tribedo tribedo tribedo

Viestintäharjoittelu: erinomaista kokemusta rikkaampana

Julkaistu 20 huhtikuun, 2020

Tiedätkö sen tunteen, kun tuntuu että aika lentää siivillä? No, siltä minusta ainakin tuntuu nyt kun 3 kk viestintäharjoitteluni tulee tänään päätökseen.

Viestintäharjoittelu: erinomaista kokemusta rikkaampana

Kirjoitin ensimmäisen viikon jälkeen tänne blogikirjoitukseeni, että ”odotan harjoitteluajalta uuden oppimista, haasteita ja onnistumisen tunteita” ja voin todeta, että sain mitä tilasin.  Viestintäharjoittelu Opsetilla on  ollut oppimiskokemus vailla vertaa! Aika todellakin lensi kuin siivillä mieluisten tehtävien parissa.

Olen tasaisella tahdilla oppinut koko ajan uutta. Pääsin esimerkiksi helmikuussa käymään kaksilla eri messuilla. En ollut koskaan ennen ollut messuilla yrityksen edustajana. Kummatkin niistä olivat todella mielenkiintoisia ja antoivat minulle erinomaista kokemusta siltäkin saralta.  

Viimeisimpänä täysin uuden oppimisena pääsin luomaan uutiskirjepohjaa uuden tuttavuuden Mailchimpin kautta, ja tätä taitoa voin varmasti hyödyntää jatkossakin.  

Haasteita taas olen saanut hyvin pitkälti ihan niin paljon kuin niitä itse olen ollut valmis vastaanottamaan. Olen pitänyt erityisesti siitä, ettei asioita ole tehty avaimet käteen periaatteella, vaan että asioiden oppimiseksi on tehtävä itse töitä, jolloin niistä oikeasti jää käteenkin huomattavasti enemmän. Apu on kuitenkin aina ollut saatavilla, kun sitä olen tarvinnut.  


Onnistumisen tunteita on tullut tasaiseen tahtiin. On mahtava tunne saada jokin projekti tai työtehtävä maaliin hyväksytysti ja saada siitä kiitosta!

Olen ihminen, joka pitää työstä, jossa pääsee käyttämään myöskin luovuutta – ja voin kertoa, että sitä olen nyt käyttänytkin. Etenkin sosiaalisen median puolella olen saanut suhteellisen vapaat kädet sisällöntuotannossa ja visualisoinnissa. Pidin etenkin siitä, kun pääsin suunnittelemaan eri tarkoituksiin olleiden Instagram-tarinoiden visuaalisia ilmeitä aina ideoinnista toteutukseen saakka. Mieluista puuhaa oli myöskin se, kun sain suunnitella muutamia sisäiseen viestintään tarkoitettuja tiedotusjulisteita.  

Viestintäharjoittelu opetti työn priorisointia ja joustavuutta

Sanoin kuukauden harjoittelukokemuksen jälkeen, että ”työni vaihtelee joka päivän sen hetkisen tarpeen mukaan ja pidänkin siitä, että työtehtäväni ovat hyvin vaihtelevia ja monipuolisia”. Tämä pitää edelleen paikkaansa ja olen voinut samaistua tuohon lauseeseen läpi koko harjoittelun.  

Koskaan en täysin tiennyt, mitä päivä tuo tullessaan ja onkin ollut mahtavaa, että työtehtävät ovat olleet niin monipuolisia, mutta kuitenkin jollain tapaa sidoksissa toisiinsa olleita. Työpäivien erilaisuus on myöskin opettanut minulle asioiden priorisointia ja lisännyt joustavuuttani.  

Kaikkea hyvää harjoittelustani en osaa edes pukea sanoiksi tai saa sitä mahtumaan tähän tekstiin, saati että kukaan ylistystekstiä loputtomiin jaksaisi lukeakaan.  

En olisi kuitenkaan koskaan voinut kuvitellakaan, että työharjoitteluni voisi olla näin onnistunut, ja toivonkin että jokaisen korkeakoulun työharjoittelukanssakumppanini harjoittelukokemus olisi yhtä positiivinen.  

Kaikista kiitollisin kuluneesta harjoittelusta olen kuitenkin sen suhteen, että tämän myötä opin tuntemaan myös itseäni paremmin. Nyt tiedän taas paremmin mitkä ovat tulevaisuuden työhaaveeni. Viestintä on se ”miun juttu”.  

– Saara-Liina


Tutustu keihin tribedolaisiin voit törmätä meille hakiessasi, osa 2

Julkaistu 13 toukokuun, 2024

Tribedossa työskentelee yhteensä viisi henkilöstökonsulttia, sekä kaksi rekrytointikonsulttia. Heihin kaikkiin saatat törmätä meille töihin hakiessasi. Tässä 2-osaisen juttusarjan 2 .osassa selviää, mitä rekrytointikonsulttiemme Heidin ja Nellyn sekä henkilöstökonsulttiemme Emmin ja Saran työpöydille kuuluu, sekä millaisia henkilöitä he ovat.
Lue lisää

Tutustu keihin tribedolaisiin voit törmätä meille hakiessasi, osa 1

Julkaistu 30 huhtikuun, 2024

Tribedossa työskentelee yhteensä viisi henkilöstökonsulttia, sekä kaksi rekrytointikonsulttia. Heihin kaikkiin saatat törmätä meille töihin hakiessasi. Tässä 2-osaisessa juttusarjassa selviää mitä henkilöstö- ja rekrytointikonsulttiemme työpöydille kuuluu, sekä millaisia henkilöitä he ovat. Tässä kirjoituksessa käydään läpi henkilöstökonsulttiemme työnkuvaa, sekä pääset tutustumaan hiukan paremmin tribedolaisistamme Jaanaan, Kaisuun ja Tanjaan.
Lue lisää

Tutustu Vuoden 2023 tribedolainen -äänestyksen sijojen 4–10 tribedolaisiin

Julkaistu 8 helmikuun, 2024

Kärkikymmenikön palautteissa korostuivat erityisesti toisten kohtaaminen arjessa, auttamisen halu ja ratkaisukeskeisyys sekä vastuullinen tapa tehdä töitä, huumoria unohtamatta. Mitalikolmikkoon olet päässyt tutustumaan tarkemmin joulukuun blogikirjoituksesta, ja nyt esittelyvuorossa ovatkin sijoilla 4–10 olevat mahtavat tribedolaiset.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki