tribedo tribedo tribedo

Vuoden tribedolaiset TOP 3

Julkaistu 19 joulukuun, 2023

Järjestimme vuoden huipennuksena ”Vuoden tribedolainen 2023” -äänestyksen, jonka avulla löysimme työyhteisömme arvosankareita. Heitä, jotka omassa toiminnassaan toimivat arvojemme kautta ja niiden mukaisesti, arvomme arjen teoissa näkyviksi tehden. Pääset tutustumaan mitalikolmikkoon pintaraapaisua syvemmin tästä kirjoituksesta.

Vuoden tribedolaiset TOP 3

Meillä on tahto kehittää eteenpäin henkilöstökokemustamme ja tribedolaista identiteettiä. Näitä tavoitteita tukemaan halusimme alkuvuoden aikana luoda yhteiset Tribedon arvot: yhdessä, joustavasti ja rohkeasti.

Arvot luovat perustan yhteiselle tekemiselle. Halusimme yhdessä koko henkilöstön kanssa työstäen löytää arvot, jotka ovat päätetty yhdessä ja joiden takana me kaikki pystymme seisomaan. Arvoilla tarkoitamme toimintakulttuurissamme näkyviä arjen tekoja, eli millaista meillä on tehdä töitä, miten nämä asiat työssämme näkyvät ja mikä tekee meistä ylpeästi tribedolaisen.

Järjestämämme ”Vuoden tribedolainen 2023” -äänestyksen avulla löysimme työyhteisömme arvosankareita. Ääniä keräsivät yli 200 mahtavaa tribedolaista. Kärkikymmenikön palautteissa korostuivat erityisesti toisten kohtaaminen arjessa, auttamisen halu ja ratkaisukeskeisyys sekä vastuullinen tapa tehdä töitä, huumoria unohtamatta.

Ääniä saivat antaa jokainen tribedolainen. Täten kisa ratkesi vain ja ainoastaan näiden annettujen äänien perusteella. Äänestyksen pisteet laskettiin Euroviisuista tuttua kaavaa noudattaen: kultamitalista sai 3 pistettä, hopeasijasta 2 pistettä ja pronssista 1 pisteen.

Saammeko esitellä, Vuoden tribedolaisten TOP 3: 

Sija 1 

Kultamitalin saajaksi tribedolaiset äänestivät henkilöstökonsulttina toimivan Jaanan, jonka kotipesä sijaitsee Helsingissä. Jaana on tullut Tribedon vahvistuksesi 1,5 vuotta sitten, ja on toiminut tämän ajan Henkilöstöpalveluiden liiketoiminnassa osana henkilöstövuokrauksen tiimiä.

Henkilöstökonsultin rooliin Jaana kertoo kuuluvan hallinnollisen esihenkilön roolin 85 henkilölle, jotka työskentelevät vuokratyösuhteessa OP Ryhmällä. Tehtävässään hän on näiden vuokratyöntekijöiden tukena sekä apuna, ja vastaa heidän työsuhdeasioistaan. Tämän lisäksi Jaana mm. rekrytoi henkilöstöä vuokratyösuhteisiin sekä pitää tiivistä yhteyttä niiden OP:n esihenkilöiden kanssa, joilla on Tribedon henkilöstöä tiimeissään. Kiitosta esihenkilötyöstään Jaana saikin roimasti äänestyksen avopalautteissa hänen ymmärtäväisyydestään, kannustavasta asenteestaan, luotettavuudestaan, oikeudenmukaisuudestaan, kuin myös henkilökohtaisista kohtaamisistaan.

”Olin todella häkeltynyt ja yllättynyt voitostani. Palautteet esihenkilötyöstäni lämmittivät erityisen paljon, sillä en ole samalla tavalla jakamassa henkilöiden kanssa työarkea, niin kuin OP:n esihenkilöt ovat. Olen onnellinen, että olen pystynyt olemaan tukena omassa roolissani sen mahdollistamissa mitoissa ja puitteissa. Ihanaa, että oma tapani olla ja toimia on välittynyt hyvänä ja lämpimänä”, Jaana kiittää onnellisena.

Jaana

Kiitosta avoimissa palautteissa saivat myös Jaanan Tribedon arvojen mukainen toiminta, auttamisvalppaus sekä positiivinen työote ja ulosanti.

”Olen todella iloinen, että olen pystynyt välittämään Tribedon arvoja omassa toiminnassani. Minulle tiimiajattelu on tärkeää ja haluan omassa tiimissänikin olla tukena ja apuna kollegoilleni. Vaikka tiimissämme on vastuualueet jaettu, meillä myös autetaan toisia yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

Joustavuus puolestaan näkyy esimerkiksi Tribedon puolesta työaikojen joustamisessa. Tämän myötä olen myös itse valmis joustamaan takaisin. Joustaminen näkyy siis puolin ja toisin. Rohkeasti onkin haastavampi näkökulma. Mutta luulen, että rohkeasti toiminen näkyy kyvyssäni haastaa muita siinä suhteessa, jos koen että jossakin olisi parannettavaa tai jos jonkin asian voisi hoitaa toisella tapaa. Rohkeus on myös sitä, että puhun asioista asioina ja uskallan kyseenalaistaa päätöksiä vaatien niille perusteluita”, toteaa Jaana arvoista omassa työarjessaan.


Sija 2

Hopeamitali koristaa Tampereella sijaitsevan Senior henkilöstökonsultti Tanjan kaulaa. Talossa Tanja on ollut jo yhdeksän vuotta. Uraa hän on tehnyt Tribedossa läpi vuosien vuokratyön ja rekrytointien parissa eri rooleissa. Tällä hetkellä hän vastaa Pohjola Vakuutuksen ja OP Yrityspankin vuokratyöpalveluista. Roolissaan Tanja mm. rekrytoi OP kumppanille vuokratyöntekijöitä sekä toimii näiden vuokratyöntekijöiden esihenkilönä (80 henkilöä) ja tekee vahvaa yhteistyötä OP:n kanssa.

”Vuokratyö ja rekrytoinnit ovat aiheina sellaisia, että innostun niistä edelleen. Niissä on paljon mielenkiintoisia juttuja. Koen, että vieläkin voin itsekin työssäni kehittyä ja kehittää toimintaa, minkä koen tärkeäksi”, perustelee Tanja.

Tanja

Vuosien kerryttämä vahva osaaminen onkin saanut kiitosta äänestyksen palautteissa. Tämän lisäksi korostuivat Tanjan rempseä ja huumoririkas luonne, auttavaisuus, ratkaisukeskeisyys, ihmisläheinen ja ystävällinen ote sekä ymmärtäväisyys.

”Kun sain tietää 2. sijastani, ajattelin että tämä on virhe. Laskennassa on täytynyt käydä virhe”, Tanja nauraa.

”Sitten kun sisäistin asian, lämmitti sydäntäni kovasti minulle kohdistetut palautteet. Olen tosi onnellinen, että olen pystynyt luomaan luottamuksen tunteen ihmisille ja että toimintaani arvostetaan”, hän tiivistää ajatuksistaan.

Myös esihenkilötyöstään Tanja sai kiitosta. Hän kertookin, että henkilöstökyselyn tuloksissa tämä sama teema on ilmennyt ja kiitosta tullut tietoisuuteen. Tanja uskoo hyvien tuloksien taustalla olevan luottamus, joka ansaitaan pitkäjänteisellä työllä, läsnäololla, nopealla reagoinnilla ja arjessa mukana olemisella.

”Myös johdonmukaisuus ja selkeys on tärkeää. Siten henkilöt voivat ennakoida mitä teen, ja myös se herättää luottamusta. Haluan olla oma itseni esihenkilönä, joten myös itsetuntemus on tärkeää. Minulle on lisäksi tärkeää, että jokainen kohtaaminen jättää hyvän muistijäljen. Vaikka kohtaamisen aihe ei olisi positiivinen, pyrin siihen, että työntekijöille tulee kokemus rinnalla olemisesta, huolehtimisesta ja halusta olla ihmisten arjessa mukana.”


Sija 3

Pronssimitalin sai Kuopiossa Team Leadina toimiva Pasi. Tribedossa Pasi on työskennellyt vuodesta 2017 lähtien. Tehtäviä hän on tehnyt aina myyntineuvottelijasta (nyk. asiakasneuvoja), palveluohjaajaksi ja valmentajaksi ja siitä Team Leadiksi eri kokonaisuuksiin. Tällä hetkellä Pasi toimii esihenkilönä Henkilöasiakkaiden päivittäispalveluissa 14:ta henkilöstä koostuvalle tiimille. Tiimissä tehdään pankin puhelinpalvelun monikanavaista asiakaspalvelua eri linjoilla sekä erilaisia tausta- ja projektitöitä mm. tuntemistietojen parissa. Tämän tiimin ohjaamisen ohella Pasi vetää ulossoittopalvelua.

Pitkästä Tribedo-urasta ja moninaisista tehtävistä kertyneestä moniosaajuudesta ja ammattitaidosta, sekä niiden myötä muiden auttamisesta, Pasi saikin kiitosta Vuoden tribedolainen -äänestyksen avopalautteissa.

”Kun sain tietää kolmossijastani, olin siitä ihan todella otettu. On ihan todella mukavaa, että olen pystynyt auttamaan ja tukemaan ihmisiä ja että se on jäänyt heillekin positiivisena mieleen. Erityisen otettu olen siitä, että kaiken muun loppuvuoden kyselyruuhkan rinnalla, vielä tässäkin äänestyksessä on nähty vaivaa ja mietitty perusteluita äänestettäessä.

Olen vuosien varrella päässyt kehittämään itseäni erinäisiin tarjottuihin mahdollisuuksiin ja käynyt myös kaksi koulutusta töiden ohessa: finanssialan ja lähiesihenkilötyön ammattitutkinnot. Noin vuoden kävin välissä toisen palvelualueen Team Leadina, kunnes tein nyt syksyllä comebackin päivittäispalveluiden puolelle. Muutoin olen täällä käytännössä roolissa, jos toisessa Tribedo-urani tehnyt, joten sieltä sitä osaamista on karttunut”, pohtii Pasi osaamisen kertymisestä.

Pasi

”Muiden auttaminen on minulle luontaista, ja pidän siitä. Olen kuitenkin myös onnellinen, että itsekin voin aina kysyä muilta kollegoiltani apua eri eteen tuleviin kysymyksiin. Minulle on arvokasta, että oman tiimin asioiden suhteen on aina joku keltä kysyä apua, ja että sitä apua myös saa. Kukaan ei voi tietää koskaan kaikesta kaikkea, vaan aina oppii uutta”, Pasi kertoo.

Pasissa pidetään lisäksi erityisesti hänen positiivisuudestaan ja hyväntuulisuudestaan sekä tavasta olla arjessa tukena. Pasi itse kokee tähän vaikuttavan myös vahvasti työporukan sekä omien työtehtävien mielekkyyden.

”Ympärilläni on mahtava porukka, kenen kanssa tehdä töitä. Koskien niin tiimiläisiä, asiantuntijoita kuin esihenkilöitäkin, joiden kanssa arjessa paljon yhdessä tehdään ja nähdään”, kiittelee Pasi.

 


Tutustu keihin tribedolaisiin voit törmätä meille hakiessasi, osa 2

Julkaistu 13 toukokuun, 2024

Tribedossa työskentelee yhteensä viisi henkilöstökonsulttia, sekä kaksi rekrytointikonsulttia. Heihin kaikkiin saatat törmätä meille töihin hakiessasi. Tässä 2-osaisen juttusarjan 2 .osassa selviää, mitä rekrytointikonsulttiemme Heidin ja Nellyn sekä henkilöstökonsulttiemme Emmin ja Saran työpöydille kuuluu, sekä millaisia henkilöitä he ovat.
Lue lisää

Tutustu keihin tribedolaisiin voit törmätä meille hakiessasi, osa 1

Julkaistu 30 huhtikuun, 2024

Tribedossa työskentelee yhteensä viisi henkilöstökonsulttia, sekä kaksi rekrytointikonsulttia. Heihin kaikkiin saatat törmätä meille töihin hakiessasi. Tässä 2-osaisessa juttusarjassa selviää mitä henkilöstö- ja rekrytointikonsulttiemme työpöydille kuuluu, sekä millaisia henkilöitä he ovat. Tässä kirjoituksessa käydään läpi henkilöstökonsulttiemme työnkuvaa, sekä pääset tutustumaan hiukan paremmin tribedolaisistamme Jaanaan, Kaisuun ja Tanjaan.
Lue lisää

Tutustu Vuoden 2023 tribedolainen -äänestyksen sijojen 4–10 tribedolaisiin

Julkaistu 8 helmikuun, 2024

Kärkikymmenikön palautteissa korostuivat erityisesti toisten kohtaaminen arjessa, auttamisen halu ja ratkaisukeskeisyys sekä vastuullinen tapa tehdä töitä, huumoria unohtamatta. Mitalikolmikkoon olet päässyt tutustumaan tarkemmin joulukuun blogikirjoituksesta, ja nyt esittelyvuorossa ovatkin sijoilla 4–10 olevat mahtavat tribedolaiset.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki