tribedo tribedo tribedo

Opset työpaikkana – näin urkenee ura Opsetilla

Julkaistu 21 lokakuun, 2019

Kuopion opsetlaisista esittelyssä Aatu Qvist, joka on muutamien vuosien aikana edennyt toimihenkilötasoisesta asiakasneuvojasta puhelintiimin esimieheksi.

Opset työpaikkana – näin urkenee ura Opsetilla

Aatu Qvist on 30-vuotias kuopiolainen ja entinen preemiolainen. Hän aloitti kauppatieteiden opinnot Kuopiossa vuonna 2009 ja valmistui vuoden 2015 joulukuussa. Pääaineena Qvistillä oli taloushallinto ja rahoitus. Sivuaineena hän opiskeli markkinointia ja urheilujohtamista, joista urheilujohtaminen tuli hieman sattumalta mukaan kuvioihin. Vapaa-ajallaan Qvist pelaa jääkiekkoa, jota hän on pelannut 5-vuotiaasta saakka, ja tämän hetkinen peliseura on Varkauden Warkis. Urheilua tulee kuulemma seurattua muutenkin penkkiurheilun muodossa kaikkiruokaisesti.

Qvist haki valmistumisen jälkeen töitä ja pääsi vuokratyöntekijäksi OP:n tiimiin asiakasneuvojaksi keskitettyyn puhelinpalveluun, jossa hän työskenteli vajaa pari vuotta. Sen jälkeen hän teki taustatehtäviä neljä kuukautta ja viime vuoden maaliskuussa hän pääsi työvuorosuunnittelijaksi. Nykyisessä tehtävässä eli kahden joustavan puhelinpalvelutiimin esimiehenä, Qvist on toiminut viime vuoden heinäkuusta saakka. Työnkuvaan kuuluu monipuolisesti tiimien valmentaminen, osaamisesta vastaaminen, henkilöstöasiat ylipäätään, tiimin talousasiat, kumppaniyhteistyö OP:n suuntaan ja muut projektihommat. Tiimeihin kuuluu vaihtelevasti 30-45 henkilöä.

Myyntitehtävistä asiakaspalvelun kautta esimieheksi

Opiskelujen ohella Qvist teki töitä myyntitehtävissä. Hän oli Carlsonilla urheilupuolen myyjänä ja myöhemmin Kodin Ykkösellä myyntihommissa. Qvist muistuttaakin, että myynti- ja asiakaspalvelukokemus on tärkeää missä tahansa. Jos on hyvä myymään, niin on hyvä tulevaisuus alalla kuin alalla. Finanssialasta hän nostaa esille sen, että sillä on käynnissä iso murros automatisoinnin myötä. Sen takia tulevaisuudessa ihmisen jälki on tärkeää myynnissä ja asiakaspalvelussa, sillä robotit ja koneet eivät pysty täysin korvaamaan oikean ihmisen kohtaamista.

Qvist kertoo, että suurimman vaikutuksen Opsetilla on tehnyt mahdollisuus omalla uralla etenemiseen ja se, että hyvä työ todellakin palkitaan. Opsetilla on hänen mukaansa hyvät etenemismahdollisuudet ja moni esimiesasemassa oleva henkilö on aloittanutkin esimerkiksi asiakasneuvojana. Qvist kokee, että hän on oppinut todella paljon työtehtävissään ja saanut vastuuta, jota hän on myös kaivannut. Priorisoinnin suhteen hän on kehittynyt niin, että ymmärtää mikä on olennaista ja tärkeää ja mikä taas ei. Itse esimiestyössä Qvist on huomannut suurimman kehityksen juuri itsessään.

Opset työpaikkana – asenne ennen kokemusta

Yrittäjähenkisyys on Qvistin mukaan yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, jota Opsetlaisella voi olla. Sillä Qvist tarkoittaa sitä, että on valmis kehittämään itseään ja oma suoritus kiinnostaa oikeasti. Lisäksi tärkeää on ylipäätään hyvä asenne ja se, että on valmis tekemään kaikkensa yhteisten tavoitteiden saavuttamisen eteen. Opsetilla ei tarvitse olla välttämättä aikaisempaa kokemusta finanssialasta, sillä jokainen työntekijä perehdytetään hyvin alusta saakka. Kunhan on kunnianhimoa, hyvä asenne, asiakaspalveluhenkisyyttä ja tunneälyä, niin niillä pääsee pitkälle.

Qvistin on vaikeaa nostaa vain yhtä parasta puolta Opsetista, sillä niitä on monia. Hänelle ei ole vielä tullut kahta samanlaista päivää vastaan eikä luultavasti tule tulevaisuudessakaan. Joka päivä oppii uutta niin itsestään, kun tiimiläisistäkin ja positiivisella tapaa on kiire ja monta rautaa tulessa. Jatkuva kehittyminen, tietynlainen haastavuus ja vastuullisuus palkitsevat. Qvistin mukaan erityisen hyvä tunne tulee siitä, kun omat tiimiläiset onnistuvat ja saavat positiivista palautetta. Opset työpaikkana sopii monelle, ja Aatu suositteleekin työskentelyä Opsetilla niin opiskelujen aikana, kuin valmistumisen jälkeenkin. Monista eri työtehtävistä löytyy varmasti jokaiselle oma paikkansa.

Katso avoimet paikkamme >>

Kirjoittaja: Jemina Knihtilä
Alkuperäinen artikkeli on julkaistu RiskiPreemiossa 16.10.2019


Esittelyssä Oulun joustavan asiakaspalvelun floor manager

Julkaistu 14 maaliskuun, 2023

Kirjoituksessa itsestään ja taustoistaan avaa Anna. Kuinka neljän lapsen äiti esimerkiksi hallitsee työn, arjen ja yrittäjyyden kombinaation? Entä mitä hänen tehtäviinsä Tribedolla kuuluu?
Lue lisää

Esittelyssä Joensuun päivittäispalveluiden Team Lead

Julkaistu 21 helmikuun, 2023

Tässä kirjoituksessa pääset tutustumaan uuteen Joensuun päivittäispalveluiden Team Lead Maijuun. Millainen Tribedon tuore vahvistus onkaan ja millaisia odotuksia hänellä tehtävää kohtaa on?
Lue lisää

Töiden ja opintojen yhdistäminen henkilöstömme kertomana, osa 3

Julkaistu 27 tammikuun, 2023

Tribedolla työskentelee lukuisia opiskelijoita eri puolilla Suomea. Tässä 3-osaisen juttusarjan viimeisessä osassa pääset lukemaan kuinka töiden ja opintojen yhteensovittaminen on sujunut Aleksilla.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki