tribedo tribedo tribedo

Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Oulu

Julkaistu 13 heinäkuun, 2020

Opsetilta löytyy toimipaikkoja ympäri Suomea. Haastattelimme Oulun toimipaikalla työskentelevää Elinaa ja kysyimme häneltä vinkkejä kesätekemiseen kotikaupungissaan.

Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Oulu

Poikkeusaika on vaikuttanut suomalaistenkin kesälomasuunnitelmiin. Normaalisti kesäloman alkaessa moni meistä on pakannut matkalaukkunsa täyteen kesävaatteita sekä suunnannut kohti lentokenttää ja jotakin ulkomaankohdetta. Tänä kesänä kotimaan matkailu on kuitenkin “se juttu”.  Aihetta käsittelevässä juttusarjassamme on tällä kertaa suuntana Oulu.

Oulussa työskentelevä Elina ei ole kotoisin paikkakunnalta, mutta on asustellut kaupungissa kuitenkin jo vuodesta 2011 lähtien. Seutu on hänelle siis tuttua. Oulusta löytyy kesäistä tekemistä upeissa merimaisemissa useaksi päiväksi.  

Olet varmasti joskus kuullut puhuttavan tai nähnyt kuvan Oulun kauppatorilla sijaitsevasta Toripolliisista. Patsas on ehdottomasti vierailun arvoinen myös sitä ympäröivän kauppatorin eli Oulun torin myötä. Oulun tori sijaitsee meren rannalla ja sieltä löytyy perinteisen torimeiningin lisäksi kirjasto ja veden päälle rakennettu teatteri. 

Torilta löytyy lisäksi ihastuttavia vanhan havinan tunnelmaa luovia makasiinirakennuksia, joista jokaisesta löytyy jokin putiikki. Putiikeista voi tehdä esimerkiksi käsityölöytöjä ja pysähtyä lettukahveille tai jäätelölle nauttimaan merimaisemasta ja hurmaavasta torifiiliksestä. 

Oulun torilla sijaitsee myös tällä hetkellä remontissa oleva, ihastuttava Kauppahalli. Kyseisestä elämyskohteesta löytyy paikallisia yrityksiä joka lähtöön liittyen erilaisiin elintarvikkeisiin ja ruokatuotteisiin.  

”Kauppahallissa sijaitsee myös muutama kahvila, joista toisesta voi ostaa postikortteja, joihin on mahdollista saada sympaattinen Toripolliisi-leima”, vinkkaa Elina.  


Makasiinirakennus Oulun torilla.

Veden läheisyys leimaa Oulua. Vesistöstä saa ilon irti esimerkiksi Oulujoki-risteilyllä, jossa pääsee ihastelemaan ympäröiviä kauniita maisemia. Oulu on Elinan suosituksen mukaan kokemisen arvoinen myös mereltä päin, veneellä tai laivalla.

”Itsekin vasta pari vuotta sitten pääsin katsomaan Oulua mereltä ensimmäistä kertaa ja yllätyin, kuinka upeat uudet kasvot se sai sieltä käsin katsottuna”, muistelee Elina.

Oulujoen varrelta löytyy myös paikallisten suosiossa oleva Värtön ranta. Sieltä löytyy laajaa nurmikkoaluetta piknik-kävijöille, auringonpalvojille ja kesäpelien pelaajille sekä saunalautta saunojille. Alueelta löytyy myös kahvila ja jäätelökioski. Uimisesta ja rannoista nauttivalle täsmävinkiksi Elina antaa Nallikarin, jonka kilometrin mittainen hiekkaranta antaa parastaan etenkin kesäisin. Vierestä löytyvä Kylpylähotelli Eden tarjoaa mahdollisuuden polskutteluun myös sadepäivinä. Nallikarista löytyy hiekkarannan lisäksi monia muita palveluita, kuten ravintola sekä erilaisia yöpymismahdollisuuksia.

Oulu tarjoaa mahdollisuuden myös tieteestä nauttiville: Tiedekeskus Tietomaan. Tietomaa tarjoaa tekemistä useiksi tunneiksi koko perheelle pääkaupunkiseudun Heurekan tapaan. Kohteesta löytyy yli 150 toiminnallista kohdetta teemanäyttelyinä toteutettuina.


Oulu tarjoilee parastaan Nallikarin uimarannalla.

Löytyykö Oulusta ja sen lähettyviltä vielä jotakin muuta vierailun tai näkemisen arvoista?

”Lähisaari Hailuoto on todella upea, ja siellä pääsee nauttimaan ainutlaatuisesta luonnosta sekä kansallismaisemasta. Sinne mennään lautalla, joka on jo itsessään omanlaisensa elämys. Saarella pääsee liikkumaan parhaiten joko pyörällä tai autolla, sillä saari on kooltaan kuitenkin aika suuri. Hailuodossa on mitä mahtavimmat hiekkarannat, joten tämäkin vinkkinä vesipedoille tai lämmöstä nauttiville. Hailuoto on myös lintubongareiden place-to-be, ja sitä varten sieltä löytyykin useita lintutorneja.”

”Saarella kulkee useita luontopolkuja, joten aktiivisellekin ihmiselle löytyy tekemistä. Myös ravintoloita löytyy nälän iskiessä. Hailuodon Marjaniemessä sijaitsee lisäksi hienonnäköinen vanha majakka sekä luontonäyttely. Kannattaa kuitenkin huomioida kohteeseen mennessä, että Hailuoto on todella suosittu kesäkohde, joten sinne kulkeva lautta on usein ruuhkainen”, vinkkaa Elina.

Ulkoiluretkeä kaipaavalle Elina suosittelee Oulusta 25 kilometrin päässä sijaitsevaa Koitelia. Matkailunähtävyys on ainutlaatuinen, lähes luonnontilainen koskialue Oulussa Kiimingin kaupunginosassa. Koitelin upeissa maisemissa on mahdollista retkeillä, uida, kalastaa tai vaikkapa nauttia omia tai paikan päällä löytyvästä kahvilasta ostettuja eväitä rantakallioilla tai taukopaikoilla. Kohteesta löytyvät kosket antavat myös mahdollisuuksia eritasoisille melojille.


Hailuodon maalauksellista kesämaisemaa.

Lämpöä rakastavan Elinan mielestä parasta kesässä on…

”Kiireetön fiilis sekä kesän mukana ympärille tuleva elämä ja kuhina. Voisin ottaa talvisin aina talviunet, joten lämpö, aurinko ja valo. Pidän myös veneilystä.”

Ps. Kirjoittajan vinkki kulttuurin nälkäisille: Pikisaaressa on käynnissä 13.6.-30.8. Pikinen Poloku –niminen ympäristötaidepolku, joka kiertelee Pikisaaren rantoja ja metsikköjä poiketen Vanhan Villatehtaan pihamaalle.

Kirjoittaja: Saara-Liina Kakkonen


Muut kotimaan matkailu kesällä 2020 – jutut:
Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Kuopio
Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Joensuu
Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Tampere
Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Helsinki


Esittelyssä Oulun joustavan asiakaspalvelun floor manager

Julkaistu 14 maaliskuun, 2023

Kirjoituksessa itsestään ja taustoistaan avaa Anna. Kuinka neljän lapsen äiti esimerkiksi hallitsee työn, arjen ja yrittäjyyden kombinaation? Entä mitä hänen tehtäviinsä Tribedolla kuuluu?
Lue lisää

Esittelyssä Joensuun päivittäispalveluiden Team Lead

Julkaistu 21 helmikuun, 2023

Tässä kirjoituksessa pääset tutustumaan uuteen Joensuun päivittäispalveluiden Team Lead Maijuun. Millainen Tribedon tuore vahvistus onkaan ja millaisia odotuksia hänellä tehtävää kohtaa on?
Lue lisää

Töiden ja opintojen yhdistäminen henkilöstömme kertomana, osa 3

Julkaistu 27 tammikuun, 2023

Tribedolla työskentelee lukuisia opiskelijoita eri puolilla Suomea. Tässä 3-osaisen juttusarjan viimeisessä osassa pääset lukemaan kuinka töiden ja opintojen yhteensovittaminen on sujunut Aleksilla.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki