tribedo tribedo tribedo

Sama työ, eri kaupunki

Julkaistu November 29, 2017

Hyvä työyhteisö tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia ja sopeutuu työntekijän vaihtuviin elämäntilanteisiin. Esimerkkinsä kirjoituksessa jakaa Opsetilla työskentelevä Emilia.

Sama työ, eri kaupunki

Hyvä työyhteisö tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia ja sopeutuu työntekijän vaihtuviin elämäntilanteisiin. Kun Opsetilla työskentelevä Emilia Ala-Fossi muutti Tampereelta Vaasaan, hän ei vaihtanut työpaikkaa – vain toimipistettä.

Alkuvuodesta 2017 Tampereella kosmetologiyrittäjänä työskennellyt Emilia huomasi verkossa ilmoituksen puhelinneuvojan vuokratyöstä pankkialalla. Ilmoituksessa lupailtu valmennus ja joustavat työajat kuulostivat vaihteleviin työaikoihin tottuneesta yrittäjästä lupaavilta. Myös pankki- ja finanssiala kiinnostivat kovasti. Emilia päätti hakea paikkaa ja saikin sen. Asiakaspalvelutyö puhelin- ja verkkotiimissä Tampereella alkoi heti helmikuussa.

Mukava työ ja mukavat työkaverit

Uusi työ sujui mukavasti ja perehdytyksen ansiosta siihen pääsi nopeasti kiinni. Samaan aikaan aloittaneet työkaverit olivat mukavia ja asiakastyö mielekästä. Työvuorojen järjestely oman yrityksen aikatauluihin sopivaksi onnistui sekin, ja esimies oli aina tarvittaessa lähellä. Kaikki oli siis kunnossa ja tulevaisuus ruusuinen… Paitsi, että Emilian mies asui Vaasassa ja paikkakuntien välinen etäisyys oli alkanut rassata.

Emilia ei silti ollut valmis luopumaan työstään. Hän tiesi, että Opsetilla oli toimintaa myös muilla paikkakunnilla, joista yksi oli Vaasa.

Mahdollisuus kaihersi mielessä.

”Päätin, ettei kysymisestä olisi haittaa”, Emilia kertoi. Hän oli jo varautunut siihen, ettei siirto olisi mahdollinen, mutta yllättäen esimies suhtautui asiaan kannustavasti. Vaasan tiimeissä oli tilaa, ja siirto onnistuisi kyllä.

Vauhdikas muutto Vaasaan

Emilia tarttui tilaisuuteen, ja Opsetilla pistettiin pyörät pyörimään. Uuden yksikön myötä Emilian esimies Opsetilla vaihtui, mutta uusi esimies Taru Ruotsalainen otti asian heti vastuulleen ja hoiti tarvittavat järjestelyt Tampereen ja Vaasan yksiköiden kanssa. ”Oli mukava saada Emilia Vaasaan tiimiin. Tämä oli kaikkien kannalta hieno ratkaisu”, muistelee Taru siirtoa. Huhtikuun alussa matkat lakeuden halki jäivät taakse ja työ Vaasassa alkoi. ”Koko muuttoon meni vain kolme viikkoa”, Emilia laskeskelee.

Vaasassa uuteen työhön oli helppo päästä sisään: työ Vaasassa toimii kuten Tampereellakin. Toimintamallit, työkalut ja järjestelmät pysyivät kaikki samoina. Kaikki mikä oli ollut hyvää aiemmin, oli sitä edelleen. Työ oli ihmisläheistä ja mukavaa, vuorotoiveet toteutettiin hyvin, ja pienen tiimin yhteishenki oli vahva. Emilia tunsi olevansa osa tiimiä ja samalla viivalla muiden kanssa. Ja ennen kaikkea: perhe oli lähellä.

Vanha työ uusissa maisemissa

Muutosta on nyt jo jonkin aikaa, mutta Emilia on tyytyväinen päätökseensä. Hän on sopeutunut uuteen työhön ja uusiin maisemiin ja aikoo jäädä Vaasaan. Tampereen työkavereita on tietysti ikävä, mutta kun työtä tehdään samojen asioiden parissa, kuulumisia voi aina vaihtaa Skypessä. Yhteistyö Opsetin uuden esimiehen kanssa toimii. Vaikka Taru työskenteleekin Helsingissä, hän käy Vaasassa säännöllisesti ja pitää työntekijöistä huolta etäältä. ”Ei ole tullut heitteillejätön tunnetta”, Emilia sanoo, ”kaikki sujui hämmästyttävän hyvin.”

Tarukin hymyilee onnistuneelle muutolle: ”Pidämme Opsetilla huolta osaajistamme. Meillä riittää heille mahdollisuuksia ympäri Suomen.”

Opset on täynnä mahdollisuuksia – Tutustu avoimiin paikkoihimme


Tribedon asiakkuuspäivä: Arvoa asiakkaalle – Miten voin kehittää asiakaskohtaamisia?

Julkaistu November 24, 2022

Tästä kirjoituksesta pääset lukemaan 1.11. asiakkuuspäivänämme viimeisen teeman asiantuntijoiden kertomia asioita siitä, kuinka asiakaskohtaamisia on mahdollista kehittää asiakkaalle arvoa luoden.
Lue lisää

Tribedon asiakkuuspäivä: Toimintaympäristö muuttuu – Miten vastaat osaamisen vahvistamisen tarpeeseen?

Julkaistu November 24, 2022

Tämän vuoden keväällä aloitettu ’perinne’ sai jatkoa, kun vietimme asiakkuuspäivää uusin ajankohtaisin aihein. Lue mistä teemoista asiantuntijat kertoivat 1.11. koskien toimintaympäristön muutoksista syntyviä osaamisen vahvistamisen tarpeita.
Lue lisää

Tribedon asiakkuuspäivä: Näkemyksiä murroksesta – Millainen on vetovoimainen työnantaja?

Julkaistu November 24, 2022

Tämän vuoden keväällä aloitettu ’perinne’ sai jatkoa, kun vietimme asiakkuuspäivää uusin ajankohtaisin aihein. Lue mistä teemoista asiantuntijat kertoivat 1.11. koskien näkemyksiä murroksesta työnantajanäkökulmasta.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki