tribedo tribedo tribedo

Takana kuukausi viestintäharjoittelua Opsetilla

Julkaistu 19 helmikuun, 2020

Opsetin viestintäharjoittelija Saara-Liina kertoo kokemuksistaan ensimmäisen harjoittelukuukauden ajalta. Missä merkeissä vierähtänyt kuukausi on sujunut?

Takana kuukausi viestintäharjoittelua Opsetilla

Millaisia ajatuksia markkinointia opiskelevalle Saara-Liinalle heräsi ensimmäisen harjoittelukuukauden aikana?

Vaikka hurjalta tuntuukin sanoa – olen nyt ollut Opsetilla kokonaisen kuukauden viestintäharjoittelijana. Aika on kiitänyt kovaa vauhtia, enkä voi uskoa edellisestä kirjoituksestani olevan jo kolme viikkoa. Tuntemukseni harjoittelun mahtavuudesta eivät kuitenkaan ole muuttuneet ainakaan huonommiksi, päinvastoin.  

Taakse jääneen kuukauden aikana olen pääpainoisesti tehnyt sisällöntuotantoa Opsetin Instagramiin ja Facebookiin sekä hoitanut erinäisiä juoksevia tehtäviä. Mitä sisällöntuotanto sitten on pitänyt sisällään, mietit varmaan? Sisällöntuotanto tarkoittaa kohdallani kuvien ottamista, niiden etsimistä ja muokkaamista kuvituskuvien varaston kerryttämistä varten sekä postausten suunnittelua kokonaisuudessaan mukaan lukien Instagram-tarinat.  

Muita kuluneen kuukauden aikana tekemiäni asioita ovat muun muassa referaattien teko aiemmin julkaistuista Opsetin historiaa -juttusarjan osiosta sekä viestintäasiantuntijan tekemän haastattelun litterointi. Lisäksi selvitin, missä kaikkialla Googlen ihmeellisen maailman tiedoissa on vielä vanha osoitteemme sekä kuinka osoitetiedon saa päivitettyä.  

”Olen saanut tehdä todella paljon erilaisia tehtäviä ja saanut ottaa lisäksi enemmän vastuuta.”

Myös uudistunut pilvi-intramme on työllistänyt kiitettävästi, ja vastaankin esimerkiksi aiemmin käytössä olleen intran uutisten tuomisesta uuteen ympäristöön. Lisäksi olen manuaalisesti lisännyt yli 600 toimihenkilöä intran käyttäjiksi. Voisikin siis tiivistää, että teen näkyvän sometuotannon lisäksi paljon huomaamattomampaa, mutta välttämätöntä työtä. Lisäksi olen tehnyt benchmarkkausta podcasteihin liittyen – ja mikäs sen mukavampaa, kuin kuunnella mielenkiintoisia podcasteja bussimatkoilla. Työni vaihtelee joka päivän sen hetkisen tarpeen mukaan ja pidänkin siitä, että työtehtäväni ovat hyvin vaihtelevia ja monipuolisia.  

Viime viikolla kävin ensimmäisessä tapahtumassa, kun pyörähdin päiväreissulla Kuopiossa Messuliveä varten. Reissulla kävin tsekkaamassa ja kuvaamassa Kuopion toimitiloja, sekä tuotin sosiaaliseen mediaan sisältöä Messulive -livelähetyksestä.  

Tällä viikolla minulla on tiedossa Instagramin ”kaappausviikko”, jolloin otan haltuun Opsetin instagramin ja tuotan sisältöä liittyen harjoitteluuni. Tulen esimerkiksi tällä viikolla osallistumaan kahdille eri messuille Kuopiossa ja Joensuussa, ja avaankin viikkoni aikana, mitä itse pääsen messuille tekemään. Kuopion reissulla pääsen myös tekemään ainakin yhden haastattelun, sekä kuvaan materiaalia palvelutuotantoa esittelevää videota varten.  

Summa summarum: fiilikset harjoitteluni erinomaisuudesta eivät ole muuttuneet kuin ainoastaan parempaan päin, kun vertaa ensimmäisen viikkoni tunnelmiin. Olen saanut tehdä todella paljon erilaisia tehtäviä ja saanut ottaa lisäksi enemmän vastuuta. On ollut ihan huiput neljä viikkoa, ja uskon vahvasti, että näin tulee jatkumaankin!  


Tutustu keihin tribedolaisiin voit törmätä meille hakiessasi, osa 2

Julkaistu 13 toukokuun, 2024

Tribedossa työskentelee yhteensä viisi henkilöstökonsulttia, sekä kaksi rekrytointikonsulttia. Heihin kaikkiin saatat törmätä meille töihin hakiessasi. Tässä 2-osaisen juttusarjan 2 .osassa selviää, mitä rekrytointikonsulttiemme Heidin ja Nellyn sekä henkilöstökonsulttiemme Emmin ja Saran työpöydille kuuluu, sekä millaisia henkilöitä he ovat.
Lue lisää

Tutustu keihin tribedolaisiin voit törmätä meille hakiessasi, osa 1

Julkaistu 30 huhtikuun, 2024

Tribedossa työskentelee yhteensä viisi henkilöstökonsulttia, sekä kaksi rekrytointikonsulttia. Heihin kaikkiin saatat törmätä meille töihin hakiessasi. Tässä 2-osaisessa juttusarjassa selviää mitä henkilöstö- ja rekrytointikonsulttiemme työpöydille kuuluu, sekä millaisia henkilöitä he ovat. Tässä kirjoituksessa käydään läpi henkilöstökonsulttiemme työnkuvaa, sekä pääset tutustumaan hiukan paremmin tribedolaisistamme Jaanaan, Kaisuun ja Tanjaan.
Lue lisää

Tutustu Vuoden 2023 tribedolainen -äänestyksen sijojen 4–10 tribedolaisiin

Julkaistu 8 helmikuun, 2024

Kärkikymmenikön palautteissa korostuivat erityisesti toisten kohtaaminen arjessa, auttamisen halu ja ratkaisukeskeisyys sekä vastuullinen tapa tehdä töitä, huumoria unohtamatta. Mitalikolmikkoon olet päässyt tutustumaan tarkemmin joulukuun blogikirjoituksesta, ja nyt esittelyvuorossa ovatkin sijoilla 4–10 olevat mahtavat tribedolaiset.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki