tribedo tribedo tribedo

Kiitorata-trainee kertoo, kuinka lähti tekemään haaveista totta

Julkaistu 31 maaliskuun, 2021

Tampereen yliopistossa KTM-opintojaan viimeistelevään Ainoon sopii sanonta ”kova työ palkitaan”. Mitä kaikkea hänen työelämään on mahtunut vajaan vuoden aikana?

Kiitorata-trainee kertoo, kuinka lähti tekemään haaveista totta

Kiitorata-trainee Aino aloitti taipaleensa Opsetilla viime vuoden toukokuussa AML- eli Anti Money Laundering projektissa. Koronan jo Suomea runnellessa olivat Ainon työkuviot aiemmassa työpaikassa auki. Epävarman työtilanteen myötä avautui mahdollisuus jollekin uudelle.  

”Olin tehnyt hetki ennen Opsetille tuloa kandini vakuutuspetostutkintaan liittyen, ja kun huomasin avoimen paikan AML-tiimistä rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen torjunnan parista, ajattelin että se voisi olla tosi jees! Päädyin hakemaan ja sain paikan” Aino kertoo 

Ainon työnkuvaan Opsetilla kuului järjestelmätuettua AML-monitorointia projektimuotoisesti. Aino kertoo saaneensa tehtävän kautta todella kattavan kuvan työn toiminnasta ja projektista päästessään tekemään erilaisia hommia lyhyessäkin ajassa.  

”Opsetin tehtävä oli ensimmäinen pankkityöni ja myös suoraan riskienhallinnan opintojani läheltä liippaava. Työ vei kyllä mukanansa” Aino toteaa iloisesti.  

Hyppäys verhon toiselle puolelle

Aino opiskelee Tampereen Yliopistossa kauppatieteitä, ja kertookin olevansa gradua ja muutamaa kurssia vaille valmis kauppatieteiden maisteri. Pääaineena hänellä on vakuutus- ja riskienhallinta ja sivuaineena ohjelmistotekniikka teknillisen puolelta.  

Töitä Opsetilla Aino teki täysipäiväisesti koulunsa ohella viime vuoden toukokuusta vuoden loppuun saakka, kunnes fuksivuodesta saakka häntä kiinnostaneeseen OP Kiitorata trainee -ohjelmaan hakeminen tuli mahdolliseksi.  

”Olin venaillut koko opintojen ajan, milloin voisin hakea tehtävää ja nyt neljäntenä vuotena päätin hakea. Löysin AFC Specialist tehtävän, joka vielä vahvisti hakemisinnokkuuttani sen sopiessa niin hyvin Opsetilla saamaani työkokemukseen. Olen myös opiskeluissa siinä vaiheessa, että voin trainee-jakson jälkeen jäädä taloon, mikäli se on mahdollista ja kirjoittaa siinä ohessa graduni”, kertoo Aino innokkaasti.  

”Uskon, että työllä Opsetilla oli myös iso merkitys Kiitorata trainee ohjelmaan pääsemiseeni. Ohjelmaan hakee tuhansia henkilöitä. Se että minulla oli monipuolinen ja läpileikkaava kokemus AML-projektista, oli varmasti suurin tekijä valinnassani”, lisää Aino.

Mikä on OP Kiitorata trainee?  
”2016 lanseerattu OP:n oma traineeohjelma, jonka tavoitteena on tarjota uran alkuvaiheessa oleville osaajille uramahdollisuuksia ympäri taloa ammattilaisten tukemana. Jokaiselle osoitetaan oma henkilökohtainen mentori, jonka kanssa voi sparrailla treenijakson aikana uratoiveita, miettiä kehityspolkua ynnä muuta sellaista. Kyse on siis intensiivisestä kuuden kuukauden ”kiitoradasta” työelämään. Ohjelma sopii loistavasti esimerkiksi opiskeluiden loppuvaiheessa oleville tai vastavalmistuneille”, selventää Aino.  


Ainon nykyinen nimike AFC Specialist 
trainee analytiikan ja prosessien hallinnan -tiimissä pitää sisällään muun muassa prosessien optimoimista. Kuinka nykyinen tehtävänkuva eroaa aiemmasta tehtävästä Opsetilla ja mikä siinä on parasta? 

”Hyppäsin ns. verhon toiselle puolelle. Monitoroinnissa käytin järjestelmiä, ja nyt mietin miten niitä sekä niihin liittyviä kyvykkyyksiä voisi parhaiten käyttää muun muassa rahanpesuriskin vähentämiseenTässä työssä ehdottomasti parasta ovat haasteet ja vastuun saaminen. Työtä tulee olemaan tulevina kuukausina paljon, mutta toivoinkin oppimiskäyrän olevan mahdollisimman jyrkkä”, kertoo Aino.  

Työpaikka täynnä mahdollisuuksia ja kannustavia esimiehiä  

Opsetilla on tälläkin hetkellä useita avoimia työpaikkoja täynnä mahdollisuuksia. Aino kertoo ehdottomasti suosittelevansa Opsetia työpaikkanaetenkin mahtavien esimiesten vuoksi. Hän kertoo saaneen hurjasti kannustusta ja kiinnostusta esimiehiltään kertoessaan hakevansa Kiitorata trainee -ohjelmaan. 

”Koen että Opset voi olla ihan huikea ponnahduslauta esimerkiksi OP:lle, unohtamatta myöskään Opsetin sisäisiä monipuolisia tehtäviä. Suosittelen Opsetia kelle tahansa, joka on utelias ja haluaa lähteä kokeilemaan siipiään finanssialalla. Useimpiin tehtäviin ei vaadita aiempaa alan kokemustaminkä koen olevan nykymaailmassa hurjan tärkeää, sillä useimmiten sitä kuuluisaa kokemusta täytyy olla”, Aino painottaa 

Lopuksi, millä kolmella sanalla Aino kuvailisi Opsetia?

Ensimmäisenä tulee mieleen monipuolinen, sillä lyhyessä ajassa pääsin tekemään monenlaisia tehtäviä ja minuun luotettiin. Sain vastuuta, kun olin itse aktiivinen. Toisena läpinäkyvä, sillä oman kokemukseni mukaan viestintä ja tiedonkulku oli hyvää, ja tietoa oli saatavilla. Kolmantena kannustava: jäi fiilis, että minua oikeasti kuunneltiin.” 

Kurkkaa osuville osaajille tarjoamamme mahdollisuudet Avoimet työpaikat –sivulta! 


Tutustu keihin tribedolaisiin voit törmätä meille hakiessasi, osa 2

Julkaistu 13 toukokuun, 2024

Tribedossa työskentelee yhteensä viisi henkilöstökonsulttia, sekä kaksi rekrytointikonsulttia. Heihin kaikkiin saatat törmätä meille töihin hakiessasi. Tässä 2-osaisen juttusarjan 2 .osassa selviää, mitä rekrytointikonsulttiemme Heidin ja Nellyn sekä henkilöstökonsulttiemme Emmin ja Saran työpöydille kuuluu, sekä millaisia henkilöitä he ovat.
Lue lisää

Tutustu keihin tribedolaisiin voit törmätä meille hakiessasi, osa 1

Julkaistu 30 huhtikuun, 2024

Tribedossa työskentelee yhteensä viisi henkilöstökonsulttia, sekä kaksi rekrytointikonsulttia. Heihin kaikkiin saatat törmätä meille töihin hakiessasi. Tässä 2-osaisessa juttusarjassa selviää mitä henkilöstö- ja rekrytointikonsulttiemme työpöydille kuuluu, sekä millaisia henkilöitä he ovat. Tässä kirjoituksessa käydään läpi henkilöstökonsulttiemme työnkuvaa, sekä pääset tutustumaan hiukan paremmin tribedolaisistamme Jaanaan, Kaisuun ja Tanjaan.
Lue lisää

Tutustu Vuoden 2023 tribedolainen -äänestyksen sijojen 4–10 tribedolaisiin

Julkaistu 8 helmikuun, 2024

Kärkikymmenikön palautteissa korostuivat erityisesti toisten kohtaaminen arjessa, auttamisen halu ja ratkaisukeskeisyys sekä vastuullinen tapa tehdä töitä, huumoria unohtamatta. Mitalikolmikkoon olet päässyt tutustumaan tarkemmin joulukuun blogikirjoituksesta, ja nyt esittelyvuorossa ovatkin sijoilla 4–10 olevat mahtavat tribedolaiset.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki