tribedo tribedo tribedo

Pallottelu osana arjen vapaa-aikaa kuin myös työelämää

Julkaistu 16 elokuun, 2023

Maksukuoripalveluissa toimihenkilönä toimivalle Tuomakselle pallottelu kahden toimipisteemme, Kuopion ja Tampereen, välillä on tuttua. Tässä kirjoituksessa pääset tutustumaan pintaraapaisua syvemmin reilu puoli vuotta sitten taloon tulleeseen Tuomakseen, ja hänen työnkuvaansa sekä siihen millaisia työelämätaitoja tehtävässä menestymiseen tarvitaan.

Pallottelu osana arjen vapaa-aikaa kuin myös työelämää
Joustavuutta työhön eri toimipisteistä

Ennen Tribedon joukkoihin tuloa oli joukkona ensin armeijan rivit ylioppilaaksi valmistumisen jälkeen. Aiempaa kokemusta työmaailmasta löytyi muun muassa logistiikan tehtävistä.

Positiivisen ja hymyilevän Tuomaksen pääasiallisena töiden tukipisteenä toimii Kuopio. Koska nuori osaaja on kuitenkin kotoisin Tampereelta, käy hän myös siellä kerran tai pari kertaa kuukaudessa. Töitä hän tekee täten pallotellen molempien toimipisteiden välillä joustavasti.

”Muutin noin vuosi sitten Kuopioon yhdessä tyttöystäväni kanssa hänen saatuaan täältä töitä. Olen kuitenkin kotoisin Tampereelta, joten myös siellä tulee käytyä tasaisin väliajoin moikkailemassa perhettä ja kavereita. Tampereella pidemmät visiitit ovat mahdollisia juurikin työtoimipaikkakunnan jouston myötä.”

”Yksi syy Tribedolle tulolle minulla olikin näiden kahden paikkakunnan yhdistämisen sekä etätyön tekemisen mahdollisuudet. Hakemuksen sai myös jättämään työn kiinnostavuus ja itselle sopivuus aiemman asiakaspalvelukokemuksen myötä. Vielä kolmantena asiana vaikutti alan samantapaisuus tulevaisuudessa suunnitelmissa olevan kauppakorkean tai liiketalouden opiskelualojen kanssa” avaa Tuomas taloon hakemisen taustoja.


Vastapainoa työelämään pallottelusta

Harrastukset ovat Tuomakselle tärkeitä. Aivot saa heitettyä narikkaan niin kuntosalilla, padel-kentällä kuin myös erilaisten pallopelien avulla. Erityisesti jalkapallon parissa hän viettää viikossa aikaa tunnin, jos toisenkin. Aikaa lajin parissa on tullut vietettyä jopa 12 vuotta nuorempana eikä ammattiurheilijan unelma-ammatti ole lapsuudesta vaihtunut tänäkään päivänä. Muutoin hyvänä keinona rentoutua muiden harrastusten lisäksi toimii kesäisin myös festivaalit kuten Ruisrock ja Blockfest, jotka ovat Tuomaksen tämänkin kesän bucket listillä.

Pallopeleistä tutuksi tulleet tiimitaidot ovat olleet Tuomaksen vahvuuksia pienestä pitäen. Hän kuvaileekin itseään rennoksi ja kaikkien kanssa toimeen tulevaksi. Näistä piirteistä on hyötyä niin pallopeleissä, kuin työmaailmassakin.

Tuomas

Jalkapallomaailman opit hyötykäyttöön työelämässä

Maksukuoripalveluissa Tuomas aloitti kuluvan vuoden tammikuussa. Kuitenkin jo tässä ajassa selväksi ovat tulleet työn parhaat ja haastavimmat puolet, sekä se, millaisia taitoja työssä vaaditaan.

Tuomaksen jalkapallomaailmasta tutuiksi tulleista nopeudesta ja tarkkuudesta on hyötyä myös hänen nykyisessä tehtävässään, sillä nämä taidot ovat keskiössä maksukuoripalveluiden parissa työskennellessä. Työnkuvaansa Tuomas kuvailee seuraavasti: ”pääsääntöisesti validoin (tarkistan tietojen oikeellisuuden) ja kontaktoin asiakkaita puhelimitse, eli soitan jos laskuissa on jotain epäselvää tai varmistettavaa tietoa”.

”Työssäni parasta on, että tiedän sen olevan merkityksellistä ja tärkeää. Lisäksi toinen mahtava asia on työyhteisö; meillä on hyvä tiimi, jolloin töissä myös viihtyy. Haluan myös omalla panoksellani tuoda työyhteisöön positiivisuutta, sekä antaa erilaisia näkökulmia asioihin ja tehdä nokkelia päätöksiä.”

Työyhteisössä tärkeäksi Tuomas kokee auttamisen saamisen ja antamisen. Tämä on korostunut varsinkin tuoreena tribedolaisena kaiken ollessa vielä uutta. Uuden oppimisen keskiössä onkin ollut avun saaminen aina tarvittaessa.

Työpaikalla Tuomakselle tärkeitä asioita ovat myös oikeudenmukaisuus sekä joustavuus. Eritoten omalla kohdallaan hän kokee joustavuuden olevan asia, joka on toiminut mainiosti. ”Esimerkiksi vuoron vaihdot ovat melkein aina onnistuneet joustavasti. Sen ansiosta olen muun muassa ehtinyt Tampereen junaan tai nyt kesällä päässyt omiin menoihin kuten Kalajoen beach futis -turnaukseen” avaa Tuomas joustavuudesta esimerkein.

Mikään ei kuitenkaan ole koskaan vain ruusuilla tanssimista. Tuomas kertookin, että haastavinta työssä on puolestaan se, kun nopeuden ohella täytyy olla todella tarkka eikä keskittyminen voi herpaantua. Työssä vaaditaankin Tuomaksen sanoin ”nopeutta, mutta myös tarkkuutta ja näppäriä sormia”.

 

Voisiko myös sinusta tulla tribedolainen? Avoimet työpaikkamme pääset kurkkaamaan täältä (klik)!


Tutustu Vuoden 2023 tribedolainen -äänestyksen sijojen 4–10 tribedolaisiin

Julkaistu 8 helmikuun, 2024

Kärkikymmenikön palautteissa korostuivat erityisesti toisten kohtaaminen arjessa, auttamisen halu ja ratkaisukeskeisyys sekä vastuullinen tapa tehdä töitä, huumoria unohtamatta. Mitalikolmikkoon olet päässyt tutustumaan tarkemmin joulukuun blogikirjoituksesta, ja nyt esittelyvuorossa ovatkin sijoilla 4–10 olevat mahtavat tribedolaiset.
Lue lisää

Kesätyöntekijäkokemuksia

Julkaistu 19 tammikuun, 2024

Tribedolla oli kesätöissä vuonna 2023 eri paikkakunnilla uusia kasvoja. Näitä henkilöitä olivat muun muassa Henrietta, Sanna, Henri, Nuppu, Konsta ja Samuli. Miten he viihtyivät talossa kesätöiden merkeissä, ja millaisia tehtäviä kesätöissämme pääsee esimerkiksi tekemään?
Lue lisää

Vuoden tribedolaiset TOP 3

Julkaistu 19 joulukuun, 2023

Järjestimme vuoden huipennuksena ”Vuoden tribedolainen 2023” -äänestyksen, jonka avulla löysimme työyhteisömme arvosankareita. Heitä, jotka omassa toiminnassaan toimivat arvojemme kautta ja niiden mukaisesti, arvomme arjen teoissa näkyviksi tehden. Pääset tutustumaan mitalikolmikkoon pintaraapaisua syvemmin tästä kirjoituksesta.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki