tribedo tribedo tribedo

Opset tutummaksi ”finanssikuplan” ulkopuolelta tulevien kertomana

Julkaistu 3 marraskuun, 2020

Kirjoituksessa omia kokemuksiaan Opsetista ja alasta jakavat Laura ja Veeti. Onko heidän näkemyksensä finanssialasta muuttunut matkan varrella?

Opset tutummaksi ”finanssikuplan” ulkopuolelta tulevien kertomana

Toisessa Opset tutummaksi -osassa omia kokemuksiaan Opsetista ja alasta jakavat esimiestehtävissä toimiva Laura sekä OP:lle siirtynyt Veeti.

Opsetilla Helsingissä esimiestehtävissä työskentelevä Laura otti hyppäyksen kohti tuntematonta reilu vuosi sitten taloon tullessaan. Ennen Opsetia Laura työskenteli 13 vuotta kaupallisella alalla, kunnes tuli ajatuksiin uuden kokeilemisesta.

”Olin ennen Opsetia kerennyt tekemään uraa useammassa kaupan alan yrityksessä, kunnes päätin, että haluan lähteä kokeilemaan jotain aivan uutta. En ollut koskaan aiemmin ollut finanssialalla töissä, joten ihan kaikki oli entuudestaan tuntematonta.”

”Halusin hyödyntää taustaani uudessa ympäristössä. Huomasin Opsetin ilmoituksen avoimesta paikasta somessa ja hain. Tässä sitä nyt ollaan, on ollut ihan todella mielenkiintoista” Laura kertoo.

Laura kertoo työtehtävässä olevan alan muutoksesta huolimatta myös paljon tuttuja asioita aikaisempaan verrattuna. Esimerkiksi esimiestehtäviin kuuluvia työkyky- ja henkilöstöasioita hän on tehnyt jo aiemmissakin työpaikoissaan, vaikka alalla toimiminen onkin uutta.

Laura rohkaisee hakemaan Opsetille matalalla kynnyksellä. Hänen mukaansa jos on valmis laajentamaan osaamista eikä pelkää nopeatempoisuutta tai asioiden muuttumista, kannattaa ehdottomasti hakea. Laura mainitsee kuitenkin, että Opsetilla arvostetaan myös tekijöitä jotka haluavat tehdä yhtä tehtävää vuodesta toiseen. Toisaalta mahdollisuuksia erilaiseen tekemiseen on niitäkin tarjolla.

Uudelle alalle tullessa voi mahdollisesti olla ennakkoon joitain ajatuksia: oliko Lauralla tällaisia?

”No itse asiassa minulla oli sellainen oletus, että ala on hitaasti liikkuva. Eli että asiat tapahtuvat hitaasti ja että tarvitaan isoja pyöriä pyörimään, jotta asiat muuttuvat ja jotain tapahtuu. Olin väärässä! Toiminta ja asioiden eteenpäin meneminen onkin tosi ketterää ja nopeaa. Lisäksi olen huomannut, että koko ajan kehitellään ja suunnitellaan, sekä halutaan mennä eteenpäin ja toimia joissain asioissa eri tavalla, kuin on vaikka muutamia vuosia sitten toimittu. Se yllätti.”

”Nopeatempoisuus oli kuitenkin positiivinen yllätys, sillä hektisyys ja kiireisyys on minua ja siitä tykkään” Laura naurahtaa.

Toisena positiivisena yllätyksenä Lauralle tuli se, kuinka kauan osa henkilöstöstä on ollut Opsetilla töissä. Pian 20-vuotis syntymäpäiviään viettävän Opsetin henkilöstöstä löytyy sellaisia henkilöitä, jotka ovat olleet menossa mukana alusta saakka.

”On todella harvinaista, että työskennellään 10-15 vuottakin samassa talossa. On ollut ilo huomata kuinka sitoutuneita ja joustavia ihmisiä täällä onkaan, ja miten ylpeitä he ovat työstään, jota tekevät. Sekä kuinka suurella sydämellä he hommia painavat.”

”On ollut mahtavaa myös huomata kuinka huikeita asenteita ihmisillä on, ja kuinka kova halu uuden oppimiseen on jatkuvasti. Olen kyllä tosi ylpeä opsetlaisista, ja etenkin omista tiimiläisistäni”, Laura kehaisee.

”Liikenteessä oikeasti hyvällä asialla”

Kuopiossa vuoden 2019 lokakuussa asiakasneuvojana aloittanut Veeti löysi tiensä Opsetille parin vuoden päivittäistavarakaupassa työskentelyn jälkeen. Veeti löysi tiensä Opsetille armeijan jälkeen äidin suosituksesta, joka oli työskennellyt aiemmin pankissa. Nykyään Veeti on siirtynyt Opsetin riveistä OP:lle.

Veeti kavahti työnkuvaansa kuuluvaa myynnin tekemistä ennen töiden aloittamista. Työhaastattelun jälkeen Veetin ennakkoluulot työtehtävään kuuluvasta ”pakkomyymisestä” sähkökauppiaiden ja lehtimyyjien tapaan olivat kadonneet. Tilalle tuli ymmärrys siitä, että liikenteessä ollaan oikeasti hyvällä asialla – pankkipalvelut ovat kuitenkin asioita, joita ihmiset oikeasti tarvitsevat.  Ennen töiden virallista aloittamista ja linjoille hyppäämistä kuuluu alkuun myös kattava perehdytys laadukkaan asiakaspalvelun takaamiseksi.

”Heti perehdytyksestä tuli jo hyvä fiilis ja se viimeistään möi tulemaan tänne. Perehdytyksestä sai hyvän katsauksen vähän kaikesta. Minulla ei ollut mitään aiempaa kokemusta siitä, miten finanssialalla asiat menevät ja toimivat, joten opin todella paljon kaikkea silmiä avaavaa ja uutta taloudesta sekä taloudenhoidosta. Siitä lähtien on ollut fiilis, että tämä on oikea paikka meikäläiselle.”

Ennen alalle tuloa Veetillä ei ollut käsitystä siitä, kuinka pankit toimivat ja pyörivät. Työtä tehdessään hän kuitenkin oppi ymmärtämään kuinka prosessit menevät sekä kuinka laajaa ja monimuotoista toiminta on. Veeti kertookin yllättyneensä siitä, kuinka monia erilaisia tehtäviä jo ”ruohonjuuritason asiakaspalvelutyö” pitää sisällään.

”Pitää ymmärtää ja osata paljon kaikkea. Työtä ei voi vaan tehdä aivottomasti, vaan aina pitää keskittyä. Vaikka työnkuvassa asiat taustalla ovat usein samanlaisia, on jokainen keissi aina erilainen. Se tekee työstä mielenkiintoista ja mielekästä.”

”Mielestäni puhelintyötä ei kannata kavahtaa, sillä se ei ole sitä mitä helposti olettaa. Ala tarjoaa lisäksi niin paljon eri hommia mitä tehdä ja etenemismahdollisuudet ovat hyvät. Opset on todella hyvä paikka aloittaa alalla työskentely ja työkokemuksen kartoittaminen”, lisää Veeti hymyä äänessään.


Tutustu Vuoden 2023 tribedolainen -äänestyksen sijojen 4–10 tribedolaisiin

Julkaistu 8 helmikuun, 2024

Kärkikymmenikön palautteissa korostuivat erityisesti toisten kohtaaminen arjessa, auttamisen halu ja ratkaisukeskeisyys sekä vastuullinen tapa tehdä töitä, huumoria unohtamatta. Mitalikolmikkoon olet päässyt tutustumaan tarkemmin joulukuun blogikirjoituksesta, ja nyt esittelyvuorossa ovatkin sijoilla 4–10 olevat mahtavat tribedolaiset.
Lue lisää

Kesätyöntekijäkokemuksia

Julkaistu 19 tammikuun, 2024

Tribedolla oli kesätöissä vuonna 2023 eri paikkakunnilla uusia kasvoja. Näitä henkilöitä olivat muun muassa Henrietta, Sanna, Henri, Nuppu, Konsta ja Samuli. Miten he viihtyivät talossa kesätöiden merkeissä, ja millaisia tehtäviä kesätöissämme pääsee esimerkiksi tekemään?
Lue lisää

Vuoden tribedolaiset TOP 3

Julkaistu 19 joulukuun, 2023

Järjestimme vuoden huipennuksena ”Vuoden tribedolainen 2023” -äänestyksen, jonka avulla löysimme työyhteisömme arvosankareita. Heitä, jotka omassa toiminnassaan toimivat arvojemme kautta ja niiden mukaisesti, arvomme arjen teoissa näkyviksi tehden. Pääset tutustumaan mitalikolmikkoon pintaraapaisua syvemmin tästä kirjoituksesta.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki