tribedo tribedo tribedo

Tutustu Vuoden 2023 tribedolainen -äänestyksen sijojen 4–10 tribedolaisiin

Julkaistu 8 helmikuun, 2024

Kärkikymmenikön palautteissa korostuivat erityisesti toisten kohtaaminen arjessa, auttamisen halu ja ratkaisukeskeisyys sekä vastuullinen tapa tehdä töitä, huumoria unohtamatta. Mitalikolmikkoon olet päässyt tutustumaan tarkemmin joulukuun blogikirjoituksesta, ja nyt esittelyvuorossa ovatkin sijoilla 4–10 olevat mahtavat tribedolaiset.

Tutustu Vuoden 2023 tribedolainen -äänestyksen sijojen 4–10 tribedolaisiin

Järjestämämme ”Vuoden tribedolainen 2023” -äänestyksen avulla löysimme työyhteisömme arvosankareita. Arvoilla tarkoitamme toimintakulttuurissamme näkyviä arjen tekoja, eli millaista meillä on tehdä töitä, miten nämä asiat työssämme näkyvät ja mikä tekee meistä ylpeästi tribedolaisen.

Sijoille 4–10 sijoittuneiden pisteet laskettiin urheilukisoista tuttua tapaa hyödyntäen, sillä monet saivat tasapisteitä. Täten mukaan laskettiin 10 parasta ja jaetut sijat siirsivät seuraavia sijoja yhdellä eteenpäin. Näin ollen jaetulla sijalla 5 on kaksi henkilöä, sijalla 8 kaksi henkilöä ja sijalla 10 kolme henkilöä.

 

Ylpeänä esittelemme vuoden 2023 tribedolaiset sijoilla 4–10 olevat:

Sija 4

Neljännelle sijalle äänestyksessä sijoittui Kuopiossa hallintopäällikkönä työskentelevä Kaisa. Hallintopäällikkönä Kaisa vetää Liiketoimintojen tukipalveluiden tiimiä. Taloon hän on tullut vuonna 2015, ja onkin ehtinyt kuluneessa ajassa toimia niin asiakaskontaktoijana, projektityöntekijänä, palveluohjaajana, esihenkilönä, työvuorosuunnnittelijana, projektipäällikkönä, kuin myös voimavarasuunnittelijana ja nyt viimeisimpänä nykyisessä roolissaan.

Voitosta Kaisa kertoo tulleen todella hyvä fiilis. ”Tämä vuosi on ollut täynnä uuden opettelua itsellenikin ja isot kehityshankkeet ovat vieneet todella paljon aikaa. Välillä olen miettinyt sitä, että olenko ollut riittävästi läsnä kaikille, jotka ovat tarvinneet apuani erilaisissa hetkissä. Ilmeisesti jotain olen osannut tehdä jotain oikein. 😊 ”

Arvomme yhdessä, joustavasti ja rohkeasti ovat Kaisalle olleet tärkeitä aina. Hän kertookin, ettei ole ollut tehtävää, missä ei olisi tarvinnut kollegoidensa tukea, neuvoja ja sparrailuja.

”Vuosi 2023 oli isojen kehityshankkeiden vuosi, ja vaati monenlaista joustoa, asioiden uudelleen miettimistä sekä rohkeita päätöksiä asioiden eteenpäin viemiseksi. Vaikka välillä oli tilanteita, että otsarypyt olivat vielä illalla laskettavissa peilistä, niin silti palavereissa ja kohtaamisissa on välittynyt lämpö, luottamus sekä huumori”, kuvailee Kaisa viime vuodesta ja arvoistamme.

Kaisa

 

Sija 5

Viidennettä sijaa jakavat asiantuntijana Talouspalveluissa Helsingissä toimiva Jari sekä Tampereella Transaktiomonitoroinnin Team Leadina toimiva Kati. Taloon Jari on tullut liikkeenluovutuksella OP Ryhmästä vuonna 2013, kun taas Kati on saapunut Tribedolle vuoden 2022 keväällä.

Jarin työtehtäviin kuuluu mm. ostolaskujen tiliöintiä sekä TEM-matkalaskujen tarkastamista ja perehdyttämistä. Sijoittumisestaan äänestyksessä Jari oli erittäin yllättynyt. ”Saamani palautteet kollegoilta omasta työstäni lämmittävät mieltä, sillä minuun luotetaan ja toimintaani arvostetaan. Meillä on mukava tiimi ja kaikesta olemme selvinneet yhdessä, aina yhteen hiileen puhaltaen.”

”Minulle myös tiimiajattelu on tärkeää, ja olenkin aina pyrkinyt auttamaan ja tukemaan kollegoita oman työni ohella. Joustavuus näkyy omassa työssäni mm. siinä, että saan suunnitella oman työpäiväni ja pystyn myös itse joustamaan. Minulle on luontevaa hypätä rohkeasti aina uuteen ja ottaa vastuuta tekemisestä”, tiivistää Jari ajatuksiaan kiitollisin mielin.

Jari

 

Team Leadin tehtäväänsä Kati kuvailee seuraavanlaisesti: ” Toisinaan tehtävänä on enemmän ns. ”paperitöitä” ja toisinaan taas painottuu vuorovaikutus niin tiimin, kollegoiden kuin kumppanin yhteyshenkilöiden kanssa. Tylsää ei ole koskaan, kun melkeinpä aina joku tilanne päällä, mikä kaipaa ratkaisua!”

Tunnustuksesta aivan fiiliksissä on myös Kati. Tribedon arvot pukevat Katin mielestä mahtavan konkreettiseksi sen, miten toimimme.

”Minuun teki vaikutuksen heti Tribedolle siirtyessäni tämän työpaikan yhteisöllisyys ja joustavat toimintatavat. Haluan pitää näitä arvoja jatkossakin arjen tärkeinä suuntaviivoina omassa työssäni.”

”Meillä on täällä aivan huippu porukka ja arvostan valtavasti meidän hyvää ilmapiiriä, vaikka teemmekin paljon etätyötä. On silti tosi tärkeää, että näemme välillä toisiamme myös livenä. Minun uuden vuoden lupaukseni onkin, että pyrin pitämään viikoittain toimistopäiviä” lupailee Kati iloisena.

Kati

 

Sija 7

Sijalla 7 oleva Jesse työskentelee toimihenkilönä Maksukuoripalveluissa Kuopiossa, missä hän on aloittanut joulukuussa 2019. Parin vuoden ajan tehtäviin on kuulunut mukaan myös Floor Managerina toimiminen, jossa suurin osa työajasta kuluukin, maksukuoripalvelutehtävien sekä kuolinpesälaskujen käsittelyn rinnalla.

Kysyttäessä fiiliksiä äänestyksen sijan 7 voitosta, Jesse kommentoi: ”Mistä voitosta! No ei vaan, kieltämättä vähän oudolta tuntuu sijoittua noinkin korkealle. Sanoin yhdessä weeklyssämme tiimille, että minua voi äänestää, jos ei muuta keksi. En tarkoittanut, että OIKEASTI minua voi äänestää!”, Jesse toteaa naurahtaen.

”Mutta kiva fiilis ja varsinkin, kun annettuja perusteluja ja kommentteja sai lukea, niin lämmitti kyllä mieltä isosti.”

Arvojemme Jesse kokee kuvaavan tribedolaisia hyvin. ”Yhdessä: pidän tärkeänä tunnetta, että puhalletaan yhteen hiileen. Yritän omalta osaltani pitää muun muassa tiimihenkeä yllä parhaani mukaan. Joustavasti: olen aina venynyt sinne missä ja milloin minua on tarvittu. Sellainen toimintatapa tulee jo ihan selkärangasta. Rohkeasti: olen koko Tribedo-urani ajan lähtenyt kaikkeen mahdolliseen mukaan, vaikkei olisi mikään pakko ollut. Ja aina on tullut tietääkseni ihan ok lopputulos! Jatketaan näillä siis eteenpäin 😎”.

Loppusanoina Jesse haluaa onnitella kaikkia kärkikymmenikköön sijoittuneita ja kiittää isosti häntä äänestäneitä. ”Ja minua äänestäneille, niin laitan ne Mobilepay-siirrot ihan lähiaikoina…”, Jesse toteaa loppuun pilke silmäkulmassaan.

Jesse

 

Sija 8

Jaetulla palkintopallilla sijalla 8 ovat Team Leadina AML-monitoroinnissa Tampereella toiminut Laura (nyk. OP Ryhmään siirtynyt) sekä asiakasneuvojana Kuopiossa Henkilöasiakasrahoituksen ja asumisen palveluiden operaatioissa työskennellyt Viivi (nyk. OP Ryhmään siirtynyt).

Tribedolle Laura saapui toukokuussa 2020 AFC Officerin tehtävään, josta sittemmin eteni vuonna 2023 Transaktiomonitoroinnin tiimin Team Leadiksi. Vuoden 2024 alussa Laura siirtyi uusiin haasteisiin OP:lle.

Sijoittumisestaan Vuoden tribedolainen 2023 -äänestyksessä Laura kertoo olleen yllättynyt, mutta todella iloinen. ”Tuntuu tietysti mukavalta, että joillain on tullut mielen äänestää juuri minua kyseisessä äänestyksessä” iloitsee Laura.

Arvojemme hän kertoo olevan tärkeässä roolissa työarjessa. ”Joustavasti arvo on mielestäni erittäin tärkeässä roolissa meillä, ja pyrin omilla toimillani myös pitämän siitä tiukasti kiinni. Palvelumme kun ei ole aikasidonnainen, niin onnistuu tiimissämme erittäin hyvin mm. erinäiset poissaolot kesken päivän, joka tuo kovasti joustoa. Myös mahdollisuus 100 % etätyöhön tuo valtavasti joustoa. Pyrimme myös tekemään töitä yhdessä tiiminä ja tekemään tarvittaessa myös rohkeita päätöksiä 😊” kuvailee Laura.

Laura

 

Viivi saapui Tribedolla loppuvuodesta 2022 asiakasneuvojan tehtäviin henkilöasiakkaiden puolelle. Asiakasneuvojana hän hoiti rahoituksen puhelinpalvelua sekä taustatehtäviä, laina-asiakirjojen lopputarkastusta sekä hetken aikaa myös perinnän ja luotonvalvonnan tehtäviä. Tämän lisäksi Viivi toimi Floor Managerina. Tammikuun aikana Viivi siirtyi OP:lle kohti uusia työtehtäviä.

Viivi kertoi olevansa sijoituksestaan äänestyksessä enimmäkseen yllättynyt ja iloinen. Hän ei osannut odottaa sijoittuvansa kisassa näin hyvin, mutta uutinen oli erittäin positiivinen yllätys.

Arvojemme näkymisestä omassa toiminnassaan Viivi pohtii seuraavaa: ”arvomme yhdessä, joustavasti ja rohkeasti näkyvät arjen työskentelytavoissani siten, että autan aina kollegaa oman osaamiseni mukaisesti ja pyrin olemaan aina saatavilla. Joustavuus näkyy työssäni siten, että kykenen esimerkiksi hyödyntämään moniosaamistani ja tekemään työtilanteen sekä tarpeen mukaisia työtehtäviä ja myös vaihtamaan työtehtäviäni tarpeen mukaisesti. Rohkeus taas näkyy siten, että tartun rohkeasti kiinni uusiin tehtäviin ja uskon omiin taitoihini.”

Viivi

Sija 10

Joensuussa Project Managerina työskentelevä Anni, Tampereen Projekti-tiimin Team Lead Maria sekä asiakasneuvojana Henkilöasiakkaiden päivittäispalveluissa Kuopiossa toimiva Noora jakavat yhdessä sijaa 10.

Annin työnkuvaan kuuluu nimettyjen Tribedon kaupallisten ja sisäisten hankkeiden vetäminen. Tribedolla hän on työskennellyt ensimmäistä kertaa toukokuussa 2020 asiakasneuvojana, jonka jälkeen alkuvuodesta 2021 hän syvensi osaamistaan back office -tehtävissä OP:n Keskusyhteisössä. Tribedolle takaisin hän palasi kesäkuussa 2022 rahoituspalveluiden Team Leadiksi, mistä nykyiseen tehtävään hän siirtyi viime vuoden marraskuussa.

”Kun sain kuulla sijoittumisestasi äänestyksessä, olivat fiilikset innostuneet ja kiitolliset. En voi kieltää, etteivätkö saamani perustelut myös herkistäneet. Olen hyvin onnellinen, että omalla toiminnallani on ollut innostava ja positiivinen vaikutus työyhteisössä”, kertoo Anni.

Yhdessä tekeminen on Annille tärkeää. Arvomme näkyvät Annin arjen toiminnassa myös mm. avoimen ja kannustavan ilmapiirin luomisella tiimissään. ”Haluan olla mahdollisimman positiivinen ja ratkaisukeskeinen, edistäen yhteistyön sujuvuutta. Yhdessä tekemällä oppii paljon, sillä erilaiset ihmiset tuovat monipuolista kokemusta ja näkökulmia työskentelyyn. Joustavuus näkyy arjessani siten, että minulla on kyky sopeutua nopeasti muuttuviin tilanteisiin ja työolosuhteisiin. Ymmärrän, että tilanteilla ja olosuhteilla on tapana muuttua nopeastikin ja olen mukautuvainen sekä ymmärtäväinen näissä tilanteissa. Rohkeus puolestaan ilmentyy kyvyssäni tarttua uusiin ideoihin ja aloitteisiin, mikä edistää jatkuvaa kehittymistä ja parantaa työskentelytapojamme. Lisäksi olen valmis oppimaan uutta ja ottamaan haasteita vastaan avoimin mielin. On rohkeaa, että uskaltaa ilmaista omia näkemyksiään ja ehdottaa ratkaisuja haasteisiin”, avaa Anni arvojemme näkymisestä.

Anni

 

Maria puolestaan tuli Tribedolle projektitoimihenkilöksi loppuvuodesta 2021. Noin puolen vuoden jälkeen hän eteni samaisen Projektitiimin esihenkilöksi kesäkuussa 2022.

”Meidän pääasiallinen työtehtävämme on tuottaa OP ryhmän yritysasiakkaille erilaisia projekteja. Töiden ohella suoritan viimeisiä maisteriopintojani ja tarkoitus on valmistua hallintotieteiden maisteriksi tämän kevään aikana” kertoo Maria.

”Kun kuulin, että minut on valittu jaetulle 10. sijalle tässä äänestyksessä, olin häkeltynyt. Kun sain äänestäjien antamat perustelut luettavakseni, olin jopa hieman liikuttunut. Tuntui hienolta lukea, miten työyhteisöni jäsenet kuvailivat minua ja työpanostani. Erityisen hyvältä nämä palautteet tuntuivat melko rankan syksyn jälkeen, jolloin todella koeteltiin koko tiimiämme”, Maria avaa tuntemuksistaan.

Maria kertoo Tribedon arvojen olleen vahvasti tiimin toimintatavoissa mukana jo ennen niiden julkaisemista vuoden 2023 kesäkuussa.

”Tiimin slogan on ollut ”Rohkeita ratkaisuja”, mikä perustuu allekirjoittaneen hokemaan arjen kysymyksissä. Rohkeasti arvo on omalla kohdalla ehkäpä kaikista arvoistamme vahvimmin toteutuva. Olen itse ratkaisukeskeinen ja uudistamishaluinen, joten tykkään esittää esimerkiksi kumppanin suuntaan uusia toimintamalliehdotuksia, tai vaikkapa kokonaan uusia projekti-ideoita. Rohkeus kasvaa itseluottamuksen myötä, jota ruokkii hyvä palautekulttuuri, jossa täällä Tribedolla ollaan oman kokemukseni mukaan ihan edelläkävijöitä. Toki itse tunnustan, että palautteenantamisessa esim. omille tiimiläisille on vielä petrattavaa. Olkoon tämä minun kirjallinen uuden vuoden lupaus siitä.”

”Joustavuus näkyy ihan jo meidän tiimimme nimessäkin. Pyrin myös esihenkilönä olemaan joustava, koska uskon sen vastavuoroisuuteen. Syksyn aikana joustavasti arvoa toteutettiin ihan esimerkillisesti: pystytimme todella nopealla aikataululla toteuttamaan täysin uutta tekemistä tiimillemme. Todistimme sen, että mikään ei ole meidän porukallemme mahdotonta.”

”Myös yhdessä arvoa toteutamme päivittäin tiimissä. Ongelmia ratkotaan yhdessä, ollaan aktiivisesti yhteyksissä ja tavataan myös livenä. Päivän aikana tulee yleensä oltua itse yhteydessä paljon myös kollegoihin ja olen todella kiitollinen siitä, miten mahtava porukka ja hyvä yhteishenki meillä täällä Tribedossa on. Halu auttaa kaveria on vahva ihan joka puolella ja pystyy luottamaan siihen, että aina saa apua”, Maria avaa arvojen toteutumisesta arjessaan.

Maria

 

Sijaa 10 jakamassa oleva Noora työskentelee asiakasneuvojan tehtävän lisäksi Kuopion, Joensuun ja Oulun toimihenkilöiden työsuojeluvaltuutettuna toista kauttaan. Työsuojeluvaltuutetun tehtävästä Noora kertoo olevan vilpittömän iloinen, sillä työyhteisön hyvinvointi, yhteisöllisyys ja yhdenvertaisuus ovat hänelle tärkeitä arvoja. Tribedolle Noora on saapunut reilu viisi vuotta sitten aloittaen Maksukuoripalveluissa, josta hän siirtyi hetkeksi projektien pariin ja siitä nykyiseen tehtäväänsä.

”Oli todellinen yllätys saada ääniä Vuoden tribedolainen -äänestyksessä ja erityisesti päästä kympin sakkiin. Tämä oli ehdottomasti vuoden kohokohtia, olen todella otettu ja asia lämmittää mieltä ❤” kiittelee Noora .

Noora kokee Tribedon arvojen näkyvän omassa työarjessaan siten, että hän omalla työpanoksellaan pyrkii vaikuttamaan niin, että jokaisella tribedolaisella olisi hyvä meillä työskennellä. Hän kertoo pyrkivänsä kuuntelemaan, auttamaan sekä tukemaan muita aina tarvittaessa.

Noora


Tutustu keihin tribedolaisiin voit törmätä meille hakiessasi, osa 2

Julkaistu 13 toukokuun, 2024

Tribedossa työskentelee yhteensä viisi henkilöstökonsulttia, sekä kaksi rekrytointikonsulttia. Heihin kaikkiin saatat törmätä meille töihin hakiessasi. Tässä 2-osaisen juttusarjan 2 .osassa selviää, mitä rekrytointikonsulttiemme Heidin ja Nellyn sekä henkilöstökonsulttiemme Emmin ja Saran työpöydille kuuluu, sekä millaisia henkilöitä he ovat.
Lue lisää

Tutustu keihin tribedolaisiin voit törmätä meille hakiessasi, osa 1

Julkaistu 30 huhtikuun, 2024

Tribedossa työskentelee yhteensä viisi henkilöstökonsulttia, sekä kaksi rekrytointikonsulttia. Heihin kaikkiin saatat törmätä meille töihin hakiessasi. Tässä 2-osaisessa juttusarjassa selviää mitä henkilöstö- ja rekrytointikonsulttiemme työpöydille kuuluu, sekä millaisia henkilöitä he ovat. Tässä kirjoituksessa käydään läpi henkilöstökonsulttiemme työnkuvaa, sekä pääset tutustumaan hiukan paremmin tribedolaisistamme Jaanaan, Kaisuun ja Tanjaan.
Lue lisää

Kesätyöntekijäkokemuksia

Julkaistu 19 tammikuun, 2024

Tribedolla oli kesätöissä vuonna 2023 eri paikkakunnilla uusia kasvoja. Näitä henkilöitä olivat muun muassa Henrietta, Sanna, Henri, Nuppu, Konsta ja Samuli. Miten he viihtyivät talossa kesätöiden merkeissä, ja millaisia tehtäviä kesätöissämme pääsee esimerkiksi tekemään?
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki