tribedo tribedo tribedo

Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Tampere

Julkaistu 23 heinäkuun, 2020

Opsetin toimipaikkakaupungit sopivat kotimaan matkailun kohteiksi. Tampereen toimipisteellämme työskentelevä Anniina jakaa vinkkejä kesätekemiseen asuinkaupungissaan.

Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Tampere

Poikkeusaika on vaikuttanut suomalaistenkin kesälomasuunnitelmiin. Normaalisti kesäloman alkaessa moni meistä on pakannut matkalaukkunsa täyteen kesävaatteita sekä suunnannut kohti lentokenttää ja jotakin ulkomaankohdetta. Tänä kesänä kotimaan matkailu on kuitenkin “se juttu”.  Aihetta käsittelevässä juttusarjassamme on tällä kertaa suuntana Tampere.

Tampereen lähikunnassa Pälkäneellä asuvalle Anniinalle Tampere ja sen lähikunnat ovat tuttua aluetta. Heti ensimmäisenä hänelle Tampereesta kesäaikaan tulee mieleen sen keskusta ihanan tunnelmansa vuoksi. 

”Keskustassa on mukava vaan kuljeskella eri katuja pitkin. Toki tällä hetkellä ratikan rakennuksen takia joissakin paikoissa on kadut remontin takia auki, mutta esimerkiksi Koskenrannasta löytyy hienoja alueita”, tarkentaa Anniina.  

Yksi ehdoton kesäkohde Tampereella on Hatanpään Arboretum, josta löytyy toinen toistaan upeampia kukkia. Kohde kuuluu myös Anniinan kesän lempikohteisiin. Toisena tunnelmallisena pieniä putiikkeja sisältävänä kesäkohteena toimii Tallipiha. Putiikit myyvät paikallisia tuotteita, joten kohteessa on mahdollista päästä tekemään myös ostoksia ja tukemaan paikallisia pienyrityksiä. Tallipihan lähettyviltä löytyy sympaattinen Finlaysonin alue. Anniina suosittelee myös Pyhäjärvellä sijautsevaa Viikinsaarta, jonne on mahdollista päästä julkisella veneellä.  Kohteesta löytyy tekemistä kaiken ikäisille koko päiväksi, kuten luontopolkuja ja nuotiopaikkoja sekä ravintola.  

Vauhtihirmuille Tampere tarjoaa myös erinomaisen, monelle tutun kohteen: Särkänniemen. Toinen monella tiedossa oleva kohde Pyynikin näkötorni on vierailemisen arvoinen kohde, sillä tornin näköalatasanteelta aukeavat upeat maisemat yli Tampereen keskustan sekä Pyhä- ja Näsijärven. Tampereelta löytyy myös hurjasti ihania puistoja pikniköintiin, kuten Sorsapuisto, jossa voi nähdä myös erilaisia kanoja.  

”Myös maisema-ajelu pienissä kunnissa rauhoittavia maalaismaisema pitkin on mukavaa, vaikkakaan ei kaikista ekologisinta. On ihanaa ajella pikkukatuja pitkin ja vaikka pysähtyä johonkin hetkeksi”, lisää Anniina.  

Mitä kiinnostavia kohteita lähikunnista sitten löytyy? 

”Tampereelta Kangasalan suuntaan lähdettäessä tulee Vehonniemenharju, josta avautuu upeat maisemat. Samaisesta kohteesta löytyy myös automuseo sekä hyvät munkit väliherkuiksi. Kohteessa käy paljon myös moottoripyöräilijöitä, joten vinkkauksena myös sellaisille henkilöille.”

”Lempäälästä löytyy sitten Birgitanpolku, joka on erinomainen päiväretkikohde, ja joka kuuluu myös omiin suosikkeihini. Polulla on mukava ja helppokulkuinen maasto kulkea ja sieltä löytyy muun muassa laavupaikkoja sekä pitkospuita. Koko reitti on 50 kilometriä pitkä, joten yön tai kaksikin siellä saa vietettyä halutessaan, mutta myös lyhyitä reittejä löytyy” Anniina kertoo .  

Työtoimipisteen lähettyviltä löytyvät Suolijärven ulkoreitit ovat myös Anniinan mieleen. Ulkoilua rakastavana hän kertookin, että käy välillä kesäisin toimipisteen vierestä löytyvillä lähikallioilla nauttimassa hyvästä säästä lounaalla työystävien kanssa päivän piristykseksi. 


Vehonniemen näkötorni.

Mikä Anniinan mielestä on parasta kesässä?  

Loma on ihan ykkönen, sekä luonto. Kolmantena tulevat ystävät ja koirat, jotka sulautuvatkin yhteen, sillä käymme ystävien kanssa usein ulkoiluttamassa koiria yhdessä. Näin saa monta kärpästä yhdellä iskulla”, naurahtaa Anniina. 

Kirjoittaja: Saara-Liina Kakkonen


Muut kotimaan matkailu kesällä 2020 – jutut:
Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Kuopio
Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Joensuu
Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Oulu
Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Helsinki


Tutustu keihin tribedolaisiin voit törmätä meille hakiessasi, osa 2

Julkaistu 13 toukokuun, 2024

Tribedossa työskentelee yhteensä viisi henkilöstökonsulttia, sekä kaksi rekrytointikonsulttia. Heihin kaikkiin saatat törmätä meille töihin hakiessasi. Tässä 2-osaisen juttusarjan 2 .osassa selviää, mitä rekrytointikonsulttiemme Heidin ja Nellyn sekä henkilöstökonsulttiemme Emmin ja Saran työpöydille kuuluu, sekä millaisia henkilöitä he ovat.
Lue lisää

Tutustu keihin tribedolaisiin voit törmätä meille hakiessasi, osa 1

Julkaistu 30 huhtikuun, 2024

Tribedossa työskentelee yhteensä viisi henkilöstökonsulttia, sekä kaksi rekrytointikonsulttia. Heihin kaikkiin saatat törmätä meille töihin hakiessasi. Tässä 2-osaisessa juttusarjassa selviää mitä henkilöstö- ja rekrytointikonsulttiemme työpöydille kuuluu, sekä millaisia henkilöitä he ovat. Tässä kirjoituksessa käydään läpi henkilöstökonsulttiemme työnkuvaa, sekä pääset tutustumaan hiukan paremmin tribedolaisistamme Jaanaan, Kaisuun ja Tanjaan.
Lue lisää

Tutustu Vuoden 2023 tribedolainen -äänestyksen sijojen 4–10 tribedolaisiin

Julkaistu 8 helmikuun, 2024

Kärkikymmenikön palautteissa korostuivat erityisesti toisten kohtaaminen arjessa, auttamisen halu ja ratkaisukeskeisyys sekä vastuullinen tapa tehdä töitä, huumoria unohtamatta. Mitalikolmikkoon olet päässyt tutustumaan tarkemmin joulukuun blogikirjoituksesta, ja nyt esittelyvuorossa ovatkin sijoilla 4–10 olevat mahtavat tribedolaiset.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki