tribedo tribedo tribedo

Töiden ja opintojen yhdistäminen henkilöstömme kertomana, osa 3

Julkaistu 27 tammikuun, 2023

Tribedolla työskentelee lukuisia opiskelijoita eri puolilla Suomea. Tässä 3-osaisen juttusarjan viimeisessä osassa pääset lukemaan kuinka töiden ja opintojen yhteensovittaminen on sujunut Aleksilla.

Töiden ja opintojen yhdistäminen henkilöstömme kertomana, osa 3

Kolmantena omia kokemuksiaan jakaa Aleksi Joensuusta. Hänen aiempi koulutustaustansa löytyy ajoneuvoasentajaksi valmistumisesta vuodelta 2017. Valmistumisen jälkeen tie toi Kainuusta, Aleksin omin sanoin ”perämetiltä”, Joensuuhun viisi vuotta sitten puolison opiskeluiden myötä.

Tribedon työsuhteessa Aleksi aloitti vuoden 2020 loppuvuodesta, jo ennen opintojensa aloitusta. ”Tieni toi puoli vahingossa taloon. Olin hetken aikaa ennen tätä työttömänä ja päädyin hakemaan asiakasneuvojaksi Joensuussa toimivan Luotsin kautta. Olen kuitenkin tykännyt olla Tribedolla ja työ on mielekästä”, Aleksi avaa taustastaan.

 

Etenemismahdollisuuksien puutos alanvaihdoksen vauhdittajana

Tällä hetkellä käynnissä olevia tradenomin opintoja Aleksi on suorittanut vuoden 2021 syksystä lähtien Karelia ammattikorkeakoulussa. Opintosuunnakseen Aleksi on päättänyt valita taloushallinnon. Täyden suunnan muutoksen alan kohdalla Aleksi päätti tehdä huomatessaan, ettei ajoneuvoasentajan työssä ollut etenemismahdollisuuksia.

”Se tarkoitti käytännössä sitä, että olisin tehnyt samaa duunia koko loppu elämäni, eikä se ajatuksena tuntunut omalta. Uutta alaa pohtiessani, tuntui finanssiala kiinnostavalta ja monipuoliselta, eri työskentelymahdollisuuksia tarjoten. Siten päädyinkin hakemaan Tribedolle töihin ja vähän myöhemmin myös opiskelemaan liiketaloutta.”

”En oikein tiedä mitä haluan tehdä ”isona”, joten koen että tradenomiopinnot auttavat minua moniin eri tehtäviin tulevaisuudessa ja avaavat eri ovia. Aina on myös mahdollisuus jatko-opinnoille” pohtii Aleksi.

Vapaa-aikana, kun työ tai koulu ei täytä päiviä, Aleksi käy kuntosalilla ja viettää aikaa kavereiden kanssa.

 

Moitteetonta kahden eri maailman yhdistelemistä

Aloittaessaan Tribedolla Aleksi teki töitä kokopäiväisesti, mutta siirtyi opintojen alkaessa osa-aikaiseksi työntekijäksi. Koulun ohella tunteja viikossa kertyy 20.

”Teen töitä päivittäisien palveluiden asiakaspalvelussa eli päivät kuluvat mukavasti puhelimessa keskustellen sekä chat- ja verkkoviestejä kirjoitellen. Työtehtäviini lukeutuu myös rahoituksen kirjallinen kanava, eli laina-aiheisten viestien sekä chatin tekeminen. Lisäksi toimin floor managerina, jonka myötä toimiini kuuluu muiden asiakasneuvojien auttaminen työssään”, kertoo Aleksi työtehtävistään.

Töiden ja opiskeluiden yhdistäminen on sujunut Aleksin mukaan moitteetta. Eniten hän tykkää tehdä täysiä työpäiviä, mutta viikot vaihtelevat kuitenkin aina lukujärjestyksen mukaisesti.

”Esimerkiksi nyt minulla on koulusta perjantaisin aina vapaata, joten silloin on helppoa tehdä täysi työpäivä. Viikot kuitenkin vaihtelevat, mutta työvuorojen suunnittelu on onnistunut hyvin. Joustoa on tullut tosi paljon, sillä työvuorot sovitellaan aina minulle sopiviin ajankohtiin riippuen siitä, miten luentoja ja tenttejä on. Kertaakaan en ole joutunut koulusta skippaamaan mitään töiden takia.”

”Koen että työ ja koulu tukevat toisiaan alan myötä. Työ ei stressaa tai lisää rasitusta, joten se sopii erinomaisesti koulun oheen” kehuu Aleksi.

 

Viimeiseksi kysyimme Aleksilta suosittelisiko hän Tribedoa työpaikkana muillekin opiskelijoille?

”Työpaikkana suosittelen kyllä. Täällä on mahdollista olla useimmissa työtehtävissä etänä ja koen, että etenkin näin liiketalouden alaa opiskellessani, saa sen yhdistettyä hyvin pankin työmaailmaan.”

”Kuitenkin, joillekin täysipäiväisille opiskelijoille 20 tuntia viikossa voi olla liikaa. Mutta, sellaiselle, joka on valmis sen verran töitä tekemään, niin ehdottomasti suosittelen.”

”Plussaa omasta mielestäni tulee myös siitä, että asiakaspalvelun puolella töitä voi tehdä kello 22 asti. Se mahdollistaa enemmän, verrattaessa siihen, että työaika olisi vain klo 16 saakka, jolloin työvuorosuunnittelu ei olisi yhtä joustavaa.”

 

Kaipaatko sinä töitä opintojen oheen? Kurkkaa tarjoamamme mahdollisuudet täältä – juuri nyt haut myös kesätyöpaikkoihin ovat auki!


Esittelyssä Oulun joustavan asiakaspalvelun floor manager

Julkaistu 14 maaliskuun, 2023

Kirjoituksessa itsestään ja taustoistaan avaa Anna. Kuinka neljän lapsen äiti esimerkiksi hallitsee työn, arjen ja yrittäjyyden kombinaation? Entä mitä hänen tehtäviinsä Tribedolla kuuluu?
Lue lisää

Esittelyssä Joensuun päivittäispalveluiden Team Lead

Julkaistu 21 helmikuun, 2023

Tässä kirjoituksessa pääset tutustumaan uuteen Joensuun päivittäispalveluiden Team Lead Maijuun. Millainen Tribedon tuore vahvistus onkaan ja millaisia odotuksia hänellä tehtävää kohtaa on?
Lue lisää

Töiden ja opintojen yhdistäminen henkilöstömme kertomana, osa 2

Julkaistu 9 tammikuun, 2023

Tribedolla työskentelee lukuisia opiskelijoita eri puolilla Suomea. Tässä juttusarjassa pääset lukemaan kuinka töiden ja opintojen yhteensovittaminen on sujunut Emilialla, Aleksilla ja Johannalla.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki