tribedo tribedo tribedo

Takana kuukausi viestintäharjoittelua Opsetilla

Julkaistu 19 helmikuun, 2020

Opsetin viestintäharjoittelija Saara-Liina kertoo kokemuksistaan ensimmäisen harjoittelukuukauden ajalta. Missä merkeissä vierähtänyt kuukausi on sujunut?

Takana kuukausi viestintäharjoittelua Opsetilla

Millaisia ajatuksia markkinointia opiskelevalle Saara-Liinalle heräsi ensimmäisen harjoittelukuukauden aikana?

Vaikka hurjalta tuntuukin sanoa – olen nyt ollut Opsetilla kokonaisen kuukauden viestintäharjoittelijana. Aika on kiitänyt kovaa vauhtia, enkä voi uskoa edellisestä kirjoituksestani olevan jo kolme viikkoa. Tuntemukseni harjoittelun mahtavuudesta eivät kuitenkaan ole muuttuneet ainakaan huonommiksi, päinvastoin.  

Taakse jääneen kuukauden aikana olen pääpainoisesti tehnyt sisällöntuotantoa Opsetin Instagramiin ja Facebookiin sekä hoitanut erinäisiä juoksevia tehtäviä. Mitä sisällöntuotanto sitten on pitänyt sisällään, mietit varmaan? Sisällöntuotanto tarkoittaa kohdallani kuvien ottamista, niiden etsimistä ja muokkaamista kuvituskuvien varaston kerryttämistä varten sekä postausten suunnittelua kokonaisuudessaan mukaan lukien Instagram-tarinat.  

Muita kuluneen kuukauden aikana tekemiäni asioita ovat muun muassa referaattien teko aiemmin julkaistuista Opsetin historiaa -juttusarjan osiosta sekä viestintäasiantuntijan tekemän haastattelun litterointi. Lisäksi selvitin, missä kaikkialla Googlen ihmeellisen maailman tiedoissa on vielä vanha osoitteemme sekä kuinka osoitetiedon saa päivitettyä.  

”Olen saanut tehdä todella paljon erilaisia tehtäviä ja saanut ottaa lisäksi enemmän vastuuta.”

Myös uudistunut pilvi-intramme on työllistänyt kiitettävästi, ja vastaankin esimerkiksi aiemmin käytössä olleen intran uutisten tuomisesta uuteen ympäristöön. Lisäksi olen manuaalisesti lisännyt yli 600 toimihenkilöä intran käyttäjiksi. Voisikin siis tiivistää, että teen näkyvän sometuotannon lisäksi paljon huomaamattomampaa, mutta välttämätöntä työtä. Lisäksi olen tehnyt benchmarkkausta podcasteihin liittyen – ja mikäs sen mukavampaa, kuin kuunnella mielenkiintoisia podcasteja bussimatkoilla. Työni vaihtelee joka päivän sen hetkisen tarpeen mukaan ja pidänkin siitä, että työtehtäväni ovat hyvin vaihtelevia ja monipuolisia.  

Viime viikolla kävin ensimmäisessä tapahtumassa, kun pyörähdin päiväreissulla Kuopiossa Messuliveä varten. Reissulla kävin tsekkaamassa ja kuvaamassa Kuopion toimitiloja, sekä tuotin sosiaaliseen mediaan sisältöä Messulive -livelähetyksestä.  

Tällä viikolla minulla on tiedossa Instagramin ”kaappausviikko”, jolloin otan haltuun Opsetin instagramin ja tuotan sisältöä liittyen harjoitteluuni. Tulen esimerkiksi tällä viikolla osallistumaan kahdille eri messuille Kuopiossa ja Joensuussa, ja avaankin viikkoni aikana, mitä itse pääsen messuille tekemään. Kuopion reissulla pääsen myös tekemään ainakin yhden haastattelun, sekä kuvaan materiaalia palvelutuotantoa esittelevää videota varten.  

Summa summarum: fiilikset harjoitteluni erinomaisuudesta eivät ole muuttuneet kuin ainoastaan parempaan päin, kun vertaa ensimmäisen viikkoni tunnelmiin. Olen saanut tehdä todella paljon erilaisia tehtäviä ja saanut ottaa lisäksi enemmän vastuuta. On ollut ihan huiput neljä viikkoa, ja uskon vahvasti, että näin tulee jatkumaankin!  


Tutustu Vuoden 2023 tribedolainen -äänestyksen sijojen 4–10 tribedolaisiin

Julkaistu 8 helmikuun, 2024

Kärkikymmenikön palautteissa korostuivat erityisesti toisten kohtaaminen arjessa, auttamisen halu ja ratkaisukeskeisyys sekä vastuullinen tapa tehdä töitä, huumoria unohtamatta. Mitalikolmikkoon olet päässyt tutustumaan tarkemmin joulukuun blogikirjoituksesta, ja nyt esittelyvuorossa ovatkin sijoilla 4–10 olevat mahtavat tribedolaiset.
Lue lisää

Kesätyöntekijäkokemuksia

Julkaistu 19 tammikuun, 2024

Tribedolla oli kesätöissä vuonna 2023 eri paikkakunnilla uusia kasvoja. Näitä henkilöitä olivat muun muassa Henrietta, Sanna, Henri, Nuppu, Konsta ja Samuli. Miten he viihtyivät talossa kesätöiden merkeissä, ja millaisia tehtäviä kesätöissämme pääsee esimerkiksi tekemään?
Lue lisää

Vuoden tribedolaiset TOP 3

Julkaistu 19 joulukuun, 2023

Järjestimme vuoden huipennuksena ”Vuoden tribedolainen 2023” -äänestyksen, jonka avulla löysimme työyhteisömme arvosankareita. Heitä, jotka omassa toiminnassaan toimivat arvojemme kautta ja niiden mukaisesti, arvomme arjen teoissa näkyviksi tehden. Pääset tutustumaan mitalikolmikkoon pintaraapaisua syvemmin tästä kirjoituksesta.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki