tribedo tribedo tribedo

Urapolkutarina: Aito kiinnostus arvostettuun alaan vei mukanaan

Julkaistu 24 kesäkuun, 2021

Kuinka saada jalka oven väliin? Millaisia taitoja finanssialalla vaaditaan? Joensuulainen Joni jakaa tarinansa Opsetilta Pohjola Vakuutukseen kulkeneesta urapolustaan.

Urapolkutarina: Aito kiinnostus arvostettuun alaan vei mukanaan

Finanssiala koetaan arvostetuksi ja monia kiinnostavaksi alaksi, mutta usein jalan saaminen oven väliin voi tuntua haastavalta. Opset on kuitenkin toiminut monelle ensiaskeleena kohti alaa ja OP Ryhmää. Mikä on Jonin tarina, ja millaisille henkilöille hän suosittelee alaa?

Jonin taipale finanssialalla sai alkunsa talven pakkasilla vuonna 2019 Opsetissa aloittaessaan. Opsetille tie toi monen tekijän summana, mutta päätekijänä oli mahdollisuus osa-aikaiseen työskentelyyn opintojen ohessa. 

”Olin hetken aikaa vaan opiskelijana, mutta se osoittautui minulle liian tylsäksi  olen tottunut tekemään. Halusin oppia finanssialasta ja saada pohjaa sekä substanssiosaamista alalta, joka aidosti kiinnostaa. Olin kuullut Opsetista hyvää kavereiden kautta, joten päätin hakea” Joni kertoo iloisesti.  

Ennen uutta uraansa finanssialalla Joni teki töitä autovuokraamossa ammattikorkeakoulun tradenomiopiskeluiden ohessa. Myös keihäänheitossa hän ehti luomaan uraa maajoukkueessa 10 vuoden ajan, mutta tämä aktiiviura päättyi syksyllä 2019. Urheilutaustansa Joni kertoo antaneen voimavaroja hyödynnettäväksi työelämään. 

”Urheilu-urasta jäi käteen eritoten henkistä pääomaa.” 

Tradenomiksi Joni valmistui keväällä 2019. Hän aloitti saman vuoden syksyllä jo uudet opinnot.  

“Nyt opiskelen töiden ohessa markkinoinnin johtamista kauppatieteiden maisterivaiheessa, joka on 75 prosenttisesti valmis ”, kertoo multitaskingiin tottunut Joni. 

Opsetilla Joni ehti tehdä töitä asiakasneuvojana puoli vuotta ennen siirtymistään Pohjolalle henkilöasiakkaiden vakuutusneuvojaksi. Asiakasneuvojan tehtävät sisälsivät aluksi projektiluontoisia hommia ja sen jälkeen monikanavaista asiakaspalvelua pankkipuolella. 

”Työ oli mielenkiintoista ja lisäsi ymmärrystäni alaa kohtaan. Olen sitä mieltä, että asiat opitaan tekemällä. Työssä opin asioita niin itsestäni, kuin itse työstäkin. Asiakasneuvojan pesti antoi minulle tilaisuuden nähdä alaa sekä ymmärrystä siitä, onko se sellainen alajonka parissa haluaisin oikeasti työskennellä ja luoda uraa”, Joni kertoo 

Opsetia työpaikkana Joni suosittelee sellaisille henkilöille, joita finanssiala kiinnostaa ja jotka haluavat siihen tutustua. Jonin mielestä Opset tarjoaa laajan repertuaarin arvostetusta ja hyvästä alasta.
 

Pankkitehtävistä vakuutuksen pariin 

Joni aloitti nykyisessä työnkuvassa Pohjola Vakuutuksella huhtikuussa 2020. Hän toimii Pohjois-Karjalan, Vaara-Karjalan ja Liperin osuuspankkien henkilöasiakkaiden yhteyshenkilönä vakuutusasioissaJoni kokee Opsetista olleen paljon hyötyä nykyiseen tehtävään hakiessa, eikä uskoisi olevansa nykyisessä roolissa ilman Opset-ajan antamaa kokemusta ja oppia. 

”Työnkuvaani kuuluu asiakkaiden tapaaminen monikanavaisesti. Hoidan nykyistä asiakaskantaa ja teen myös uusasiakashankintaa. Tarvittaessa ohjaan asiakkaan eteenpäin oikealle asiantuntijalle, jolloin hommaan kuuluu myös tiivistä yhteistyötä pankkipuolen kollegoiden kanssa. Käytännössä työ on kokonaisvaltaista laadukkaan palvelun tuottamista. Lisäksi olen Agile Master, jossa rooliini kuuluu mm. tiimin auttaminen yhteisten päämäärien tavoittamiseksi.” 

Jonin mukaan parasta hänen työssään on se laaja kirjo elämäntilanteita, joita pääsee kokemaan yhdessä asiakkaiden kanssa. Myös myynti on lähellä Jonin sydäntä.   

”Myynti on asiakkaan tarpeen täyttämistä ja siksi kiehtovaa. Pyrin olemaan asiakkaan siinä hetkessä ja turvaamaan hänelle tärkeitä asioita. Koen työni olevan merkityksellistä ja ylpeyden aihe”, Joni painottaa 

Tulevaisuuden haaveena ja tavoitteena Jonilla on saada koulu pakettiin sekä edetä uralla niin, että hän pääsisi esihenkilötehtäviin. 

”Ihmisten valmentaminen ja auttaminen parhaan irti saamiseksi ovat haaveissa, sillä ne kiinnostavat minua valtavasti”, hän toteaa tarmokkaasti. 


Lopuksi kysyimme vielä Jonilta, millä sanoilla hän kuvailisi Opsetia? 

Joustava: laajasti tarjolla erilaisia mahdollisuuksia,  

Huomioonottava: pidetään huolta,  

Huipputiimihuippu ilmapiiri ja huippuja ihmisiä, joilla on samanlaisia kiinnostuksen kohteita. Sain Opsetissa tosi hyvä kavereita, joiden kanssa olen edelleen tekemisissä.”  

 


Esittelyssä Oulun joustavan asiakaspalvelun floor manager

Julkaistu 14 maaliskuun, 2023

Kirjoituksessa itsestään ja taustoistaan avaa Anna. Kuinka neljän lapsen äiti esimerkiksi hallitsee työn, arjen ja yrittäjyyden kombinaation? Entä mitä hänen tehtäviinsä Tribedolla kuuluu?
Lue lisää

Esittelyssä Joensuun päivittäispalveluiden Team Lead

Julkaistu 21 helmikuun, 2023

Tässä kirjoituksessa pääset tutustumaan uuteen Joensuun päivittäispalveluiden Team Lead Maijuun. Millainen Tribedon tuore vahvistus onkaan ja millaisia odotuksia hänellä tehtävää kohtaa on?
Lue lisää

Töiden ja opintojen yhdistäminen henkilöstömme kertomana, osa 3

Julkaistu 27 tammikuun, 2023

Tribedolla työskentelee lukuisia opiskelijoita eri puolilla Suomea. Tässä 3-osaisen juttusarjan viimeisessä osassa pääset lukemaan kuinka töiden ja opintojen yhteensovittaminen on sujunut Aleksilla.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki