tribedo tribedo tribedo

Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Joensuu

Julkaistu 22 heinäkuun, 2020

Opsetilta löytyy toimipaikkoja ympäri Suomea. Haastattelimme Joensuun toimipisteellämme työskentelevää Siniä, ja kysyimme häneltä vinkkejä kesätekemiseen kotikaupungissaan.

Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Joensuu

Poikkeusaika on vaikuttanut suomalaistenkin kesälomasuunnitelmiin. Normaalisti kesäloman alkaessa moni meistä on pakannut matkalaukkunsa täyteen kesävaatteita sekä suunnannut kohti lentokenttää ja jotakin ulkomaankohdetta. Tänä kesänä kotimaan matkailu on kuitenkin “se juttu”. Aihetta käsittelevässä juttusarjassamme on tällä kertaa suuntana Joensuu.

Sini on asunut koko ikänsä Joensuussa, ja tuntee siis seudun hyvin. Heti Opsetin Joensuun toimipisteen, Tiedepuiston, vierestä löytyy Sinin ehdoton kesän lempikohde – Linnunlahden uimaranta. Linnunlahdessa järjestetään myös yksi Suomen suurimmista festareista: Ilosaarirock. Tänä vuonna siellä ei rokkailla, mutta mahdollisuuksia uimiseen sekä esimerkiksi pikniköintiin tai ihan vain oleskeluun läheisten kanssa löytyy.


Vesikioskin pullavohveli hivelee silmiä ja makunystyröitä.

Toinen Sinin lempikohde kesäpiknikkiä ajatellen on Joensuun kirkon Kirkonmäki, josta avautuu ihanat vehreät maisemat myös Pielisjoelle päin. Toinen monien muidenkin Pohjois-Karjalaisten mieleen oleva ranta, Kuorinka, löytyy lähikunnasta Liperistä. Kyseinen ranta kuuluu myös Sinin kesäsuosikkeihin, erityisesti sen erinomaisten sup-lautailu mahdollisuuksien myötä.  Kova uinnin ystävä Sini lisää vielä, että ”Honkalampi on myös ihana ja kivan erilainen kohde. Koska lampi on pieni, on myös vesi aina tosi lämmintä”. 

Patikointi ja retkeilymahdollisuuksia Pohjois-Karjalasta löytyy vaikka muille jakaa. Yhtenä Sinin suosikkiretkeilykohteena toimii Patvinsuon kansallispuisto. Kyseinen kansallispuisto sopii kaiken ikäisille ja myös sieltä löytyy uimaranta sekä nuotiopaikkoja puilla varustettuina vaikkapa makkaran paistoa varten. Toinen hyvinkin tunnettu lähikunnassa sijaitseva Kolin kansallispuisto on myös upea vierailukohde. Kolin huipuilta avautuu upea Suomen kansallismaisema yli Pielisen. Kolilla on mahdollista yöpyä kylpylähotellissa, ja myös kylpylän ulkoaltaasta avautuu upeat maisemat. 


Sinistä on parasta kesässä ovat ”uiminen, sup-lautailu ja piknikit”.

Mitä muita vierailemisen arvoisia kohteita Joensuu ja sen lähialueet tarjoavat? 

”Suosittelen Valamon luostaria, Hermannin viinitornia, Parppeinvaaran runokylää sekä Mönnin kanavaa. Kyllähän näitä kohteita löytyy” Sini naurahtaa.  

Kirjoittaja: Saara-Liina Kakkonen

 

Muut kotimaan matkailu kesällä 2020 – jutut:
Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Kuopio
Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Oulu
Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Tampere
Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Helsinki 

 


OP Kevytyrittäjä -palvelu lähellä sydäntä kahdesta eri työmaailmasta

Julkaistu 5 syyskuun, 2023

Kuopiossa koko elämänsä vaikuttanut Ida työskentelee osa-aikaisesti Tribedolla yritysasiantuntijana OP Kevytyrittäjä -palvelussa sekä toimii yrittäjänä koiratrimmaajana. Kuinka kahden eri työmaailman yhteensovittaminen luonnistuu ja millainen henkilö Ida onkaan? Sen saat selville tästä kirjoituksesta.
Lue lisää

Pallottelu osana arjen vapaa-aikaa kuin myös työelämää

Julkaistu 16 elokuun, 2023

Maksukuoripalveluissa toimihenkilönä toimivalle Tuomakselle pallottelu kahden toimipisteemme, Kuopion ja Tampereen, välillä on tuttua. Tässä kirjoituksessa pääset tutustumaan pintaraapaisua syvemmin reilu puoli vuotta sitten taloon tulleeseen Tuomakseen, ja hänen työnkuvaansa sekä siihen millaisia työelämätaitoja tehtävässä menestymiseen tarvitaan.
Lue lisää

Esittelyssä palautteen antamisen mestari Henrik

Julkaistu 5 heinäkuun, 2023

Tuttavallisemmin itseään Henkaksi kutsuvalle, Kuopiossa kotipesäänsä pitävälle osaajalle, kuuluu työpöydälle niin asiakasneuvojan töitä, perehdytystä kuin muiden auttamistakin. Unohtamatta muotoilun opintojen kanssa yksiin meneviä tehtäviä. Mitä tehtäviä palvelumuotoiluun kuuluu ja millainen henkilö nimen takana piilee? Sen saat selville tästä kirjoituksesta.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki