilta! Tribedolla on todella avoimia ja lämpimiä työntekijöitä, jotka mielellään tutustuvat uusiin työkavereihin ja auttavat parhaansa mukaan.”

Vaikka itse työ vastasi Sannan odotuksia, yllätti Tribedo hänet työnantajana: ”Tribedo on joustava ja avoin työnantaja. Ilmapiiri on energinen ja työkaverit ovat auttavaisia omien kiireidensäkin keskellä. Voin tästä syystä hyvällä mielellä suositella Tribedoa työpaikkana, olipa kyse sitten kesätyöstä tai kokoaikaisesta työsuhteesta.”

Perehdytykseen ja sen kattavuuteen oli tyytyväinen myös Sanna.

 

Kesä asiakasneuvojana henkilöasiakkaiden päivittäispalveluissa Tampereella

Nopea tieto kesäpaikan saamisesta hakemisen ja haastatteluiden jälkeen, oli myös osa Nupun ja Samulin kokemuksia. Heidän sijantinaansa toimi Tampereen henkilöasiakkaiden päivittäispalvelut, roolina asiakasneuvoja. Sekä Nuppu, että Samuli jäivät taloomme töihin myös kesätöiden päättymisen jälkeen. Jatkuvien töiden lisäksi Samuli kertoo kesätöistä jääneen käteen konkreettista ja hyödyllistä tietotaitoa pankkiasioinnista, mitä voi hyödyntää omassa elämässäänkin. Unohtamatta kehittymistä asiakaspalvelutyöskentelyssä.

Heti aloituksen perehdytys sai kiitosta myös tältä kaksikolta, vaikka asiaa tuleekin alkuun todella paljon. Perehdytyksen jälkeen siirrytään nopeasti käytännön työn kautta harjoittelemiseen. Myös Nupun ja Samulin kohdalla erityisen kivaa tehtävästä tekivät työporukka sekä mukavat perehdyttäjät.

Nuppu kuvasi omaa kokemustaan kesätöistä Tribedossa positiiviseksi yllätykseksi. ”Yleisesti ottaen kesätyöt sujuivat osaltani oikein mukavasti. En oikein tiennyt mitä kesän alussa odottaa työltä tai Tribedolta, mutta nyt kun koko kesän hommia tehnyt, voin sanoa yllättyneeni positiivisesti. Paras puoli kesätyössä oli ehdottomasti työkaverit, mutta työn vaihtelevuus saa myös kiitosta. Kesän aikana tuli opittua todella suuri määrä uusia juttuja finanssialalta. Kokemuksestani siis suosittelisin Tribedoa ehdottomasti myös muille, mikä näkyy kohdallani myös siinä, että jäin opiskeluiden ohessa kesän jälkeen tekemään hommia Tribedolle osa-aikaisesti.”

Tribedo on Nupun ensimmäinen oman alan työpaikka.

 

Samuli kertoo kesätyön vastanneen hänen odotuksiaan. Hetki aloittamisen jälkeen työ alkoi sujumaan päivä päivältä itsenäisemmin.

”Fiilikset olivat läpi kesän hyvät. Välillä vaikeat asiakaskohtaamiset jäivät vähän vaivaamaan, mutta niistäkin pääsi nopeasti yli, kun tiesi, että on itse yrittänyt kaikkensa asian ratkaisemiseksi. Ehdottomasti parhaat fiilikset itse saankin siitä, kun asiakas aidosti kiittää hyvästä työstä ja kertoo, että annetut neuvot sekä apu auttoivat häntä konkreettisesti. Tribedossa puolestaan parasta on ehdottomasti työkaverit. Töissä on paljon nuorta samanhenkistä porukkaa, joiden kanssa tulee helposti toimeen. Työn joustavuus, sekä vaihtelevuus ovat myös isoja plussia!”, kertoo Samuli työstään. Haastavimmista hetkistä asiakasneuvojana hän puolestaan jatkaa:

”Haastavinta työssä on vaikeammat asiakaskohtaamiset, joita tulee aika ajoin. Samalla toki hankalammat tilanteet antavat usein suurimmat onnistumisen tunteet, kun saakin käännettyä vähän huonommalla fiiliksellä alkaneen kohtaamisen positiiviseksi.”

Samulin kokemus Tribedosta työnantajana on ollut positiivinen. Suurimpana vaikuttavana tekijänä hän kertoo olevan henkilöstö.

 

Suosittelisiko Samuli Tribedoa työnantajana?

”Kyllä voin suositella Tribedoa ilman muuta henkilöille, jotka haluavat esimerkiksi pankkimaailmaan töihin. Asiakaspalvelussa oppii niin paljon hyödyllistä tietoa, jota ilman on vaikea hypätä muihin tehtäviin tällä sektorilla, jos työnkuvaan kuuluu jollain tavalla asiakkaat. Tribedo itsessään on ollut joustava sekä helppo työnantaja ja omien esihenkilöiden kanssa on pystynyt aina puhumaan halutessaan.”

 

Haluaisitko sinä meille kesätöihin? Kurkkaa avoimet kesätyöpaikkamme täältä!


Tutustu Vuoden 2023 tribedolainen -äänestyksen sijojen 4–10 tribedolaisiin

Julkaistu 8 helmikuun, 2024

Kärkikymmenikön palautteissa korostuivat erityisesti toisten kohtaaminen arjessa, auttamisen halu ja ratkaisukeskeisyys sekä vastuullinen tapa tehdä töitä, huumoria unohtamatta. Mitalikolmikkoon olet päässyt tutustumaan tarkemmin joulukuun blogikirjoituksesta, ja nyt esittelyvuorossa ovatkin sijoilla 4–10 olevat mahtavat tribedolaiset.
Lue lisää

Vuoden tribedolaiset TOP 3

Julkaistu 19 joulukuun, 2023

Järjestimme vuoden huipennuksena ”Vuoden tribedolainen 2023” -äänestyksen, jonka avulla löysimme työyhteisömme arvosankareita. Heitä, jotka omassa toiminnassaan toimivat arvojemme kautta ja niiden mukaisesti, arvomme arjen teoissa näkyviksi tehden. Pääset tutustumaan mitalikolmikkoon pintaraapaisua syvemmin tästä kirjoituksesta.
Lue lisää

Esittelyssä henkilöstön ja työnantajan välistä vuoropuhelua edistävä Noora

Julkaistu 21 marraskuun, 2023

Tämän kirjoituksen kautta pääset tutustumaan Kuopiossa asuvaan Nooraan. Vapaa-ajallaan kiireinen kahden alakouluikäisen lapsen vanhempi toimii Tribedolla asiakasneuvojana Joustavassa asiakaspalvelussa. Hänen tehtäviinsä lukeutuu lisäksi Kuopion, Joensuun ja Oulun työsuojeluvaltuutettuna oleminen.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki