tribedo tribedo tribedo

Suomen luonnon päivän herättämiä ajatuksia lähettiläidemme suusta

Julkaistu 26 elokuun, 2021

Suomen luontoa juhlitaan jälleen 28.8. Luontomme on ainutlaatuinen, ja välillä on hyvä pysähtyä sen äärelle millaisia tunteita se meissä herättää.

Suomen luonnon päivän herättämiä ajatuksia lähettiläidemme suusta

Monet kokevat metsässä oleskelun olevan pakokeino arjen kiireistä ja stressistä ja järvien olevan osa suomalaista sielunmaisemaa. Tätä kaikkea saatetaan pitää jopa itsestäänselvyytenä. Millaisia ajatuksia Suomen luonnon päivä herättää viestintälähettiläissämme Jessessä, Niklaksessa ja Miikkassa?

”Kuulin Suomen luonnon päivästä ensimmäistä kertaa viime vuonna nähtyäni muutamia mainintoja siitä eri somekanavilla. Vaikka päivää on vietetty jo vuodesta 2013, ihmettelin etten ollut kuullut siitä ennen viime vuotta”, viestintälähettiläämme Jesse paljastaa.”

”Vuosi sitten en oikein osannut päivää juhlia, ja tänä vuonna aihetta juhlaan tuntuisi olevan vielä vähemmän. Luonnolle omistettuja ja siitä huolehtimiseen keskittyviä päiviä kuuluisi nimittäin olla vuodessa 365 vain yhden sijaan. Koen etten tee ympäristön eteen tarpeeksi, joten luonnolle omistettujen päivien merkitys elämässäni tulee tulevina vuosina korostumaan entisestään.”

”Suomen luonnon päivänä on mielestäni erityisen ajankohtaista miettiä esimerkiksi omaa suhdetta luontoon, mitä sen hyväksi on tähän asti tehnyt ja miten sitä voisi parantaa. Luonto on antanut meille enemmän kuin me sille, paljon enemmän. On aika kääriä hihat ja antaa takaisin.”

 

Suomen luonnon päivä – muutakin kuin makkaranpaistoa metsässä

”Suomen luonnosta puhutaan usein. Asumme tuhansien järvien ja miljoonien metsien maassa. Useimmiten luonnosta puhuttaessa tulee esiin varsin rajattu määrä upean ympäristömme tarjoamista mahdollisuuksista. Jokainen on varmaankin lukenut kuinka metsään voi lähteä samoilemaan ja makkaranpaistoon, tai kuinka luonnossa voi rauhoittua ja kerätä marjoja tai sieniä. Nämä aktiviteetit ovat varmasti jokaiselle suomalaiselle enemmän tai vähemmän tuttuja, mutta mielestäni luonnossa on satoja muitakin arvostettavia asioita, joista ehkä kuulee edellä mainittuja asioita vähemmän”, kertoo viestintälähettiläämme Niklas.

“Suomessa luontoa ja metsää on paljon, siis todella paljon. Tämä itsessään luo meille mahdollisuuksia, joista monessa tiivisti asutussa paikassa ympäri maailmaa, voidaan vain haaveilla. Meillä on tilaa. Tätä tilaa hyödynnetään Suomessa mainiosti. Itsekin toki nautin syksyisistä vaellusretkistä julkisessa käytössä oleville nuotiopaikoille, mutta on monta paljon suurempaa asiaa, joita arvostan Suomen luonnossa. Suomessa on niin paljon tilaa, että useilla perheillä on esimerkiksi kesämökki, paikka, joka on usein kohtuullisen matkan päässä palveluista, mutta silti tilaa riittää niin ettei naapureita ole lainkaan huuto- tai näköetäisyydellä. Meidän perheemme mökillä kävi muutama vuosi sitten vierailulla englantilainen tuttavaperheemme. Kaikki heistä hämmästelivät, miten on mahdollista ajaa alle tunti lentokentältä ja olla aivan metsän keskellä omassa rauhassa, ja ruokakaupan silti olevan 10 minuutin automatkan päässä. Suomessa tätä pidetään ehkä itsestäänselvyytenä, mutta täytyy muistaa, että olemme etuoikeutetussa asemassa.”

“Toinen loistava puoli luonnossa ovat järvet. Kuuluisan sanonnan mukaan niitä on tuhansia. Maanmittauslaitoksen mukaan todellisuudessa Suomessa on noin 168 000 järveä, jotka ovat vähintään 0,05 hehtaarin eli 500 neliömetrin kokoisia. Lukuun sisältyy siten kaikki vähän koripallokenttää suuremmat järvet. Oma rakas kesäharrastukseni on kaikki mitä voi tehdä vesillä. Veneilen, suppailen, soutelen ja uin ympäri Suomen järvien joka kesä. Talvisin harrastan retkihiihtoa ja jäämotocrossia järvien jäillä. Kerropas tästä jollekin Suomen ulkopuolella suurkaupungissa asuvalle – ilmeet ja ihmetyksen määrä ovat näkemisen arvoisia. Kalastus on myös harrastus, jonka Suomen luonto mahdollistaa kesät talvet tuhansille ja tuhansille suomalaisille, kuin myös ulkomaalaisille, jotka tulevat Suomeen asti rakkaan harrastuksensa perässä. Tästä pääsenkin viimeiseen aiheeseeni: matkailu.”

“Suomen luonto, etenkin Lapissa vetää älyttömästi matkailijoita puoleensa ympäri maailman. Viime vuosina onkin uutisoitu, että etenkin Aasiassa ollaan innoissaan Suomen Lapin luonnosta. Luontomme siis mahdollistaa myös valtavan määrän elinkeinoa yrittäjille työllistäen ympärivuotisesti valtavan paljon suomalaisia. Tämä luo työpaikkoja ja hyvinvointia myös harvemmin asutulle seudulle valtavan hienossa maassamme” Niklas muistuttaa.

“Suomen luonnon tuomia mahdollisuuksia on varmasti tuhansia lisää listaamieni asioiden lisäksi.  Tärkeää on kuitenkin muistaa Suomen luonnon olevan muutakin, kuin vaellusta ja makkaranpaistoa. Kiitos Suomen luonto – mahdollistat meille kaikille enemmän kuin moni hoksaa ajatellakaan.”

 

Vapaus ja tila hengittää

”Suomen luonto merkitsee minulle vapautta ja tilaa hengittää (maailman puhtainta ilmaa). Se antaa miljöön jossa on hyvä urheilla, viihtyä tai ihan vaan olla. Se on myös melkoisen monipuolinen, monipuolisempi kuin uskommekaan. Todisteena kuva pohjois-Lapista Kevon kanjonin reunalta. Ja ei tämä tuhansien järvien maa muutenkaan hullumpi paikka ole tällaiselle rantojen ystävälle nauttia luonnosta”, pohtii viestintälähettiläämme Miikka.


Tutustu keihin tribedolaisiin voit törmätä meille hakiessasi, osa 2

Julkaistu 13 toukokuun, 2024

Tribedossa työskentelee yhteensä viisi henkilöstökonsulttia, sekä kaksi rekrytointikonsulttia. Heihin kaikkiin saatat törmätä meille töihin hakiessasi. Tässä 2-osaisen juttusarjan 2 .osassa selviää, mitä rekrytointikonsulttiemme Heidin ja Nellyn sekä henkilöstökonsulttiemme Emmin ja Saran työpöydille kuuluu, sekä millaisia henkilöitä he ovat.
Lue lisää

Tutustu keihin tribedolaisiin voit törmätä meille hakiessasi, osa 1

Julkaistu 30 huhtikuun, 2024

Tribedossa työskentelee yhteensä viisi henkilöstökonsulttia, sekä kaksi rekrytointikonsulttia. Heihin kaikkiin saatat törmätä meille töihin hakiessasi. Tässä 2-osaisessa juttusarjassa selviää mitä henkilöstö- ja rekrytointikonsulttiemme työpöydille kuuluu, sekä millaisia henkilöitä he ovat. Tässä kirjoituksessa käydään läpi henkilöstökonsulttiemme työnkuvaa, sekä pääset tutustumaan hiukan paremmin tribedolaisistamme Jaanaan, Kaisuun ja Tanjaan.
Lue lisää

Tutustu Vuoden 2023 tribedolainen -äänestyksen sijojen 4–10 tribedolaisiin

Julkaistu 8 helmikuun, 2024

Kärkikymmenikön palautteissa korostuivat erityisesti toisten kohtaaminen arjessa, auttamisen halu ja ratkaisukeskeisyys sekä vastuullinen tapa tehdä töitä, huumoria unohtamatta. Mitalikolmikkoon olet päässyt tutustumaan tarkemmin joulukuun blogikirjoituksesta, ja nyt esittelyvuorossa ovatkin sijoilla 4–10 olevat mahtavat tribedolaiset.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki