tribedo tribedo tribedo

Kiitorata-trainee kertoo, kuinka lähti tekemään haaveista totta

Julkaistu 31 maaliskuun, 2021

Tampereen yliopistossa KTM-opintojaan viimeistelevään Ainoon sopii sanonta ”kova työ palkitaan”. Mitä kaikkea hänen työelämään on mahtunut vajaan vuoden aikana?

Kiitorata-trainee kertoo, kuinka lähti tekemään haaveista totta

Kiitorata-trainee Aino aloitti taipaleensa Opsetilla viime vuoden toukokuussa AML- eli Anti Money Laundering projektissa. Koronan jo Suomea runnellessa olivat Ainon työkuviot aiemmassa työpaikassa auki. Epävarman työtilanteen myötä avautui mahdollisuus jollekin uudelle.  

”Olin tehnyt hetki ennen Opsetille tuloa kandini vakuutuspetostutkintaan liittyen, ja kun huomasin avoimen paikan AML-tiimistä rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen torjunnan parista, ajattelin että se voisi olla tosi jees! Päädyin hakemaan ja sain paikan” Aino kertoo 

Ainon työnkuvaan Opsetilla kuului järjestelmätuettua AML-monitorointia projektimuotoisesti. Aino kertoo saaneensa tehtävän kautta todella kattavan kuvan työn toiminnasta ja projektista päästessään tekemään erilaisia hommia lyhyessäkin ajassa.  

”Opsetin tehtävä oli ensimmäinen pankkityöni ja myös suoraan riskienhallinnan opintojani läheltä liippaava. Työ vei kyllä mukanansa” Aino toteaa iloisesti.  

Hyppäys verhon toiselle puolelle

Aino opiskelee Tampereen Yliopistossa kauppatieteitä, ja kertookin olevansa gradua ja muutamaa kurssia vaille valmis kauppatieteiden maisteri. Pääaineena hänellä on vakuutus- ja riskienhallinta ja sivuaineena ohjelmistotekniikka teknillisen puolelta.  

Töitä Opsetilla Aino teki täysipäiväisesti koulunsa ohella viime vuoden toukokuusta vuoden loppuun saakka, kunnes fuksivuodesta saakka häntä kiinnostaneeseen OP Kiitorata trainee -ohjelmaan hakeminen tuli mahdolliseksi.  

”Olin venaillut koko opintojen ajan, milloin voisin hakea tehtävää ja nyt neljäntenä vuotena päätin hakea. Löysin AFC Specialist tehtävän, joka vielä vahvisti hakemisinnokkuuttani sen sopiessa niin hyvin Opsetilla saamaani työkokemukseen. Olen myös opiskeluissa siinä vaiheessa, että voin trainee-jakson jälkeen jäädä taloon, mikäli se on mahdollista ja kirjoittaa siinä ohessa graduni”, kertoo Aino innokkaasti.  

”Uskon, että työllä Opsetilla oli myös iso merkitys Kiitorata trainee ohjelmaan pääsemiseeni. Ohjelmaan hakee tuhansia henkilöitä. Se että minulla oli monipuolinen ja läpileikkaava kokemus AML-projektista, oli varmasti suurin tekijä valinnassani”, lisää Aino.

Mikä on OP Kiitorata trainee?  
”2016 lanseerattu OP:n oma traineeohjelma, jonka tavoitteena on tarjota uran alkuvaiheessa oleville osaajille uramahdollisuuksia ympäri taloa ammattilaisten tukemana. Jokaiselle osoitetaan oma henkilökohtainen mentori, jonka kanssa voi sparrailla treenijakson aikana uratoiveita, miettiä kehityspolkua ynnä muuta sellaista. Kyse on siis intensiivisestä kuuden kuukauden ”kiitoradasta” työelämään. Ohjelma sopii loistavasti esimerkiksi opiskeluiden loppuvaiheessa oleville tai vastavalmistuneille”, selventää Aino.  


Ainon nykyinen nimike AFC Specialist 
trainee analytiikan ja prosessien hallinnan -tiimissä pitää sisällään muun muassa prosessien optimoimista. Kuinka nykyinen tehtävänkuva eroaa aiemmasta tehtävästä Opsetilla ja mikä siinä on parasta? 

”Hyppäsin ns. verhon toiselle puolelle. Monitoroinnissa käytin järjestelmiä, ja nyt mietin miten niitä sekä niihin liittyviä kyvykkyyksiä voisi parhaiten käyttää muun muassa rahanpesuriskin vähentämiseenTässä työssä ehdottomasti parasta ovat haasteet ja vastuun saaminen. Työtä tulee olemaan tulevina kuukausina paljon, mutta toivoinkin oppimiskäyrän olevan mahdollisimman jyrkkä”, kertoo Aino.  

Työpaikka täynnä mahdollisuuksia ja kannustavia esimiehiä  

Opsetilla on tälläkin hetkellä useita avoimia työpaikkoja täynnä mahdollisuuksia. Aino kertoo ehdottomasti suosittelevansa Opsetia työpaikkanaetenkin mahtavien esimiesten vuoksi. Hän kertoo saaneen hurjasti kannustusta ja kiinnostusta esimiehiltään kertoessaan hakevansa Kiitorata trainee -ohjelmaan. 

”Koen että Opset voi olla ihan huikea ponnahduslauta esimerkiksi OP:lle, unohtamatta myöskään Opsetin sisäisiä monipuolisia tehtäviä. Suosittelen Opsetia kelle tahansa, joka on utelias ja haluaa lähteä kokeilemaan siipiään finanssialalla. Useimpiin tehtäviin ei vaadita aiempaa alan kokemustaminkä koen olevan nykymaailmassa hurjan tärkeää, sillä useimmiten sitä kuuluisaa kokemusta täytyy olla”, Aino painottaa 

Lopuksi, millä kolmella sanalla Aino kuvailisi Opsetia?

Ensimmäisenä tulee mieleen monipuolinen, sillä lyhyessä ajassa pääsin tekemään monenlaisia tehtäviä ja minuun luotettiin. Sain vastuuta, kun olin itse aktiivinen. Toisena läpinäkyvä, sillä oman kokemukseni mukaan viestintä ja tiedonkulku oli hyvää, ja tietoa oli saatavilla. Kolmantena kannustava: jäi fiilis, että minua oikeasti kuunneltiin.” 

Kurkkaa osuville osaajille tarjoamamme mahdollisuudet Avoimet työpaikat –sivulta! 


OP Kevytyrittäjä -palvelu lähellä sydäntä kahdesta eri työmaailmasta

Julkaistu 5 syyskuun, 2023

Kuopiossa koko elämänsä vaikuttanut Ida työskentelee osa-aikaisesti Tribedolla yritysasiantuntijana OP Kevytyrittäjä -palvelussa sekä toimii yrittäjänä koiratrimmaajana. Kuinka kahden eri työmaailman yhteensovittaminen luonnistuu ja millainen henkilö Ida onkaan? Sen saat selville tästä kirjoituksesta.
Lue lisää

Pallottelu osana arjen vapaa-aikaa kuin myös työelämää

Julkaistu 16 elokuun, 2023

Maksukuoripalveluissa toimihenkilönä toimivalle Tuomakselle pallottelu kahden toimipisteemme, Kuopion ja Tampereen, välillä on tuttua. Tässä kirjoituksessa pääset tutustumaan pintaraapaisua syvemmin reilu puoli vuotta sitten taloon tulleeseen Tuomakseen, ja hänen työnkuvaansa sekä siihen millaisia työelämätaitoja tehtävässä menestymiseen tarvitaan.
Lue lisää

Esittelyssä palautteen antamisen mestari Henrik

Julkaistu 5 heinäkuun, 2023

Tuttavallisemmin itseään Henkaksi kutsuvalle, Kuopiossa kotipesäänsä pitävälle osaajalle, kuuluu työpöydälle niin asiakasneuvojan töitä, perehdytystä kuin muiden auttamistakin. Unohtamatta muotoilun opintojen kanssa yksiin meneviä tehtäviä. Mitä tehtäviä palvelumuotoiluun kuuluu ja millainen henkilö nimen takana piilee? Sen saat selville tästä kirjoituksesta.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki