tribedo tribedo tribedo

Yritystoiminta ja päivätyö – mahdoton yhtälö? Ei suinkaan!

Julkaistu 11 elokuun, 2020

Yrittäjyys kiinnostaa yhä useampia. Ajatus saattaa tyssätä alun mahdolliseen taloudelliseen epävarmuuteen. Mitä jos intohimoaan toteuttaisi päivätyö takataskussa?

Yritystoiminta ja päivätyö – mahdoton yhtälö? Ei suinkaan!

Opset tarjoaa mahdollisuuksia hyvin moniin elämän erilaisiin tilanteisiin. Osa-aikainen työsopimus on yksi suosituimmista mahdollisuuksista esimerkiksi harjoitettaessa yritystoimintaa päivätyön ohella. Haastattelimmekin toimihenkilöitämme Minttu-Mariaa, Niinaa ja Ainoa ja kysyimme heidän kokemuksiaan näiden kahden maailman yhdistämisestä.

Tällä hetkellä hoitovapaalla oleva Minttu-Maria on löytänyt intohimonsa Opsetilla työskentelyn oheen ravitsemusneuvonnan parista. Hän pyörittää puolisen vuotta sitten perustamaansa Minttika-yritystä, jonka avulla Minttu-Maria pyrkii tuomaan esille näkökulmaa siitä, kuinka nykypäivän ruoka on vaikuttanut elimistöihimme.

”Jopa 83%:lla suomalaisista on tämä aihealue hakusessa. Haluankin yritykseni avulla opettaa ihmisille, kuinka ruualla ja ravinnetasapainolla voi vaikuttaa hyvinvointiin”, Minttu-Maria täsmentää.

Minttika tarjoaa ravitsemusneuvontaa yksilövalmennuksina.  Lisäksi yrityksen toimintaan kuuluu faktapohjaisesti kirjoitetut blogikirjoitukset sekä YouTube-videot, joita on mahdollista löytää Terveisin terveytesi -nimellä.

”Välillä pidän maksuttomia luentoja. Olen myös suunnitellut maksuttomia 5 päivän haastevideoita, joten kannattaa pitää silmät ja korvat auki”, Minttu-Maria vinkkaa.

Vaikka Minttu-Maria on käynnistänyt yritystoimintansa hoitovapaansa aikana, aikoo hän töihin palatessaan yhdistää päivätyön Opsetilla sekä yrityksen toisiinsa hyödyntämällä Opsetin tarjoaman mahdollisuuden osa-aikaiseen työsuhteeseen.

”Ehdin olla Opsetilla noin neljä vuotta ennen hoitovapaatani. Koska rakastan pankkialaa ja Opsetia työnantajana, haluan ehdottomasti jatkaa meillä hoitovapaani päätyttyäkin.

Joensuussa asiakasneuvojana työskentelevä Niina aloitti Opsetilla vuoden 2018 keväällä, jolloin hän myös perusti energiahoitoja tarjoavan toiminimiyrityksensä Infinity Healing:in. Yritys tarjoaa muun muassa jäsenkorjausta sekä niin kehoa kuin mieltäkin rentouttavaa ja tasapainottavaa BodyMind Energy Balancing energiahoitoa. Hoitojen avulla vaikutetaan kehon syviin lihaksiin sekä hermostoon, purkaen niihin varastoitunutta stressiä.

”Löysin intohimoni energiahoitoihin omien hoitokokemuksieni kautta. Innostumisen myötä päädyinkin opiskelemaan energiahoitajaksi ja niitä hommia teen nyt Opsetin päivätyön rinnalla.

Sopimukseni Opsetilla mahdollistaa ajoittain normaalia lyhyempien työviikkojen tekemisen, jolloin teen hoitoja joko aamupäivällä ennen töihin tuloa tai vastaavasti iltaisin”, Niina kertoo.

Niina tekee hoitoja kotonaan. Vaikka työpäivät venyvät välillä kokonaisuudessaan pitkiksi, antavat molemmat työt sopivaa vastapainoa toisilleen.

”Kun tekeminen on mukavaa ja siitä nauttii, eivät pitkätkään työpäivät tunnu liian raskailta” Niina vakuuttaa.

Yrittäjyyden ja Opsetilla työskentelyn yhdistäminen onkin sopinut Niinalle kuin nenä päähän. Hän kertoo hakeneensa työsuhteeseen Opsetille juurikin täällä tarjotun jouston ansiosta, että yrittäjyys ja lyhennetty työviikko on mahdollista sovittaa yhteen.

”Olenkin erittäin iloinen, kuinka hyvin työaikojen suhteen on löytynyt joustoa näiden reilun kahden vuoden aikana” Niina kertoo hymyillen.

Kuopiossa asiakasneuvojana toimiva ja työn ohessa opiskellut Aino on jo konkari työn sekä muun elämän yhdistämisessä. Työn ja opiskelun yhteen sovittaminen on onnistunut loistavasti, ja siitä rohkaistuneena tulee mukaan myös kolmas maailma: yritysmaailma.

”Olen perustamassa Kuopioon siskoni kanssa Second hand -liikettä. Yritysidea syntyi keskustellessamme kirpputoreista ja siitä kuinka hän on aina niistä pitänyt, mutta minä en ollenkaan. Tajusimme, että eroavaisuutemme mielipiteissämme johtuu siistien kirpputorien puuttumisesta Kuopiosta, sellaisten joissa minunkinlaisten olisi mielekästä käydä.”

“Tarkoituksena on siis luoda Kuopioon siisti Second hand -tuotteita myyvä liike, jonka ohella toimii paikallisten tuottajien tuotteita tarjoava kahvila”, Aino avaa yrityksen toimintaideaa.

Aino kertoo opiskeluiden ja töiden yhteensovittamisen olleen helppoa, sillä tiimi jossa hän työskentelee tarjoaa asiakaspalvelua vuoden jokaisena päivänä useimmiten kello 6-23 välillä.

”Saan siis otettua työvuoroja näppärästi viikonlopuille ja illoille, juuri sen määrän kuin haluan. Olen myös esimieheni kanssa alustavasti sopinut, että kun liiketoimintamme alkaa ja joudun siirtymään sinne hommiin, voin silti tehdä yksittäisiä vuoroja tiimissäni, esimerkiksi juuri viikonloppuisin” kertoo Aino.

Toimeentulojen turvaaminen liiketoimintaa käynnistäessä onnistuu Ainon kohdalla päivätyön avulla. Aino kertookin, että tahtoo jatkaa Opsetilla yritystoiminnan ohella niin pitkään kuin mahdollista.

”Suurin tarvitsemani jousto on juuri siinä, että saan määritellä itse kullekin kuulle valitsemani vuorojen määrän, minimimäärävaatimukset toki huomioiden.”

”On myös ollut ihanaa, kuinka hyvin esimieheni on tukenut minua yrittäjyyden tiellä”, Aino iloitsee.


Tutustu Vuoden 2023 tribedolainen -äänestyksen sijojen 4–10 tribedolaisiin

Julkaistu 8 helmikuun, 2024

Kärkikymmenikön palautteissa korostuivat erityisesti toisten kohtaaminen arjessa, auttamisen halu ja ratkaisukeskeisyys sekä vastuullinen tapa tehdä töitä, huumoria unohtamatta. Mitalikolmikkoon olet päässyt tutustumaan tarkemmin joulukuun blogikirjoituksesta, ja nyt esittelyvuorossa ovatkin sijoilla 4–10 olevat mahtavat tribedolaiset.
Lue lisää

Kesätyöntekijäkokemuksia

Julkaistu 19 tammikuun, 2024

Tribedolla oli kesätöissä vuonna 2023 eri paikkakunnilla uusia kasvoja. Näitä henkilöitä olivat muun muassa Henrietta, Sanna, Henri, Nuppu, Konsta ja Samuli. Miten he viihtyivät talossa kesätöiden merkeissä, ja millaisia tehtäviä kesätöissämme pääsee esimerkiksi tekemään?
Lue lisää

Vuoden tribedolaiset TOP 3

Julkaistu 19 joulukuun, 2023

Järjestimme vuoden huipennuksena ”Vuoden tribedolainen 2023” -äänestyksen, jonka avulla löysimme työyhteisömme arvosankareita. Heitä, jotka omassa toiminnassaan toimivat arvojemme kautta ja niiden mukaisesti, arvomme arjen teoissa näkyviksi tehden. Pääset tutustumaan mitalikolmikkoon pintaraapaisua syvemmin tästä kirjoituksesta.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki