tribedo tribedo tribedo

Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Joensuu

Julkaistu July 22, 2020

Opsetilta löytyy toimipaikkoja ympäri Suomea. Haastattelimme Joensuun toimipisteellämme työskentelevää Siniä, ja kysyimme häneltä vinkkejä kesätekemiseen kotikaupungissaan.

Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Joensuu

Poikkeusaika on vaikuttanut suomalaistenkin kesälomasuunnitelmiin. Normaalisti kesäloman alkaessa moni meistä on pakannut matkalaukkunsa täyteen kesävaatteita sekä suunnannut kohti lentokenttää ja jotakin ulkomaankohdetta. Tänä kesänä kotimaan matkailu on kuitenkin “se juttu”. Aihetta käsittelevässä juttusarjassamme on tällä kertaa suuntana Joensuu.

Sini on asunut koko ikänsä Joensuussa, ja tuntee siis seudun hyvin. Heti Opsetin Joensuun toimipisteen, Tiedepuiston, vierestä löytyy Sinin ehdoton kesän lempikohde – Linnunlahden uimaranta. Linnunlahdessa järjestetään myös yksi Suomen suurimmista festareista: Ilosaarirock. Tänä vuonna siellä ei rokkailla, mutta mahdollisuuksia uimiseen sekä esimerkiksi pikniköintiin tai ihan vain oleskeluun läheisten kanssa löytyy.


Vesikioskin pullavohveli hivelee silmiä ja makunystyröitä.

Toinen Sinin lempikohde kesäpiknikkiä ajatellen on Joensuun kirkon Kirkonmäki, josta avautuu ihanat vehreät maisemat myös Pielisjoelle päin. Toinen monien muidenkin Pohjois-Karjalaisten mieleen oleva ranta, Kuorinka, löytyy lähikunnasta Liperistä. Kyseinen ranta kuuluu myös Sinin kesäsuosikkeihin, erityisesti sen erinomaisten sup-lautailu mahdollisuuksien myötä.  Kova uinnin ystävä Sini lisää vielä, että ”Honkalampi on myös ihana ja kivan erilainen kohde. Koska lampi on pieni, on myös vesi aina tosi lämmintä”. 

Patikointi ja retkeilymahdollisuuksia Pohjois-Karjalasta löytyy vaikka muille jakaa. Yhtenä Sinin suosikkiretkeilykohteena toimii Patvinsuon kansallispuisto. Kyseinen kansallispuisto sopii kaiken ikäisille ja myös sieltä löytyy uimaranta sekä nuotiopaikkoja puilla varustettuina vaikkapa makkaran paistoa varten. Toinen hyvinkin tunnettu lähikunnassa sijaitseva Kolin kansallispuisto on myös upea vierailukohde. Kolin huipuilta avautuu upea Suomen kansallismaisema yli Pielisen. Kolilla on mahdollista yöpyä kylpylähotellissa, ja myös kylpylän ulkoaltaasta avautuu upeat maisemat. 


Sinistä on parasta kesässä ovat “uiminen, sup-lautailu ja piknikit”.

Mitä muita vierailemisen arvoisia kohteita Joensuu ja sen lähialueet tarjoavat? 

”Suosittelen Valamon luostaria, Hermannin viinitornia, Parppeinvaaran runokylää sekä Mönnin kanavaa. Kyllähän näitä kohteita löytyy” Sini naurahtaa.  

Kirjoittaja: Saara-Liina Kakkonen

 

Muut kotimaan matkailu kesällä 2020 – jutut:
Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Kuopio
Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Oulu
Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Tampere
Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Helsinki 

 


Esittelyssä kahden johtoryhmäläisemme kasvot

Julkaistu June 28, 2022

Tässä kirjoituksessa pääset tutustumaan kahteen johtajaamme, Piiaan ja Miitriin. Lue mm. missä merkeissä heihin voi törmätä ja millaiset taustat osaajilta löytyy.
Lue lisää

Mitkä osa-alueet vaikuttavat yrityksen työnantajamielikuvaan?

Julkaistu May 25, 2022

Tässä 3-osaisessa sarjassa käymme läpi puheenvuoroja teemoittain, ja sitä mitä ne pitivät sisällään. Viimeisenä käsittelyssä teema markkinoinnin ja viestinnän nykypalveluista, tarjoomasta ja työnantajamielikuvasta sekä rekrytointimarkkinoinnista.
Lue lisää

Työelämä on murroksessa; työkaluja osaamisen, henkilöstöhankinnan ja -pysyvyyden varmistamiseksi

Julkaistu May 25, 2022

Kirjoitimme tämän 3-osaisen sarjan, joka käsittelee järjestämiemme asiakkuuspäivien monipuolisia puheenvuoroja teemoittain. Tämän kirjoituksen sisällöstä löydät otsikon mukaisen aihealueen.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki