tribedo tribedo tribedo

Takana kuukausi viestintäharjoittelua Opsetilla

Julkaistu 19 helmikuun, 2020

Opsetin viestintäharjoittelija Saara-Liina kertoo kokemuksistaan ensimmäisen harjoittelukuukauden ajalta. Missä merkeissä vierähtänyt kuukausi on sujunut?

Takana kuukausi viestintäharjoittelua Opsetilla

Millaisia ajatuksia markkinointia opiskelevalle Saara-Liinalle heräsi ensimmäisen harjoittelukuukauden aikana?

Vaikka hurjalta tuntuukin sanoa – olen nyt ollut Opsetilla kokonaisen kuukauden viestintäharjoittelijana. Aika on kiitänyt kovaa vauhtia, enkä voi uskoa edellisestä kirjoituksestani olevan jo kolme viikkoa. Tuntemukseni harjoittelun mahtavuudesta eivät kuitenkaan ole muuttuneet ainakaan huonommiksi, päinvastoin.  

Taakse jääneen kuukauden aikana olen pääpainoisesti tehnyt sisällöntuotantoa Opsetin Instagramiin ja Facebookiin sekä hoitanut erinäisiä juoksevia tehtäviä. Mitä sisällöntuotanto sitten on pitänyt sisällään, mietit varmaan? Sisällöntuotanto tarkoittaa kohdallani kuvien ottamista, niiden etsimistä ja muokkaamista kuvituskuvien varaston kerryttämistä varten sekä postausten suunnittelua kokonaisuudessaan mukaan lukien Instagram-tarinat.  

Muita kuluneen kuukauden aikana tekemiäni asioita ovat muun muassa referaattien teko aiemmin julkaistuista Opsetin historiaa -juttusarjan osiosta sekä viestintäasiantuntijan tekemän haastattelun litterointi. Lisäksi selvitin, missä kaikkialla Googlen ihmeellisen maailman tiedoissa on vielä vanha osoitteemme sekä kuinka osoitetiedon saa päivitettyä.  

”Olen saanut tehdä todella paljon erilaisia tehtäviä ja saanut ottaa lisäksi enemmän vastuuta.”

Myös uudistunut pilvi-intramme on työllistänyt kiitettävästi, ja vastaankin esimerkiksi aiemmin käytössä olleen intran uutisten tuomisesta uuteen ympäristöön. Lisäksi olen manuaalisesti lisännyt yli 600 toimihenkilöä intran käyttäjiksi. Voisikin siis tiivistää, että teen näkyvän sometuotannon lisäksi paljon huomaamattomampaa, mutta välttämätöntä työtä. Lisäksi olen tehnyt benchmarkkausta podcasteihin liittyen – ja mikäs sen mukavampaa, kuin kuunnella mielenkiintoisia podcasteja bussimatkoilla. Työni vaihtelee joka päivän sen hetkisen tarpeen mukaan ja pidänkin siitä, että työtehtäväni ovat hyvin vaihtelevia ja monipuolisia.  

Viime viikolla kävin ensimmäisessä tapahtumassa, kun pyörähdin päiväreissulla Kuopiossa Messuliveä varten. Reissulla kävin tsekkaamassa ja kuvaamassa Kuopion toimitiloja, sekä tuotin sosiaaliseen mediaan sisältöä Messulive -livelähetyksestä.  

Tällä viikolla minulla on tiedossa Instagramin ”kaappausviikko”, jolloin otan haltuun Opsetin instagramin ja tuotan sisältöä liittyen harjoitteluuni. Tulen esimerkiksi tällä viikolla osallistumaan kahdille eri messuille Kuopiossa ja Joensuussa, ja avaankin viikkoni aikana, mitä itse pääsen messuille tekemään. Kuopion reissulla pääsen myös tekemään ainakin yhden haastattelun, sekä kuvaan materiaalia palvelutuotantoa esittelevää videota varten.  

Summa summarum: fiilikset harjoitteluni erinomaisuudesta eivät ole muuttuneet kuin ainoastaan parempaan päin, kun vertaa ensimmäisen viikkoni tunnelmiin. Olen saanut tehdä todella paljon erilaisia tehtäviä ja saanut ottaa lisäksi enemmän vastuuta. On ollut ihan huiput neljä viikkoa, ja uskon vahvasti, että näin tulee jatkumaankin!  


OP Kevytyrittäjä -palvelu lähellä sydäntä kahdesta eri työmaailmasta

Julkaistu 5 syyskuun, 2023

Kuopiossa koko elämänsä vaikuttanut Ida työskentelee osa-aikaisesti Tribedolla yritysasiantuntijana OP Kevytyrittäjä -palvelussa sekä toimii yrittäjänä koiratrimmaajana. Kuinka kahden eri työmaailman yhteensovittaminen luonnistuu ja millainen henkilö Ida onkaan? Sen saat selville tästä kirjoituksesta.
Lue lisää

Pallottelu osana arjen vapaa-aikaa kuin myös työelämää

Julkaistu 16 elokuun, 2023

Maksukuoripalveluissa toimihenkilönä toimivalle Tuomakselle pallottelu kahden toimipisteemme, Kuopion ja Tampereen, välillä on tuttua. Tässä kirjoituksessa pääset tutustumaan pintaraapaisua syvemmin reilu puoli vuotta sitten taloon tulleeseen Tuomakseen, ja hänen työnkuvaansa sekä siihen millaisia työelämätaitoja tehtävässä menestymiseen tarvitaan.
Lue lisää

Esittelyssä palautteen antamisen mestari Henrik

Julkaistu 5 heinäkuun, 2023

Tuttavallisemmin itseään Henkaksi kutsuvalle, Kuopiossa kotipesäänsä pitävälle osaajalle, kuuluu työpöydälle niin asiakasneuvojan töitä, perehdytystä kuin muiden auttamistakin. Unohtamatta muotoilun opintojen kanssa yksiin meneviä tehtäviä. Mitä tehtäviä palvelumuotoiluun kuuluu ja millainen henkilö nimen takana piilee? Sen saat selville tästä kirjoituksesta.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki