tribedo tribedo tribedo

Esittelyssä palautteen antamisen mestari Henrik

Julkaistu 5 heinäkuun, 2023

Tuttavallisemmin itseään Henkaksi kutsuvalle, Kuopiossa kotipesäänsä pitävälle osaajalle, kuuluu työpöydälle niin asiakasneuvojan töitä, perehdytystä kuin muiden auttamistakin. Unohtamatta muotoilun opintojen kanssa yksiin meneviä tehtäviä. Mitä tehtäviä palvelumuotoiluun kuuluu ja millainen henkilö nimen takana piilee? Sen saat selville tästä kirjoituksesta.

Esittelyssä palautteen antamisen mestari Henrik

Ennen Tribedolla hakeutumista, Henrik työskenteli B2B myynnin parissa. Kun kyseinen tehtävä ei tuntunut enää omalta, alkoi hän selailemaan avoimia työpaikkoja ja päätyi laittamaan tuntia ennen haun sulkeutumista hakemuksen Tribedolle. Kyseinen tehtävä koski asiakasneuvojan tehtävää päivittäispalveluissa. Nykyisin vain nimike on pysynyt samana, sillä muutoin Henrik on haalinut eri tehtäviä itselleen samalla asiakaspalvelun jäädessä taka-alalle.

”Juuri reilu kuukausi takaperin tuli kaksi vuotta täyteen talossa. Aloitin alun alkaen asiakasneuvojana, sillä halusin päästä auttamaan ja palvelemaan asiakkaita. Hommassa tykkäsin heti erityisesti siitä, että asiakkaat soittivat minulle päin.”

”Olen kuitenkin todella kunnianhimoinen ja haluan haastaa itseäni, sillä kyllästyn aika helposti. Näissä töissä kyllästymistä ei ole kyllä odotettavissa, sillä uusia tehtäviä ja vastuuta saa halutessaan. Viimeisen vuoden olenkin pääasiallisesti tehnyt töitä asiakaspalvelun parissa noin pari kertaa viikossa, auttaen muita asiakasneuvojia floor managerin roolissa ja muutoin perehdyttäen uusia työntekijöitä sekä tehnyt palvelusuunnittelua. Seuraavaksi tavoitteenani on Team Leadin tehtävä ” avaa Henkka itsestään ja työstään.

Yrityksen palveluiden kehittämistä

Töiden ohessa syntyperäinen pohjoissavolainen suorittaa muotoilijan opintoja Kuopiossa Savonia ammattikorkeakoulussa. Opintosuuntana hänellä on palvelumuotoilu, ja opintoja takana nyt noin puolet neljän vuoden kokonaisuudesta. Tällä hetkellä Henrik kertoo töiden menevän opintojen edelle, sillä työnteko tuntuu mieluisalta. ”En sitten tiedä, jos ensi syksynä pitäisi opintovapaata niin että saisi opintojakin edistettyä taas paremmin” pohtii Henkka.

Opinnot ja työt täydentävät hyvin toisiaan ja Henrik kertookin saaneensa tehtyä esimerkiksi yhden harjoittelun työn kautta. Hänen työnkuvansa onkin lähtenyt kohti palvelumuotoilua opiskeluiden siivittämänä.

”Jos palvelumuotoilu pitäisi tiivistää yhteen lauseeseen, sanoisin että se on yrityksen palveluiden kehittämistä. Minun kohdallani se on tarkoittanut Tribedolla esimerkiksi perehdyttämisen kehittämistä sekä uusien toimintaa sujuvoittavien toimintamallien suunnittelemista” Henrik kertoo.

Henrik
Harrastukset vastapainona arjelle, ja toisilleen

Vapaa-ajalla Henrik viettää paljon aikaa jalkapallon parissa sekä kuntosalilla. Oman jalkapallouran mennessä jäihin kolme vuotta takaperin, on viimeiset vuodet täyttyneet valmentamisesta.

Henkka paljastaa vastapainona menevälle palloilulle olevan taulujen maalauksen ja kaikennäköisien asioiden, omien sanojensa mukaisen, ’fiksailun’. Oman terapiahetken salaisuuden hän kertoo olevan musiikkien korville laittaminen, hyvän juoman nautiskelu ja maalailu. Tällä kolmen asian kokopanolla ajatukset saa takuulla muualle.

Kentiltä luihin ja ytimiin vahvistunut tiimihenki ja valmentaminen näkyvät myös Henrikin työtaidoissa ja -elämässä. Hän kertoo pitävänsä ihmisten kouluttamisesta, auttamisesta ja perehdyttämisestä. Näissä tehtävissä jalkapallon parissa opituista ryhmätaidoista on etua ja Henrik kertookin eniten pitävänsä nykyisissä työtehtävissään suunnittelusta ja työyhteisön sekä tekemisen kehittämisestä. Muiden auttaminen ja onnistumisen tunteiden aikaansaaminen ovat lisäksi hänelle tärkeitä asioita.

”Sanoisin että olen reilu, suorasanainen, avoin ja luotettava. En oikein stressaa tai jännitä mistään tai mitään, ja koen että nämä ovat taitoja, joista hyödyn työelämässä, sekä vapaa-ajalla” kuvailee Henkka persoonaansa.

Lisäksi Henrik kertoo aina olleensa kaveriporukkansa niin kutsuttu faija. ”Haluan aina, että kaikilla on hyvä olla ja huolehdin muista. Kyllä tämä taitaa työelämässäkin näkyä” Henrik naurahtaa.

Henrik valmennustehtävissä
Kehittyä voi vain palautteen avulla

Työyhteisössä kaiken tekemisen keskiössä on avoimuus. Kaikesta pitää pystyä puhumaan, ja eri mieltä täytyy saada olla. Avoimuus näkyy myös siinä, että tukea saa aina kun sitä tarvitsee ja että sitä tarjotaan.

”Myös palaute on tärkeää; se on kehittymisen a ja o. Mielestäni ilman palautetta, niin rakentavassa kuin positiivisessa mielessä omasta tekemisestä, ei ole mahdollista kehittyä.”

”Mielestäni työyhteisö on kuin hyvä kaveri; se ymmärtää ja jos ei ymmärrä niin asiat käydään yhdessä läpi ja puhalletaan yhteen hiileen” tiivistää Henrik ajatuksiaan työyhteisössä tärkeiksi kokemistaan asioista.


Tutustu keihin tribedolaisiin voit törmätä meille hakiessasi, osa 2

Julkaistu 13 toukokuun, 2024

Tribedossa työskentelee yhteensä viisi henkilöstökonsulttia, sekä kaksi rekrytointikonsulttia. Heihin kaikkiin saatat törmätä meille töihin hakiessasi. Tässä 2-osaisen juttusarjan 2 .osassa selviää, mitä rekrytointikonsulttiemme Heidin ja Nellyn sekä henkilöstökonsulttiemme Emmin ja Saran työpöydille kuuluu, sekä millaisia henkilöitä he ovat.
Lue lisää

Tutustu keihin tribedolaisiin voit törmätä meille hakiessasi, osa 1

Julkaistu 30 huhtikuun, 2024

Tribedossa työskentelee yhteensä viisi henkilöstökonsulttia, sekä kaksi rekrytointikonsulttia. Heihin kaikkiin saatat törmätä meille töihin hakiessasi. Tässä 2-osaisessa juttusarjassa selviää mitä henkilöstö- ja rekrytointikonsulttiemme työpöydille kuuluu, sekä millaisia henkilöitä he ovat. Tässä kirjoituksessa käydään läpi henkilöstökonsulttiemme työnkuvaa, sekä pääset tutustumaan hiukan paremmin tribedolaisistamme Jaanaan, Kaisuun ja Tanjaan.
Lue lisää

Tutustu Vuoden 2023 tribedolainen -äänestyksen sijojen 4–10 tribedolaisiin

Julkaistu 8 helmikuun, 2024

Kärkikymmenikön palautteissa korostuivat erityisesti toisten kohtaaminen arjessa, auttamisen halu ja ratkaisukeskeisyys sekä vastuullinen tapa tehdä töitä, huumoria unohtamatta. Mitalikolmikkoon olet päässyt tutustumaan tarkemmin joulukuun blogikirjoituksesta, ja nyt esittelyvuorossa ovatkin sijoilla 4–10 olevat mahtavat tribedolaiset.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki