tribedo tribedo tribedo

Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – ota suunta Helsinkiin

Julkaistu 24 heinäkuun, 2020

Opsetilta löytyy toimipaikkoja ympäri Suomea. Helsingin toimipisteellämme työskentelevä Lea kertoo vinkkejä kesätekemiseen kotikaupungissaan.

Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – ota suunta Helsinkiin

Poikkeusaika on vaikuttanut suomalaistenkin kesälomasuunnitelmiin. Normaalisti kesäloman alkaessa moni meistä on pakannut matkalaukkunsa täyteen kesävaatteita sekä suunnannut kohti lentokenttää ja jotakin ulkomaankohdetta. Tänä kesänä kotimaan matkailu on kuitenkin “se juttu”. 

Helsinki on tuttua aluetta paikalliselle Lealle, ja kotimaan matkailun kohteena Helsinki on elementissään. Heti ensimmäisenä käymisen arvoisena kohteena Lea mainitsee Kauppatorin. Torilla on mahdollista nauttia vaikkapa aamukahvit tai lounas, ja jos oikein kesäfiilikseen heittäytyy, on myös muikkuaterioita ja tuoreita marjoja on saatavilla. Lisäksi Kauppatorista kävelytäisyydellä sijaitsee tunnelmallinen Kauppahalli.  

”Myös tunnettu Esplanadin puisto sijaitsee Kauppatorin läheisyydessä. Puistosta löytyy kioskeja, josta voi napata vaikkapa jäätelön mukaan samalla ihastellen ympäröiviä upeita istutuksia. Kyseisessä paikassa järjestetään kesäisin myös kivoja tapahtumia”, kertoo Lea. 

Kauppatorilta on mahdollista lähteä lautalla Suomenlinnaan sekä Sirpale- ja Vallisaareen. Näillä saarilla on ihanaa viettää kesäpäivää käyskennellen ja pikniköiden, tai käydä syömässä ravintolassa. Lisäksi kauppatorin viereltä löytyy muutamia vuosia sitten takaperin avattu ja suosioon noussut Allas Sea Pool, jossa voi nauttia hyvästä säästä terassilla istuskellen tai käydä vaikkapa saunan kautta pulahtamassa lämmin- ja merivesialtaassa. 


Kaunis ja historiallinen Suomenlinna.

Mitä muita kohteita Lea suosittelee kesäisestä Suomen pääkaupungista? 

Pitkäkoskelta löytyy ulkoilualue ja mainio ulkoilumaja. Lisäksi lähettyviltä löytyvä Haltialan kotieläintila on hurmaava maatila, josta löytyy kotieläimiä sekä grillauspaikka, jossa on mahdollista grillata omia eväitä. Myös paikan päältä löytyvästä kioskista voi ostaa muun muassa makkaraa, mikäli omat eväät pääsevät unohtumaan. Tilalta löytyy myös upea kahvilaravintola Wanha Pehtoori, jossa järjestetään erilaisia vuotuisia tapahtumia.” 

“Sitten taas jos mietitään kivaa retkeilykohdetta ympäryskunnasta, suosittelen Sipoonkorven kansallispuistoa” listaa Lea.  

Jos Lea saisi päättää mihin hän veisi vieraan esitellessään paikkakuntaa, menisivät he ensin Falkullan maatilalle, jossa he kävisivät myös kahvilla paikan päältä löytyvästä Kilikuppilassa. Maatilan lähettyviltä löytyy historiallinen Malmin lentoasema, jonne tie veisi seuraavaksi. Malmilla voi nähdä helikopterilentäjän harjoittelevan esimerkiksi metsänkastelua tai merestä pelastamista, ja nähtävillä on myös pienkoneita.  

”Sieltä suuntaisimme Töölöstä löytyvää Sup &Kayak cafe Regattaan. Vuokraisimme joko suppilaudat, kajakit tai soutuveneen, sillä kyseisestä paikasta on upeat 2:den ja 5:den kilometrin reitit vesiliikuntaan. Reitit menevät Seurasaareen ja matkan varrella on muun muassa Kesäranta. Liikunnan jälkeen maistuisi Cafe Regatasta kahvit ja ruoat Soutustadionin läheisyydessä upeissa maisemissa. Myös Aurinkolahden uimarannalla olisi ihana piipahtaa ihailemassa sen upeita maisemia ja hiekkarantaa” suunnittelee Lea. 


Soutustadion, Sup Regatta.

Lean lempiasioita kesässä ovat… 

Kesän valoisuus tuo hymyn ihmisten huulille. Mahdollisuudet kesäaktiviteettien harrastamiseen ovat rajattomat. Pihapuutarhasta saa iloa silmille ja suulle omista perunoista, kukista sekä herne- ja porkkanamaista. 

Fun fact:
Tiesitkö, että Suomen suurin liikenneympyrä sijaitsee Helsingin päätoimipaikkamme vieressä Helsingin Pitäjänmäessä? 

Kirjoittaja: Saara-Liina Kakkonen


Esittelyssä Oulun joustavan asiakaspalvelun floor manager

Julkaistu 14 maaliskuun, 2023

Kirjoituksessa itsestään ja taustoistaan avaa Anna. Kuinka neljän lapsen äiti esimerkiksi hallitsee työn, arjen ja yrittäjyyden kombinaation? Entä mitä hänen tehtäviinsä Tribedolla kuuluu?
Lue lisää

Esittelyssä Joensuun päivittäispalveluiden Team Lead

Julkaistu 21 helmikuun, 2023

Tässä kirjoituksessa pääset tutustumaan uuteen Joensuun päivittäispalveluiden Team Lead Maijuun. Millainen Tribedon tuore vahvistus onkaan ja millaisia odotuksia hänellä tehtävää kohtaa on?
Lue lisää

Töiden ja opintojen yhdistäminen henkilöstömme kertomana, osa 3

Julkaistu 27 tammikuun, 2023

Tribedolla työskentelee lukuisia opiskelijoita eri puolilla Suomea. Tässä 3-osaisen juttusarjan viimeisessä osassa pääset lukemaan kuinka töiden ja opintojen yhteensovittaminen on sujunut Aleksilla.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki