tribedo tribedo tribedo

Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Kuopio

Julkaistu 17 heinäkuun, 2020

Toimipaikkojemme kaupungit passaavat kotimaan matkailun kohteiksi. Kuopiossa työskentelevä Mari antaa paikallisen vinkkejä kesätekemiseen kotikaupungissaan.

Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Kuopio

Poikkeusaika on vaikuttanut suomalaistenkin kesälomasuunnitelmiin. Normaalisti kesäloman alkaessa moni meistä on pakannut matkalaukkunsa täyteen kesävaatteita sekä suunnannut kohti lentokenttää ja jotakin ulkomaankohdetta. Tänä kesänä kotimaan matkailu on kuitenkin “se juttu”.  Aihetta käsittelevässä juttusarjassamme on tällä kertaa suuntana Kuopio.

22 vuotta Kuopiossa asunut Mari tuntee seudun hyvin. Kuopio antaa parastaan etenkin kesäaikaan, ja Mari kannustaakin ihmisiä kotimaan matkailemaan Savon ihastuttaviin vehreisiin maisemiin. Menopelinä kaupungissa toimii erinomaisesti niin apostolin kyyti, kaupunkipyörät kuin auto tai venekin.  

Kuopiossa luonto on todella kaunista ja lähellä. Tuhansien järvien maaksi kutsutussa Suomessa Kuopio edustaa sanontaa erinomaisesti joka puolella sijaitsevilla vesistöillään. Yksi vierailemisen arvoisista paikoista sijaitseekin veden äärellä: Kuopion satama. Satama-alue on kaunista seutua ja kesällä siellä järjestetään perinteisesti paljon erilaisia tapahtumia. Rantakatua pitkin on ihana kävellä ja pysähtyä vaikkapa iltapäiväkahville tai illalliselle johonkin tunnelmalliseen kahvilaan kuten Cafe Satamaan tai esimerkiksi Wanha Satama ravintolaan. Sataman päädystä löytyy menoa ja meininkiä vipattaville bilejaloillekin vain kesäisin auki olevasta Makasiiniravintola Albatrossista.  

”Sataman Väinölänniemestä löytyy myös ihana uimaranta, sekä muita nurmikkoalueita, joissa on mahdollista esimerkiksi pikniköidä. Lisäksi siellä pyörii paljon urheiluporukoita liikkumassa, ja rannasta löytyy myös beach volley- ja tenniskenttä”, Mari listaa.  

”Alue myös kehittyy koko ajan, ja tälläkin hetkellä sinne on rakenteilla aallonmurtajalle uusi kesäpaikka, johon tulee entistä monipuolisemmin erilaisia harrastemahdollisuuksia.”

Vesistön viereltä keskustaan päin siirryttäessä löytyy vuorostaan hurmaava ja eläväinen Kuopion tori. Torilta löydät iloisia ihmisiä, paljon pientä syötävää, kuten paikallista herkkua, kalakukkoa, läpi torin raikavaa musiikkia sekä erilaisia tapahtumia.  

”Täällä ei kyllä torillakaan tarvitse yksin nököttää kahvilla, kun aina löytyy jostakusta entuudestaan tuntemattomastakin juttukaveri”, Mari naurahtaa.  

Vanhaa havinaa on mahdollista löytää esimerkiksi Pikku Pietarin Torikujalta, josta löytyy leppoisalla meiningillä varustettuja puoteja sekä kahvio terasseineen aivan keskustan asfalttiviidakon vierestä.  Vanhoja upeita rakennuksia keskustasta löytyy myös Suomen kolmanneksi vanhimmasta museokäyttöön suunnitellusta rakennuksesta, Kuopion museosta, sekä Väinölänniemen rannan perällä olevasta Peräniemen kasinosta.  


Kuopion tori vuonna 1975. Maisema ei ole 45 vuodessa muuttunut paljoakaan. 

Kuopion ehkäpä tunnetuin nähtävyys, Puijon Torni, ei myöskään jätä kylmäksi. Tornin huipulta avautuu mahtavat maisemat koko Kuopion ylle. Mari kertookin, että vasta korkealta tornista katsottuna näkee järvien ja mantereen repaleisuuden sekä sen, kuinka upean saaristoinen paikka Kuopio onkaan. Myös jo yksi Kuopion keskustaan tuovista teistä on itsessään nähtävyys: Saaristokatu. Järven yli vievät sillat on rakennettu upeasti maisema huomioiden.  

Entä missä Kuopiossa on mahdollista ulkoilla tai retkeillä sen vehreissä maastoissa? 

Jynkänvuori on vierailemisen arvoinen kohde ulkoiluun, ja sieltä löytyy halukkaille myös haastavampaa maastoa. Toinen erinomainen paikka päiväretkeä varten on Haminalahden kulttuuripolku, joka kulkee von Wright-veljesten maisemissa. Kulttuuripolku esittelee muun muassa Ferdinand, Magnus ja Wilhelm von Wrightin taideteoksia 1800-luvulta. Myös Vuorilampi on todella hienoa aluetta. Alueella on pieni vuorilampi rotkojen keskellä ja metsäpolut kulkevat kallion rinteellä. Kohteesta löytyy myös nuotiopaikkoja, joissa on mahdollista valmistaa omia eväitä” kertoo Mari.  

Hiekkarantoja kaipaavallekin Kuopio on erinomainen matkailun kohde. Rantoja kaupungista löytyy useita, ja aiemmin mainitun Väinölänniemen rannan lisäksi lähisaarelta löytyvät Hietasalon hiekkarannat ovat upeat. Saarelle on mahdollista päästä sinne kulkevalla laivalla. Vesistön läheisyys luo erinomaisia mahdollisuuksia myös venevierailijoille. Esimerkiksi Soisalon ympäristöön yrittäjät ovat vieneet matkailutoimintaa isojen kiinnityslaitureiden, saunojen sekä ruokailumahdollisuuksien merkeissä.  

”Ympäröivää vettä on mahdollista hyödyntää myös melomisen merkeissä. Vuokrapisteitä on ympäri Kuopiota ja melonta hienossa saaristoisessa rantamaisemassa on ihanaa” kertoo Mari.  

Savilahdessa sijaitsevan Opsetin Kuopion toimipisteen lähettyviltäkin on mahdollista lähteä esimerkiksi lounastauolla kävelemään rantaan sekä syömään lounasta rantamaisemiin.  

”Tämän sijainnin luomia mahdollisuuksia on hyödynnetty myös työpalaverien järjestämisessä. Välillä pidämme kävelypalavereja rannassa, ja tätä suosittelen kyllä kaikille. Se saa ajatuksen virtaamaan ihan eri tavalla ja katkaisee päivää mukavasti” Mari suosittelee.  

Luontoa rakastavan ja aktiivisen Marin mielestä parasta kesässä onkin… 

Oma mökki, Kuopion todella monipuoliset harrastemahdollisuudet sekä ympäröivä puhdas luonto

Kirjoittaja: Saara-Liina Kakkonen


Muut kotimaan matkailu kesällä 2020 – jutut:
Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Oulu
Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Joensuu
Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Tampere
Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Helsinki


Esittelyssä henkilöstön ja työnantajan välistä vuoropuhelua edistävä Noora

Julkaistu 21 marraskuun, 2023

Tämän kirjoituksen kautta pääset tutustumaan Kuopiossa asuvaan Nooraan. Vapaa-ajallaan kiireinen kahden alakouluikäisen lapsen vanhempi toimii Tribedolla asiakasneuvojana Joustavassa asiakaspalvelussa. Hänen tehtäviinsä lukeutuu lisäksi Kuopion, Joensuun ja Oulun työsuojeluvaltuutettuna oleminen.
Lue lisää

Piippolan vaarilla oli talo… Eikun Toukolla

Julkaistu 24 lokakuun, 2023

Pelikaverin suosituksesta taloon hakeneelle Toukolle Tribedo on ensimmäinen pidempiaikainen työpaikka. Miten hän on viihtynyt finanssialalla ja millaisia tehtäviä on mahdollista päästä tekemään lukion jälkeen? Tässä kirjoituksessa pääset tutustumaan Pohjois-Pohjanmaan kasvatti Toukoon.
Lue lisää

Tervetuloa mukaani tutustumaan Helsingin toimipisteemme

Julkaistu 9 lokakuun, 2023

Tribedossa työskentelee noin 800 osaajaa viidellä eri paikkakunnalla. Tässä esittelyssä pääset tutustumaan Seidin kertomana Helsingin toimipisteemme uusiin tiloihin. Tervetuloa Tribedo Vallilaan!
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki