tribedo tribedo tribedo

Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Oulu

Julkaistu July 13, 2020

Opsetilta löytyy toimipaikkoja ympäri Suomea. Haastattelimme Oulun toimipaikalla työskentelevää Elinaa ja kysyimme häneltä vinkkejä kesätekemiseen kotikaupungissaan.

Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Oulu

Poikkeusaika on vaikuttanut suomalaistenkin kesälomasuunnitelmiin. Normaalisti kesäloman alkaessa moni meistä on pakannut matkalaukkunsa täyteen kesävaatteita sekä suunnannut kohti lentokenttää ja jotakin ulkomaankohdetta. Tänä kesänä kotimaan matkailu on kuitenkin “se juttu”.  Aihetta käsittelevässä juttusarjassamme on tällä kertaa suuntana Oulu.

Oulussa työskentelevä Elina ei ole kotoisin paikkakunnalta, mutta on asustellut kaupungissa kuitenkin jo vuodesta 2011 lähtien. Seutu on hänelle siis tuttua. Oulusta löytyy kesäistä tekemistä upeissa merimaisemissa useaksi päiväksi.  

Olet varmasti joskus kuullut puhuttavan tai nähnyt kuvan Oulun kauppatorilla sijaitsevasta Toripolliisista. Patsas on ehdottomasti vierailun arvoinen myös sitä ympäröivän kauppatorin eli Oulun torin myötä. Oulun tori sijaitsee meren rannalla ja sieltä löytyy perinteisen torimeiningin lisäksi kirjasto ja veden päälle rakennettu teatteri. 

Torilta löytyy lisäksi ihastuttavia vanhan havinan tunnelmaa luovia makasiinirakennuksia, joista jokaisesta löytyy jokin putiikki. Putiikeista voi tehdä esimerkiksi käsityölöytöjä ja pysähtyä lettukahveille tai jäätelölle nauttimaan merimaisemasta ja hurmaavasta torifiiliksestä. 

Oulun torilla sijaitsee myös tällä hetkellä remontissa oleva, ihastuttava Kauppahalli. Kyseisestä elämyskohteesta löytyy paikallisia yrityksiä joka lähtöön liittyen erilaisiin elintarvikkeisiin ja ruokatuotteisiin.  

”Kauppahallissa sijaitsee myös muutama kahvila, joista toisesta voi ostaa postikortteja, joihin on mahdollista saada sympaattinen Toripolliisi-leima”, vinkkaa Elina.  


Makasiinirakennus Oulun torilla.

Veden läheisyys leimaa Oulua. Vesistöstä saa ilon irti esimerkiksi Oulujoki-risteilyllä, jossa pääsee ihastelemaan ympäröiviä kauniita maisemia. Oulu on Elinan suosituksen mukaan kokemisen arvoinen myös mereltä päin, veneellä tai laivalla.

”Itsekin vasta pari vuotta sitten pääsin katsomaan Oulua mereltä ensimmäistä kertaa ja yllätyin, kuinka upeat uudet kasvot se sai sieltä käsin katsottuna”, muistelee Elina.

Oulujoen varrelta löytyy myös paikallisten suosiossa oleva Värtön ranta. Sieltä löytyy laajaa nurmikkoaluetta piknik-kävijöille, auringonpalvojille ja kesäpelien pelaajille sekä saunalautta saunojille. Alueelta löytyy myös kahvila ja jäätelökioski. Uimisesta ja rannoista nauttivalle täsmävinkiksi Elina antaa Nallikarin, jonka kilometrin mittainen hiekkaranta antaa parastaan etenkin kesäisin. Vierestä löytyvä Kylpylähotelli Eden tarjoaa mahdollisuuden polskutteluun myös sadepäivinä. Nallikarista löytyy hiekkarannan lisäksi monia muita palveluita, kuten ravintola sekä erilaisia yöpymismahdollisuuksia.

Oulu tarjoaa mahdollisuuden myös tieteestä nauttiville: Tiedekeskus Tietomaan. Tietomaa tarjoaa tekemistä useiksi tunneiksi koko perheelle pääkaupunkiseudun Heurekan tapaan. Kohteesta löytyy yli 150 toiminnallista kohdetta teemanäyttelyinä toteutettuina.


Oulu tarjoilee parastaan Nallikarin uimarannalla.

Löytyykö Oulusta ja sen lähettyviltä vielä jotakin muuta vierailun tai näkemisen arvoista?

”Lähisaari Hailuoto on todella upea, ja siellä pääsee nauttimaan ainutlaatuisesta luonnosta sekä kansallismaisemasta. Sinne mennään lautalla, joka on jo itsessään omanlaisensa elämys. Saarella pääsee liikkumaan parhaiten joko pyörällä tai autolla, sillä saari on kooltaan kuitenkin aika suuri. Hailuodossa on mitä mahtavimmat hiekkarannat, joten tämäkin vinkkinä vesipedoille tai lämmöstä nauttiville. Hailuoto on myös lintubongareiden place-to-be, ja sitä varten sieltä löytyykin useita lintutorneja.”

”Saarella kulkee useita luontopolkuja, joten aktiivisellekin ihmiselle löytyy tekemistä. Myös ravintoloita löytyy nälän iskiessä. Hailuodon Marjaniemessä sijaitsee lisäksi hienonnäköinen vanha majakka sekä luontonäyttely. Kannattaa kuitenkin huomioida kohteeseen mennessä, että Hailuoto on todella suosittu kesäkohde, joten sinne kulkeva lautta on usein ruuhkainen”, vinkkaa Elina.

Ulkoiluretkeä kaipaavalle Elina suosittelee Oulusta 25 kilometrin päässä sijaitsevaa Koitelia. Matkailunähtävyys on ainutlaatuinen, lähes luonnontilainen koskialue Oulussa Kiimingin kaupunginosassa. Koitelin upeissa maisemissa on mahdollista retkeillä, uida, kalastaa tai vaikkapa nauttia omia tai paikan päällä löytyvästä kahvilasta ostettuja eväitä rantakallioilla tai taukopaikoilla. Kohteesta löytyvät kosket antavat myös mahdollisuuksia eritasoisille melojille.


Hailuodon maalauksellista kesämaisemaa.

Lämpöä rakastavan Elinan mielestä parasta kesässä on…

”Kiireetön fiilis sekä kesän mukana ympärille tuleva elämä ja kuhina. Voisin ottaa talvisin aina talviunet, joten lämpö, aurinko ja valo. Pidän myös veneilystä.”

Ps. Kirjoittajan vinkki kulttuurin nälkäisille: Pikisaaressa on käynnissä 13.6.-30.8. Pikinen Poloku –niminen ympäristötaidepolku, joka kiertelee Pikisaaren rantoja ja metsikköjä poiketen Vanhan Villatehtaan pihamaalle.

Kirjoittaja: Saara-Liina Kakkonen


Muut kotimaan matkailu kesällä 2020 – jutut:
Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Kuopio
Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Joensuu
Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Tampere
Kotimaan matkailu on kesän 2020 hitti – suuntana Helsinki


Tribedon asiakkuuspäivä: Arvoa asiakkaalle – Miten voin kehittää asiakaskohtaamisia?

Julkaistu November 24, 2022

Tästä kirjoituksesta pääset lukemaan 1.11. asiakkuuspäivänämme viimeisen teeman asiantuntijoiden kertomia asioita siitä, kuinka asiakaskohtaamisia on mahdollista kehittää asiakkaalle arvoa luoden.
Lue lisää

Tribedon asiakkuuspäivä: Toimintaympäristö muuttuu – Miten vastaat osaamisen vahvistamisen tarpeeseen?

Julkaistu November 24, 2022

Tämän vuoden keväällä aloitettu ’perinne’ sai jatkoa, kun vietimme asiakkuuspäivää uusin ajankohtaisin aihein. Lue mistä teemoista asiantuntijat kertoivat 1.11. koskien toimintaympäristön muutoksista syntyviä osaamisen vahvistamisen tarpeita.
Lue lisää

Tribedon asiakkuuspäivä: Näkemyksiä murroksesta – Millainen on vetovoimainen työnantaja?

Julkaistu November 24, 2022

Tämän vuoden keväällä aloitettu ’perinne’ sai jatkoa, kun vietimme asiakkuuspäivää uusin ajankohtaisin aihein. Lue mistä teemoista asiantuntijat kertoivat 1.11. koskien näkemyksiä murroksesta työnantajanäkökulmasta.
Lue lisää

Avoimet työpaikat

Katso kaikki