tribedo tribedo tribedo

Piippolan vaarilla oli talo… Eikun Toukolla

Julkaistu 24 lokakuun, 2023

Pelikaverin suosituksesta taloon hakeneelle Toukolle Tribedo on ensimmäinen pidempiaikainen työpaikka. Miten hän on viihtynyt finanssialalla ja millaisia tehtäviä on mahdollista päästä tekemään lukion jälkeen? Tässä kirjoituksessa pääset tutustumaan Pohjois-Pohjanmaan kasvatti Toukoon.

Piippolan vaarilla oli talo… Eikun Toukolla

Lapsuutensa 16-vuotiaaksi saakka Touko asui Piippolassa, pienessä alle tuhannen asukkaan kylässä perheensä kanssa. Veri veti häntä kuitenkin isommalle paikkakunnalle, ja lukioon Touko päätyikin Kuopioon vuonna 2017. Siitä saakka hän on viihtynyt Kuopiossa ja kertookin Savosta tulleen hänelle toinen koti.

Muutto nuorena toiselle paikkakunnalle kuvaakin hyvin Toukon luonnetta: ”kuvailisin itseäni aika rennoksi, joka ei turhaan stressaa vaan menee sinne, minne elämä vie ja ottaa vastaan useimmiten positiivisin mielin sen, mitä elämä tuo vastaan”.

Elämä kuljetti Toukon Tribedolle reilu 2 vuotta sitten. Ennen tätä hänen kokemuksensa työmaailmasta oli kertynyt kesätöistä rakennus-, kiinteistönhoidon ja taimien istutuksen parista sekä muista lyhyistä hommista kuten varasto- ja lumitöistä. Nuoresta iästään huolimatta tutuiksi ovatkin täten tulleet fyysiset työt – ja nyt vastapainona toimistotyö.

Joukkuekavereista työkavereiksi

Vapaa-aikana Touko viettää aikaa erilaisten pallopeliharrastusten parissa. Etenkin jalkapallo ja salibandy ovat hänen mieleensä. Yksi Toukon unelmista liittyy myös palloiluun:

”En ole koskaan käynyt vielä Suomen ulkopuolella ja se ei hirveästi häiritsekään, vaikka tulee useille yllätyksenä. Kuitenkin unelmana olisi lähteä joko Barcelonaan katsomaan FC Barcelonan peliä, tai Britteihin valioliigaa” avaa hän unelmistaan.

”Urheilu ja liikkuminen ovat iso osa elämääni. Sitä kautta päädyin myös Tribedolle, sillä armeijan jälkeen pohtiessani, että mitäs nyt, päädyin hakemaan taloon jalkapallojoukkuekaverini suosituksesta” kertoo Touko taloon hakeutumisensa taustoista.

Touko

Aiempi koulutus nuorelta osaajalta löytyy lukiosta, vaikkakin jatkokouluttautuminen hänellä on mielessään tulevaisuudessa. Korkeakoulututkintoa ei kuitenkaan taloon tullessa vaadittu, vaan hommiin pääsee kiinni kattavan perehdytyksen ja avoimen asenteen avulla. Tribedolla Toukon tehtäviin kuuluu validoinnin (ts. asiakkaiden maksupalveluun lähetettyjen laskujen käsittelyä) tehtäviä sekä ulossoittoja. Uusimpana hommana loppukeväästä muiden tehtävien rinnalle Touko kertoo tulleen tiimin palvelupyyntöjen ratkaisun sekä kuolinpesän laskujen käsittelyn. Palvelupyyntöjen ratkaisu pitää sisällään sisäisesti lisäselvitystä vaativien laskujen tai muiden kyselyiden hoitamisen.

Nykyisessä toimihenkilön työssä parasta on Toukon mielestä sen joustavuus. Tällä hän kertoo tarkoittavansa työaikojen joustoa sekä sitä, missä töitä voi tehdä.

”Minun kannaltani on ollut todella hyvä, että pystyn tekemään hommia niin Kuopiossa, kuin Tampereellakin. Tämän lisäksi etätyö on mukava lisä. Itse työtehtävissä pidän siitä, että voin tehdä erilaisia työtehtäviä päivän aikana. Meidän tiimissämme on tärkeää, että työt tehdään tarkasti, huolellisesti sekä tehokkaasti. En kuitenkaan oikein koe, että jokin tietty tehtävä olisi mitenkään erityisen haastavaa tässä työssä. Pieni haaste on muutenkin ihan tervetullutta omasta mielestäni, jotta mielenkiinto tekemiseen pysyy yllä” avaa Touko työstään.

Yhteistyötaidot ovat tuttuja niin urheilu- kuin myös työmaailmasta. Työyhteisössä Touko kokeekin tärkeäksi sen, että kaikki tuntevat olevansa tervetulleita porukkaan. Huumorintajuinen Touko yrittää kertomansa mukaan pitää yllä positiivista henkeä ja huumoria piristämään työpäiviä.

 

Voisiko sinusta tulla muun muassa Toukon uusi työkaveri? Kurkkaa avoimet paikkamme täältä: Tribedo. Mikäli juuri nyt ei ole avoinna tehtäviä juuri sinulle, muistathan että voit jättää myös avoimen hakemuksen.


Tutustu Vuoden 2023 tribedolainen -äänestyksen sijojen 4–10 tribedolaisiin

Julkaistu 8 helmikuun, 2024

Kärkikymmenikön palautteissa korostuivat erityisesti toisten kohtaaminen arjessa, auttamisen halu ja ratkaisukeskeisyys sekä vastuullinen tapa tehdä töitä, huumoria unohtamatta. Mitalikolmikkoon olet päässyt tutustumaan tarkemmin joulukuun blogikirjoituksesta, ja nyt esittelyvuorossa ovatkin sijoilla 4–10 olevat mahtavat tribedolaiset.
Lue lisää

Kesätyöntekijäkokemuksia

Julkaistu 19 tammikuun, 2024

Tribedolla oli kesätöissä vuonna 2023 eri paikkakunnilla uusia kasvoja. Näitä henkilöitä olivat muun muassa Henrietta, Sanna, Henri, Nuppu, Konsta ja Samuli. Miten he viihtyivät talossa kesätöiden merkeissä, ja millaisia tehtäviä kesätöissämme pääsee esimerkiksi tekemään?
Lue lisää

Vuoden tribedolaiset TOP 3

Julkaistu 19 joulukuun, 2023

Järjestimme vuoden huipennuksena ”Vuoden tribedolainen 2023” -äänestyksen, jonka avulla löysimme työyhteisömme arvosankareita. Heitä, jotka omassa toiminnassaan toimivat arvojemme kautta ja niiden mukaisesti, arvomme arjen teoissa näkyviksi tehden. Pääset tutustumaan mitalikolmikkoon pintaraapaisua syvemmin tästä kirjoituksesta.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki