tribedo tribedo tribedo

OP Kevytyrittäjä -palvelu lähellä sydäntä kahdesta eri työmaailmasta

Julkaistu 5 syyskuun, 2023

Kuopiossa koko elämänsä vaikuttanut Ida työskentelee osa-aikaisesti Tribedolla yritysasiantuntijana OP Kevytyrittäjä -palvelussa sekä toimii yrittäjänä koiratrimmaajana. Kuinka kahden eri työmaailman yhteensovittaminen luonnistuu ja millainen henkilö Ida onkaan? Sen saat selville tästä kirjoituksesta.

OP Kevytyrittäjä -palvelu lähellä sydäntä kahdesta eri työmaailmasta

OP Kevytyrittäjä palvelu on tuttu Idalle kummankin työnsä puolesta. Maanantaista keskiviikkoon hän työskentelee palvelun parissa OP:n asiakkaita neuvoen ja loppuviikon puolestaan palvelua itse hyödyntäen yrittäjän töitä tehdessään. Täten Idaa kuvailtaessa, voisikin termi kokemusasiantuntija sopia tarkoitukseen, kuin nenä päähän.

Kelataan kuitenkin vielä alkuun hieman taaksepäin. Mitä kaikkea pitkäpinnainen ja toimelias Ida on tehnyt ennen nykyisiä hommiaan ja miten tilanteeseen on päädytty?

”Merkonomitaustalta lähdin töihin erääseen urakointiyhtiöön projektiassistentin tehtäviin, jonka kautta päädyin Tribedolle ja suoritin siinä lomassa myös Finanssialan ammattitutkinnon. Sen jälkeen olenkin ollut Tribedolla erilaisissa tehtävissä niin pankin päivittäispalveluiden, back office-tehtävien ja erilaisten liiketoimintapalveluiden parissa seitsemisen vuotta.”

”Nykyisin työskentelen Tribedolla OP Kevytyrittäjä -palvelussa yritysasiantuntijana yhteistyössä OP kumppanin kanssa. Tätä palvelua olen hoitanut ensin asiakaspalvelun merkeissä yhtenä osana muitakin liiketoimintapalveluita isommassa Tribedon tiimissä. Kunnes, sain pari vuotta sitten kutsun siirtyä yhteistyöhön kumppanin kanssa yritysasiantuntijaksi asiakaspalvelun vastuualueelle” avaa omin sanoin kehitysmyönteinen Ida taustoistaan.

OP Kevytyrittäjä palveluita Ida hyödyntää koiratrimmaamon palveluita yrittäjänä tarjotessaan. Yritystoimintaa hän päätyi tekemään alkujaan harrastuksen kautta. Koirat eri aktiviteetteineen ovat olleet osa Idan elämää lähes hänen koko elämänsä. Nuorempana hän kertookin harrastaneensa koiranäyttelyitä ja käyneensä trimmauskursseilla.

”Näyttelyissä koirani saivat hyvää palautetta tuomareilta trimmauksista ja kanssakävijät rupesivat kyselemään, josko voisin valmistella heidänkin koiransa kehäkuntoon. Siitä sain idean perustaa y-tunnuksen vuonna 2020.”

”Pikkuhiljaa selkiytyi, minkälaisella volyymillä asiakaskuntaa minulle suodaan. Kysyntä kasvoi kovaa vauhtia ja päädyin sopimaan vuokratuolipaikasta paikallisen trimmaussalongin kanssa” Ida avaa nykyiseen tilanteeseen johtaneista taustoista.

”Olen onnellinen työstäni Tribedolla, sillä minulla on mahdollisuus tehdä juuri sitä työtä, missä koen olevani parhaimmillani, ja pystyn tarjoamaan asiakkaillemme itsekin palvelunkäyttäjänä kokemusrikasta palvelua.”

Ida ja yksi hänen koiristaan
Loppuviikoksi luovuus valloilleen

Tribedolla Ida työskentelee kolmena päivänä viikossa maanantaista keskiviikkoon ja trimmaamolla vuorostaan aina torstaisin ja perjantaisin.

”Tämä rytmi tuntuu itsestäni oikein sopivalta: alkuviikosta teen päätetyöskentelyä pääosin etänä kotoa käsin. Toisinaan kuitenkin tarpeen mukaan tiimin kanssa yhdessä myös Helsingissä ja Oulussa. Loppuviikon olen sitten trimmaamolla toteuttamassa luovaa työtä eläinten parissa” kertoo Ida tyytyväisenä yhdistelmään.

Yritystoiminnan ja Tribedon päätyön yhteensovittaminen on ollut Idan kertoman mukaan helppoa. Hänen mukaansa mutkattomuuden on luonut siirtyminen Tribedon kokoaikaisesta sopimuksesta osa-aikaiseen sopimukseen.

”Osa-aikainen työsopimus Tribedon kanssa on ollut loistava mahdollisuus minulle sivutoimiseen elinkeinon harjoittamiseen. Olenkin kiitollinen Tribedolle mahdollisuudesta jatkaa työssä, josta nautin, mutta kuitenkin pienentämällä työsopimuksen tuntimäärää niin, että pääsen toteuttamaan trimmaajan uraa parina päivänä viikossa trimmaamolle.”

”Työpäivät jakautuvat ihanan tasaisesti niin, ettei esimerkiksi päivätyön jälkeen tarvitse lähteä vielä iltatöihin trimmaamolle, vaan molemmilla alueilla työpäivät ovat kokonaisia. Täten voin keskittyä niinä päivinä kunnolla vain toiseen kerrallaan väsyttämättä itseäni pitkillä päivillä.”

”Trimmaamolla hallitsen itse omia työaikojani, joten työajat ovat olleet helppo toteuttaa, sillä tiedän aina pääseväni trimmaamolle torstaisin ja perjantaisin. Päivät ovat myös asiakkaillani tiedossa, joka luo selkeyttä puolin ja toisin. Pystyn pitämään ajanvarauskalenteria auki useammalle viikolle, jopa kuukausille aina torstaille ja perjantaille, jolloin asiakkaat saavat valita itselleen sopivimman pitkänkin ajan päähän” avaa Ida lopuksi työpäivistään.

 

Tänään 5.9. vietetään Yrittäjän päivää, ja toivotammekin mitä mainiointa päivää kaikille yrittäjille!


Tutustu keihin tribedolaisiin voit törmätä meille hakiessasi, osa 2

Julkaistu 13 toukokuun, 2024

Tribedossa työskentelee yhteensä viisi henkilöstökonsulttia, sekä kaksi rekrytointikonsulttia. Heihin kaikkiin saatat törmätä meille töihin hakiessasi. Tässä 2-osaisen juttusarjan 2 .osassa selviää, mitä rekrytointikonsulttiemme Heidin ja Nellyn sekä henkilöstökonsulttiemme Emmin ja Saran työpöydille kuuluu, sekä millaisia henkilöitä he ovat.
Lue lisää

Tutustu keihin tribedolaisiin voit törmätä meille hakiessasi, osa 1

Julkaistu 30 huhtikuun, 2024

Tribedossa työskentelee yhteensä viisi henkilöstökonsulttia, sekä kaksi rekrytointikonsulttia. Heihin kaikkiin saatat törmätä meille töihin hakiessasi. Tässä 2-osaisessa juttusarjassa selviää mitä henkilöstö- ja rekrytointikonsulttiemme työpöydille kuuluu, sekä millaisia henkilöitä he ovat. Tässä kirjoituksessa käydään läpi henkilöstökonsulttiemme työnkuvaa, sekä pääset tutustumaan hiukan paremmin tribedolaisistamme Jaanaan, Kaisuun ja Tanjaan.
Lue lisää

Tutustu Vuoden 2023 tribedolainen -äänestyksen sijojen 4–10 tribedolaisiin

Julkaistu 8 helmikuun, 2024

Kärkikymmenikön palautteissa korostuivat erityisesti toisten kohtaaminen arjessa, auttamisen halu ja ratkaisukeskeisyys sekä vastuullinen tapa tehdä töitä, huumoria unohtamatta. Mitalikolmikkoon olet päässyt tutustumaan tarkemmin joulukuun blogikirjoituksesta, ja nyt esittelyvuorossa ovatkin sijoilla 4–10 olevat mahtavat tribedolaiset.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki