tribedo tribedo tribedo

Opset tutummaksi ”finanssikuplan” ulkopuolelta tulevien kertomana

Julkaistu November 3, 2020

Kirjoituksessa omia kokemuksiaan Opsetista ja alasta jakavat Laura ja Veeti. Onko heidän näkemyksensä finanssialasta muuttunut matkan varrella?

Opset tutummaksi ”finanssikuplan” ulkopuolelta tulevien kertomana

Toisessa Opset tutummaksi -osassa omia kokemuksiaan Opsetista ja alasta jakavat esimiestehtävissä toimiva Laura sekä OP:lle siirtynyt Veeti.

Opsetilla Helsingissä esimiestehtävissä työskentelevä Laura otti hyppäyksen kohti tuntematonta reilu vuosi sitten taloon tullessaan. Ennen Opsetia Laura työskenteli 13 vuotta kaupallisella alalla, kunnes tuli ajatuksiin uuden kokeilemisesta.

”Olin ennen Opsetia kerennyt tekemään uraa useammassa kaupan alan yrityksessä, kunnes päätin, että haluan lähteä kokeilemaan jotain aivan uutta. En ollut koskaan aiemmin ollut finanssialalla töissä, joten ihan kaikki oli entuudestaan tuntematonta.”

”Halusin hyödyntää taustaani uudessa ympäristössä. Huomasin Opsetin ilmoituksen avoimesta paikasta somessa ja hain. Tässä sitä nyt ollaan, on ollut ihan todella mielenkiintoista” Laura kertoo.

Laura kertoo työtehtävässä olevan alan muutoksesta huolimatta myös paljon tuttuja asioita aikaisempaan verrattuna. Esimerkiksi esimiestehtäviin kuuluvia työkyky- ja henkilöstöasioita hän on tehnyt jo aiemmissakin työpaikoissaan, vaikka alalla toimiminen onkin uutta.

Laura rohkaisee hakemaan Opsetille matalalla kynnyksellä. Hänen mukaansa jos on valmis laajentamaan osaamista eikä pelkää nopeatempoisuutta tai asioiden muuttumista, kannattaa ehdottomasti hakea. Laura mainitsee kuitenkin, että Opsetilla arvostetaan myös tekijöitä jotka haluavat tehdä yhtä tehtävää vuodesta toiseen. Toisaalta mahdollisuuksia erilaiseen tekemiseen on niitäkin tarjolla.

Uudelle alalle tullessa voi mahdollisesti olla ennakkoon joitain ajatuksia: oliko Lauralla tällaisia?

”No itse asiassa minulla oli sellainen oletus, että ala on hitaasti liikkuva. Eli että asiat tapahtuvat hitaasti ja että tarvitaan isoja pyöriä pyörimään, jotta asiat muuttuvat ja jotain tapahtuu. Olin väärässä! Toiminta ja asioiden eteenpäin meneminen onkin tosi ketterää ja nopeaa. Lisäksi olen huomannut, että koko ajan kehitellään ja suunnitellaan, sekä halutaan mennä eteenpäin ja toimia joissain asioissa eri tavalla, kuin on vaikka muutamia vuosia sitten toimittu. Se yllätti.”

”Nopeatempoisuus oli kuitenkin positiivinen yllätys, sillä hektisyys ja kiireisyys on minua ja siitä tykkään” Laura naurahtaa.

Toisena positiivisena yllätyksenä Lauralle tuli se, kuinka kauan osa henkilöstöstä on ollut Opsetilla töissä. Pian 20-vuotis syntymäpäiviään viettävän Opsetin henkilöstöstä löytyy sellaisia henkilöitä, jotka ovat olleet menossa mukana alusta saakka.

”On todella harvinaista, että työskennellään 10-15 vuottakin samassa talossa. On ollut ilo huomata kuinka sitoutuneita ja joustavia ihmisiä täällä onkaan, ja miten ylpeitä he ovat työstään, jota tekevät. Sekä kuinka suurella sydämellä he hommia painavat.”

”On ollut mahtavaa myös huomata kuinka huikeita asenteita ihmisillä on, ja kuinka kova halu uuden oppimiseen on jatkuvasti. Olen kyllä tosi ylpeä opsetlaisista, ja etenkin omista tiimiläisistäni”, Laura kehaisee.

”Liikenteessä oikeasti hyvällä asialla”

Kuopiossa vuoden 2019 lokakuussa asiakasneuvojana aloittanut Veeti löysi tiensä Opsetille parin vuoden päivittäistavarakaupassa työskentelyn jälkeen. Veeti löysi tiensä Opsetille armeijan jälkeen äidin suosituksesta, joka oli työskennellyt aiemmin pankissa. Nykyään Veeti on siirtynyt Opsetin riveistä OP:lle.

Veeti kavahti työnkuvaansa kuuluvaa myynnin tekemistä ennen töiden aloittamista. Työhaastattelun jälkeen Veetin ennakkoluulot työtehtävään kuuluvasta ”pakkomyymisestä” sähkökauppiaiden ja lehtimyyjien tapaan olivat kadonneet. Tilalle tuli ymmärrys siitä, että liikenteessä ollaan oikeasti hyvällä asialla – pankkipalvelut ovat kuitenkin asioita, joita ihmiset oikeasti tarvitsevat.  Ennen töiden virallista aloittamista ja linjoille hyppäämistä kuuluu alkuun myös kattava perehdytys laadukkaan asiakaspalvelun takaamiseksi.

”Heti perehdytyksestä tuli jo hyvä fiilis ja se viimeistään möi tulemaan tänne. Perehdytyksestä sai hyvän katsauksen vähän kaikesta. Minulla ei ollut mitään aiempaa kokemusta siitä, miten finanssialalla asiat menevät ja toimivat, joten opin todella paljon kaikkea silmiä avaavaa ja uutta taloudesta sekä taloudenhoidosta. Siitä lähtien on ollut fiilis, että tämä on oikea paikka meikäläiselle.”

Ennen alalle tuloa Veetillä ei ollut käsitystä siitä, kuinka pankit toimivat ja pyörivät. Työtä tehdessään hän kuitenkin oppi ymmärtämään kuinka prosessit menevät sekä kuinka laajaa ja monimuotoista toiminta on. Veeti kertookin yllättyneensä siitä, kuinka monia erilaisia tehtäviä jo ”ruohonjuuritason asiakaspalvelutyö” pitää sisällään.

”Pitää ymmärtää ja osata paljon kaikkea. Työtä ei voi vaan tehdä aivottomasti, vaan aina pitää keskittyä. Vaikka työnkuvassa asiat taustalla ovat usein samanlaisia, on jokainen keissi aina erilainen. Se tekee työstä mielenkiintoista ja mielekästä.”

”Mielestäni puhelintyötä ei kannata kavahtaa, sillä se ei ole sitä mitä helposti olettaa. Ala tarjoaa lisäksi niin paljon eri hommia mitä tehdä ja etenemismahdollisuudet ovat hyvät. Opset on todella hyvä paikka aloittaa alalla työskentely ja työkokemuksen kartoittaminen”, lisää Veeti hymyä äänessään.


Tribedon asiakkuuspäivä: Arvoa asiakkaalle – Miten voin kehittää asiakaskohtaamisia?

Julkaistu November 24, 2022

Tästä kirjoituksesta pääset lukemaan 1.11. asiakkuuspäivänämme viimeisen teeman asiantuntijoiden kertomia asioita siitä, kuinka asiakaskohtaamisia on mahdollista kehittää asiakkaalle arvoa luoden.
Lue lisää

Tribedon asiakkuuspäivä: Toimintaympäristö muuttuu – Miten vastaat osaamisen vahvistamisen tarpeeseen?

Julkaistu November 24, 2022

Tämän vuoden keväällä aloitettu ’perinne’ sai jatkoa, kun vietimme asiakkuuspäivää uusin ajankohtaisin aihein. Lue mistä teemoista asiantuntijat kertoivat 1.11. koskien toimintaympäristön muutoksista syntyviä osaamisen vahvistamisen tarpeita.
Lue lisää

Tribedon asiakkuuspäivä: Näkemyksiä murroksesta – Millainen on vetovoimainen työnantaja?

Julkaistu November 24, 2022

Tämän vuoden keväällä aloitettu ’perinne’ sai jatkoa, kun vietimme asiakkuuspäivää uusin ajankohtaisin aihein. Lue mistä teemoista asiantuntijat kertoivat 1.11. koskien näkemyksiä murroksesta työnantajanäkökulmasta.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki